Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Petr Klempa: SNAPIN MY LIFE

Termín: 15. 7. - 3. 8. 2019| Místo: Minigalerie Centra FotoŠkoda
11. 7. 2019 | 3 minuty čtení

Petr Klempa fotí život. Nepřikrášluje ani neretušuje. Jeho styl je osobitý, rozpoznatelný mezi mnoha jinými. Na výstavě, kterou si budete moci prohlédnout od 15. července do 3. srpna v naší Minigalerii, vám otevře svůj svět. Uvidíte na ní momentky, okamžiky a snapy, které pořídil, aby si uchoval vzpomínku. Inspirace totiž může být úplně kdekoliv - a především tam, kde se skrývají emoce.

Slovo autora

Jak je vidět, výstava jako taková není sbírkou vymazlených portrétů, nebo krajinek, ale výběrem momentek z mého každodenního života. Žádné retuše, umělá světla nebo odrazky. Prosté a jednoduché "snapy" pořizované za účelem uchovat si vzpomínku.

Možná že výstava nepůsobí tak velkolepě, jako kdyby byla postavená na koncepčně vyšperkovaných portrétech, ale představte si, že tyto vzpomínky a momenty, které fotky zachycují, jsou vaše vlastní.

Ať už se fotkou či videem živíte, nebo jde o váš osobní relax, zkuste se občas zamyslet nad tím, co vám za nějaký čas předá fotka krajiny při západu slunce a co vám předá fotka zachycující to, co se dělo na druhé straně. Fotka zobrazující okamžiky s přáteli či blízkou osobou.

Takový snímek nemusí mít rovný horizont, nemusí být ani správně zaostřený. Takový snímek nemusí mít v EXIFu vůbec nic zajímavého. Může vzejít z telefonu nebo Instaxu.

Když totiž zachytí emoce, nepotřebuje nic navíc. Zkuste si to jen představit - představte si v těchto rámech momenty z vašeho vlastního života. A pak? Pak jděte a začněte si tvořit svoje vlastní rámy.

Petr Klempa

Petr fotí hlavně lifestylové portréty, celé focení ale pojímá reportážně. Fotografie pro něj znamená zachycení okamžiku a současnosti jako historie, protože fotku plně doceníme často až po letech, a právě proto už dávno přestal retušovat a krášlit realitu. Kromě portrétů se zaměřuje i na svatby.

Vedle fotky hraje v jeho životě velkou roli i hudba a obojí proměňuje ve video, které podle něj často dokáže vystihnout atmosféru okamžiku ještě lépe než samotná fotka. Poslední dva roky fotí výhradně Leicou a jeho specialitou je široké ohnisko, kterým fotí úplně všechno.

The weekly shoots - Petr Klempa

Vernisáž se koná v pondělí 22. července v 17 hodin. Část fotografií je prodejní, jejich cena se pohybuje od 1 200 do 2 100 Kč.

S Petrem se u nás můžete potkat hned na třech workshopech - jsou věnované lifestyle portrétu, postprodukci a videu. Místa rychle mizí, tak ať vám neutečou!

chci jít na lifestyle portrét     chci na postprodukci     chci na video

WANDRD ROGUE Sling 6L Black

Materiály odolné proti povětrnostním vlivům, Variabilní přepážky, Pouzdro na notebook

3 390,-
WANDRD ROGUE Sling 3L Black

Materiály odolné proti povětrnostním vlivům, Přední úložná kapsa s klipem na klíče, Spodní popruhy pro láhev s vodou/stativ

3 390,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...