Produktové novinkyRecenze

První dojmy z nových světel FOMEI LED MINI

První dojmy z nových světel FOMEI LED MINI
26. 8. 2019 | 3 minuty čtení

Před pár dny jsme vás informovali o představení nových trvalých LED světel FOMEI. Dva modely s výkonem 15W a 30W míří svou nižší cenou především na menší produkce a vloggery. Hravě si ale poradí i s portrétem nebo produktovou fotografií a díky dokoupitelnému příslušenství umožňuje další “tvarování” světla.

Fyzické provedení světel a něco z praxe

Obě světla jsou vyrobena z pevných kovových slitin. Ty zároveň fungují jako pasivní chladič. Toto jsem vyzkoušel v praxi, kdy jsem se 15W světlem svítil z ruky (další teplo) na večerem zahalený rybník a krmil kapry. Kov se neohřál ani na teplotu lidského těla a dobře vedl, í díky žebrování v kovu, teplo pryč. Nutno dodat, že světlo bylo nastaveno na plný výkon.

Kapry ani rybník jsem sice fotil nechtěl, ale světlo 15W jsem si vzal díky jeho praktické velikosti a váze 538 gramů s sebou. V pohodě jsem si osvítil celou plochu rybníka o rozměru cca 80 x 60m. Takový je asi výkon, který vydží 75 min, pak se světlo samo a naráz vypne. 

Na těle malé zrcadlovky Canon EOS 200D působí světlo poměrně velkým dojmem, nikterak to ale ve výhledu nezabraňuje. Uchycení do sáněk blesku lze provést přes malou kulovou hlavu (součástí balení), které má i závit na stativ. Hned mě napadlo uplatnění, kdy světlo přidělám na malý GORILLAPOD 1K a mám skvělou kombinaci do terénu. 

Jak svítí FOMEI LED MINI?

Jak již bylo zmíněno výše. Hodně! :) V tu chvíli jsem neměl po ruce nic jiného a tak jsem vytáhl svůj kapesní nožík. Silnější světlo 30W jsem dal před čepel a díky Fresnelově čočce jsem si kónus světla zúžil a nasměroval přes čepel na nůž. Menším 15W světlem jsem si pak nasvítil logo a nůž z vrchu. Samozřejmě jsem ho měl v ruce. Fotografie je focena v tmavé stodole a zdroje světla jsou tak zcela na ledkách.

Pro koho světla jsou? 

Skvěle se hodí pro menší produkce, profesionály bez asistenta a všechny amatéry. Díky konstantní teplotě světla 5600K nehrozí barevný posun ve scéně. Všechna LED světla od FOMEI jsou flicker free, nemusíte se tak bát i vyšších FPS hodnot. Další plus pro natáčení videa. 

A co je hlavním tahákem? Jednoznačně skvělý poměr cena / výkon / použitelnost.

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
PEAK DESIGN Leash COYOTE - popruh

ultralehký a variabilní popruh, vhodný pro všechny fotoaparáty, velmi hladký, odolný a pevný úplet

1 290,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Recenze

Recenze: Nikon Z6 II
Hodnocení 98%

Recenze: Nikon Z6 II

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II
Hodnocení 98%

Recenze: Panasonic Lumix DC-S5 IIx a S5 II

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF
Hodnocení 92%

Recenze: Samyang 85 mm f/1,4 AF

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...