Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Leica

Leica Boutique v centru FotoŠkoda není jen o fotoaparátech

Leica Boutique v centru FotoŠkoda není jen o fotoaparátech
19. 6. 2019 | 4 minuty čtení

Potkal jsem se na slovíčko s Tomášem Marečkem a ten mě provedl krásným prostorem, který je pro Leicu ve spodní části prodejny vyhrazen. Nadšenec i profesionál tam najde nejen zajímavé fotoaparáty, ale i kompletní příslušenství pro tyto legendární přístroje.

"Máme tu i M10 Zagato, na celém světě jen 250 kusů..."

Příslušenství Leica pro všechny

  • Brašny - kvalitní fotoaparát vyžaduje kvalitní brašnu. V prostoru prodejny proto přímo vedle fotoaparátů najdete i velmi pečlivě zpracované německé brašny Oberwerth, které, stejně jako Leica, razí tradici jedinečného produktu, produkce z udržitelných zdrojů a ruční práce na prvním místě.
  • Popruhy - Artisan & Artist asi není třeba představovat. Věděli jste ale, že se vyrábí v Japonsku? Materiálem prémiového Acam Khaki je hedvábí Kumihimo, které dělá popruh krásně skladným a jemným na dotek, oproti standardním popruhům je šetrnější pro delší nošení na krku.
  • Příslušenství - Tuto sekci asi všichni milujeme a Leica nám toho opět nabízí mnoho. Zaujala mě tlačítka spouště s různými druhy nápisů. Jsou dodávána i se spodní šroubovací částí a jak mi Tomáš řekl, moc lidí ani nezná jejich druhou funkci. Dají se použít i jako odznáček/doplněk či manžetový knoflíček do košile. Najdete tu i kšiltovky, trička, další odznaky a celou řadu modulárních doplňků pro vaše fotoaparáty Leica.

Jedinečné fotoaparáty skladem

Opravdu jsem se divil, jaké nové, ale i použité kousky mi Tomáš ukazuje. S prémiovou značkou se nese i zájem zákazníků. Během prvních pár minut co jsme se bavili, přišel pán. “Dobrý den, pane Marečku….” hovořil něco o limitované edici a potřebě toho a toho pouzdra. “Stačí říct, budu něco objednávat, tak to tam přidáme..” Tu zase nějaký pán anglicky, že je obchod moc pěkný. To byla radost vidět.

Zpět k fotoaparátům. Výše zmíněné Zagato tu skutečně je. Jeho cena je ospravedlněna designem návrháře Andrea Zagata a je výsledkem spojení dvou společností, které sdílí stejné hodnoty. Velmi mě zaujala Leica M10-P Safari. Pro mě naprosto skvělá matná zelená barva v kombinaci s jednoduchým a čistým designem. Musel jsem si ji vzít do ruky, což samozřejmě v Leica Boutique můžete i vy.

Leica fotoaparáty

Nová podoba Leica Boutique Praha

Ve FotoŠkoda máme první a jediný Leica Boutique v ČR, byl otevřen v roce 2012 a od té doby láká nadšence, profesionály i turisty z Vodičkovy ulice. Není se čemu divit. Nedávno byla do prostoru přidána i klidová zóna, kde si může zákazník sednout a zboží vyzkoušet. Celý prostor nyní působí ucelenějším dojmem.

Co jsem si vybral já?

Ano, i já, dlouholetý “Canonista” a milovník opeřenců jsem si něco vybral. Krásný odznáček s logem Leica a Jespákem lžicozobým. Leica, jako tradiční výrobce sportovní optiky, tímto podporuje tohoto malého bahňáka, jehož celosvětová populace čítá posledních 200 párů. Domů jsem si tak odnesl pěkný ptačí suvenýr. Leicu Safari jsem na prodejně, bohužel, musel nechat. 

Autor článku a fotografií: Václav Křížek

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
GODOX spoušť rádiová s časosběrem TR-C3 (N3) pro Canon 6D/7D/5D/1D/R3/R5/R5C

Rádiová spoušť pro fotoaparáty Canon, Vhodné k pořízení časosběrů, Pár vysílače a přijímače

1 690,-

Související články

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...