Produktové novinkyVidea

Rychlejší a modernější Hasselblad X1D II 50C je na světě!

19. 6. 2019 | 3 minuty čtení

Vůbec nejlépe hodnocený fotoaparát pokud jde o kvalitu obrazu se dnes dočkal svého nástupce. Model X1D II 50C je celkově modernizovaný a znatelně rychlejší ve všech ohledech, přitom si ale zachoval své příjemně malé rozměry a skvělý design. Má nový větší displej, větší a kvalitnější hledáček, znatelně rychlejší autofokus a vylepšené dotykové ovládání. A do prodeje se dostane už koncem července!

Hasselblad X1D II 50C - stále kompaktní, výrazně rychlejší a celkově modernizovaný

X1D II 50C vychází z oceňovaného designu první generace a díky kompaktní konstrukci stále patří k nejmenším středoformátovým přístrojům, je dokonce menší než většina fullframe zrcadlovek. CMOS snímač individuálně kalibrovaný pro optimální výkon - s rozměry 43,8 x 32,9 mm a rozlišením 50 megapixelů - nabízí vynikající barevnou hloubku a velice slušný dynamický rozsah cca 14 EV. Technologie Hasselblad Natural Color Solution vnáší do snímku vynikající realistické barevné podání, které odpovídá vnímání lidského oka. Vybrat si můžete buď 16-bitový RAW a nebo nově také JPEG, ovšem tentokrát už v plném rozlišení.

Nový dotykový displej s úhlopříčkou 3,6” a rozlišením 2,36 milionu bodů je doplněn novým elektronickým hledáčkem s rozlišením 3,69 mil. bodů. Díky zvětšení 0,87x máte daleko lepší přehled o fotografované scéně, ale také o nastavení přístroje, protože menu je nyní k dispozici i při pohledu do hledáčku. To oceníte především za jasného slunečného dne. Samotné ovládací rozhraní vychází z osvědčené grafiky první generace, celková odezva a rychlost je ale daleko vyšší a to jak při nastavování funkcí, tak při prohlížení fotek.

K výraznému zrychlení ale došlo i u autofokusu, který nyní umožňuje nastavení velikosti AF bodu pomocí prstů na displeji. Obnovovací frekvence displeje je 60 sn/s, takže poskytuje daleko plynulejší obraz. K celkovému zrychlení přispívají i dva sloty na výrazně rychlejší SD karty typu UHS-II.

Vestavěný WiFi modul společně s USB-C konektorem zajišťují bezproblémovou konektivitu jak s novou aplikací Phocus Mobile 2, tak se stolním PC nebo MAC, odkud můžete X1D II 50C také dálkově ovládat. Přes USB-C ale můžete přístroj i nabíjet z powerbanky (samozřejmě i z běžné nabíječky), což oceníte především při delších pobytech v terénu bez možnosti přístupu k elektrické síti. V takovém případě pak asi oceníte i vestavěný GPS modul umožňující záznam souřadnic pořízení snímku.

Do prodeje by se měl dostat už 19. července, takže nový Hasselblad X1D II 50C stihnete vzít i s sebou na dovolenou! Stačí předobjednat a pak už se můžete jen těšit.

 

Chci vědět víc o Hasselblad X1D II 50C

Chci rovnou předobjednat Hasselblad X1D II 50C

 
HASSELBLAD 907X & CFV 100c tělo

Luxusní středoformátový fotoaparát, Kamera 907X a zadní digitální stěna CFV 100C, Automatické ostření s fázovou detekcí (PDAF)

196 990,-
HASSELBLAD X2D
HASSELBLAD X2D 100c tělo

Hasselblad X2D 100C – středoformát 43,8 x 32,9 mm, Rozlišení 100 Mpx BSI CMOS senzor, ISO 64 – 25 600, série až 3,3 obr./s

219 990,-
HASSELBLAD 907X Anniversary Edition Kit

Hasselblad kamera kit - pamětní sada k 80. výročí firmy, Fotoaparát 907X s digitální zadní částí CFV II 50C, 50 MPix snímač CMOS s velikostí 43,8×32,9 mm

229 990,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Další Videa

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...