Výstavy

Petr Klempa: SNAPIN MY LIFE

Termín: 15. 7. - 3. 8. 2019| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
11. 7. 2019 | 3 minuty čtení

Petr Klempa fotí život. Nepřikrášluje ani neretušuje. Jeho styl je osobitý, rozpoznatelný mezi mnoha jinými. Na výstavě, kterou si budete moci prohlédnout od 15. července do 3. srpna v naší Minigalerii, vám otevře svůj svět. Uvidíte na ní momentky, okamžiky a snapy, které pořídil, aby si uchoval vzpomínku. Inspirace totiž může být úplně kdekoliv - a především tam, kde se skrývají emoce.

Slovo autora

Jak je vidět, výstava jako taková není sbírkou vymazlených portrétů, nebo krajinek, ale výběrem momentek z mého každodenního života. Žádné retuše, umělá světla nebo odrazky. Prosté a jednoduché "snapy" pořizované za účelem uchovat si vzpomínku.

Možná že výstava nepůsobí tak velkolepě, jako kdyby byla postavená na koncepčně vyšperkovaných portrétech, ale představte si, že tyto vzpomínky a momenty, které fotky zachycují, jsou vaše vlastní.

Ať už se fotkou či videem živíte, nebo jde o váš osobní relax, zkuste se občas zamyslet nad tím, co vám za nějaký čas předá fotka krajiny při západu slunce a co vám předá fotka zachycující to, co se dělo na druhé straně. Fotka zobrazující okamžiky s přáteli či blízkou osobou.

Takový snímek nemusí mít rovný horizont, nemusí být ani správně zaostřený. Takový snímek nemusí mít v EXIFu vůbec nic zajímavého. Může vzejít z telefonu nebo Instaxu.

Když totiž zachytí emoce, nepotřebuje nic navíc. Zkuste si to jen představit - představte si v těchto rámech momenty z vašeho vlastního života. A pak? Pak jděte a začněte si tvořit svoje vlastní rámy.

Petr Klempa

Petr fotí hlavně lifestylové portréty, celé focení ale pojímá reportážně. Fotografie pro něj znamená zachycení okamžiku a současnosti jako historie, protože fotku plně doceníme často až po letech, a právě proto už dávno přestal retušovat a krášlit realitu. Kromě portrétů se zaměřuje i na svatby.

Vedle fotky hraje v jeho životě velkou roli i hudba a obojí proměňuje ve video, které podle něj často dokáže vystihnout atmosféru okamžiku ještě lépe než samotná fotka. Poslední dva roky fotí výhradně Leicou a jeho specialitou je široké ohnisko, kterým fotí úplně všechno.

The weekly shoots - Petr Klempa

Vernisáž se koná v pondělí 22. července v 17 hodin. Část fotografií je prodejní, jejich cena se pohybuje od 1 200 do 2 100 Kč.

S Petrem se u nás můžete potkat hned na třech workshopech - jsou věnované lifestyle portrétu, postprodukci a videu. Místa rychle mizí, tak ať vám neutečou!

chci jít na lifestyle portrét     chci na postprodukci     chci na video

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
FUJIFILM Instax SQUARE Link obal šedý

Pevné a odolné skořepinové pouzdro, Odolné proti prachu a vodě, Chrání vaše oblíbené zařízení před nárazy a poškrábáním

499,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...