Výstavy

Výstava o historii rodiny Havlových na střeše Lucerny

Termín: 19. 5. - 31. 10. 2019| Místo: střecha Lucerny
Výstava o historii rodiny Havlových na střeše Lucerny
17. 6. 2019 | 2 minuty čtení

Střecha Lucerny se otevírá pro veřejnost! Od 19. května do konce října si tam budete moci vychutnat vůni bylinek, dozvědět se o pražských panoramatech a urban farmingu nebo si zacvičit jógu. Můžete také navštívit výstavu s názvem Jak Lucerna povznesla velkoměstský ráz Prahy, na níž proniknete do historie vizionářské rodiny Havlových. Partnerem výstavy je také Centrum FotoŠkoda.

Střecha Lucerny otevřená pro veřejnost

Od 19. května do konce října si vždy v pátek, sobotu a neděli od 15 hodin do setmění budete moci přímo v centru vychutnat klidnou atmosféru s vůní bylinek, tolik odlišnou od ruchu na Václavském náměstí.

Otevírá se vám totiž střecha Lucerny, kde si budete moci přivonět k olivovníkům, fíkovníkům a mateřídoušce, prohlédnout si několik typů trávníku, kterými lze přispět k ochlazení města, zacvičit si jógu, zajít na přednášky o historii Lucerny a významných pražských panoramatech nebo na workshopy o tom, co se dá ve městě pěstovat.

Mimo jiné si ale také budete moci prohlédnout výstavu s názvem Jak Lucerna povznesla velkoměstský ráz Prahy, kde se na netradičních válcových plochách dozvíte o příběhu vizionářské rodiny Havlů, která v roce 1921 dokončila stavbu paláce Lucerna a na architektonickém kontě má i další slavné stavby: restauraci Terasy, Zahradní čtvrť Barrandov nebo filmové ateliéry a studio Lucerna Film. V letech 1909 - 1948 významným způsobem ovlivnila vzezření hlavního města a zanechala za sebou dílo, které je stále živé.

Výstava vznikla ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla a partnerem je i Centrum FotoŠkoda, které zajistilo tisk výstavních panelů.

Vstupné činí 100 Kč.

RICOH GR IIIx HDF

Digitální fotoaparát s vestavěným difuzním filtrem, 24,2 Mpx APS-C CMOS snímač, Stabilizace obrazu se 3 osami proti záchvěvům

30 890,-
MANFROTTO Advanced Befree Backpack III

prostor pro digitální zrcadlovku s objektivem + 6 dalších objektivů, kapsa na notebook nebo tablet, kapsa na stativ

3 590,-
JJC Thumb up grip TA-XT5 pro Fujifilm X-T5

zlepšuje držení fotoaparátu, grip neovlivňuje ovládací prvky fotoaparátu, určeno pro Fujifilm X-T5, X-T4 a X-T3

750,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...