Výstavy

Helmut Newton in Dialogue v Museu Kampa

Termín: 29. 6. - 28. 10. 2019| Místo: Museum Kampa
Helmut Newton in Dialogue v Museu Kampa
15. 7. 2019 | 2 minuty čtení

Fotograf Helmut Newton zcela změnil podobu módní a portrétní fotografie. Pohyboval se na hranici tajemna, erotiky a kontroverze a fotografoval provokativní scény, které posouvaly hranice žánrů. Výstavu jeho snímků a snímků jeho současníků, Irvinga Penna a Richarda Avedona, doplněných o fotografie českých umělců Tona Stana a Gabiny Fárové si můžete prohlédnout v Museu Kampa do 28. října.

Fotograf, který změnil podobu módní a portrétní fotografie

Až do 28. října si můžete v Museu Kampa prohlédnout výstavu fotografií Helmuta Newtona, která navazuje na úspěšné expozice Cecil Beaton: fotograf královen a Manolo Blahnik: The art of Shoes. Je propojená s akcemi věnovanými stým narozeninám Medy Mládkové a kromě fotografií Helmuta Newtona si zde můžete prohlédnout také práce jeho vrstevníků, mj. Irvinga Penna a Richarda Avedona.

Součástí výstavy je také sekce České stopy, kde se nachází výběr z děl Tona Stana a Gabiny Fárové z přelomu 80. a 90. let. Právě s nimi Newton spolupracoval na několika svých fotografiích pořízených v Praze. Základem výstavy je sbírka Rudolfa Kickena, kterou začal vytvářet v 80. letech, a je doplněná o díla soukromých sběratelů.

Helmut Newton se narodil jako Helmut Neustädter v Berlíně v roce 1920 a jako Žid musel Německo opustit. Usadil se v Austrálii, kde záhy prorazil jako portrétní a módní fotograf. Zobrazoval modelky jako aktivní a sebevědomé ženy a posunul význam módní a portrétní fotografie k obecnějším hodnotám, čímž změnil její dosavadní podobu.

Kromě modelek fotografoval i známé osobnosti ze světa módy a umění, např. Karla Lagerfelda, Andyho Warhola, Sigourney Weaver nebo Palomu Picasso. 23 let pracoval pro australskou, londýnskou a pařížskou redakci časopisu Vogue.

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...