Produktové novinkyVidea

Představujeme Panasonic Lumix DC-S1H i zoom pro bajonet L

Představujeme Panasonic Lumix DC-S1H i zoom pro bajonet L
28. 8. 2019 | 4 minuty čtení

S koncem prázdnin Panasonic přichází s novinkami a ne jen tak ledajakými! Nový zoomový objektiv S Pro 24-70 mm f/2.8, přírůstek do rodiny fotoaprátů S, Lumix DC-S1H, a vylepšený Panasonic Leica Summilux 25 mm f/1.4. Novinky budou dostupné na podzim, ale my se už teď společně podíváme, na co se můžeme těšit!

Panasonic vítá podzim novinkami

S koncem léta představuje Panasonic tři novinky, resp. dvě novinky a jeden vylepšený objektiv, který už znáte. Co se týče novinek, jde o objektiv a fotoaparát - a podle specifikací se máte na co těšit!

Panasonic Leica DG Summilux 25 mm f/1.4 II ASPH

Panasonic Leica DG Summilux 25 mm f/1.4 II ASPH

Tento objektiv je uživatelům Panasonic se snímačem Micro 4/3 bezesporu dobře znám. S novou verzí budete moci bez obav vyrazit do terénu a nebát se větru deště, Panasonic totiž tento kousek vybavil odolností vůči prachu a cákající vodě a zdokonalila jeho povrch.

Díky tomu je o pár gramů těžší, ale nemusíte se bát, že by vám utrhl ruku - místo 200 gramů nyní váží 205. Všechny ostatní vlastnosti zůstaly zachovány beze změn. Dostupný bude na konci října.

chci vědět víc

Panasonic Lumix S Pro 24-70 mm f/2.8

Panasonic Lumix S Pro 24-70 mm f/2.8

Zbrusu novým sklem je v pořádí čtvrtý objektiv pro bajonet L. Ačkoliv v názvu nenajdete zmínku o Leice, na návrhu se Leica - stejně jako na ostatních objektivech S Pro - podílela, díky čemuž objektiv odpovídá vysokým standardům nastaveným Leicou.

Objektiv je určený do tvrdších podmínek, takže je samozřejmostí odolnost vůči prachu a vlhkosti. Díky tomu ho využijete nejenom na portréty, ale i na focení krajiny, kde počasí není vždycky ideální (ale o to fotogeničtější). Můžete se těšit na vysoké rozlišení a kontrast v celém obrazu. Výrobce slibuje i krásný bokeh a ostrost až do rohů.

Díky třem asférickým a čtyřem ED (Extra-low Dispersion) členům je potlačená chromatická aberace a díky asférickému členu je korigován astigmatismus. V objektivu se kombinují lineární a krokový motor, což mu umožňuje nasnímat až 480 snímků za sekundu. Filmaři ocení tiché ostření a fakt, že je potlačen tzv. focus breathing, tj. malá změna ohniskové vzdálenosti při ostření.

Objektiv bude dostupný v polovině října. V průběhu roku 2020 se Panasonic chystá představit další objektivy Lumix S Pro i skla pro další systémy, takže bude dostupných celkem 45 objektivů pro bajonet L od značek Panasonic, Leica a Sigma.

chci ještě víc informací

Panasonic Lumix DC-S1H

Panasonic Lumix DC-S1H

Poslední novinkou je full frame fotoaparát Lumix DC-S1H. Slibuje natáčení v 6K, neomezený čas natáčení nebo stejný V-Log a V-Gamut jako profesionální kamera Panasonic, která by měla mít dynamický rozsah až 14 EV.

Snímač je stejný jako u S1, tedy 24Mpx, jeho součástí je ale filtr, který redukuje moiré. Obrazový stabilizátor v kombinaci s objektivem s Dual IS 2 prodlužuje čas focení z ruky až o 6,5 EV. Tělo je o něco větší než S1 a S1R a má integrovaný systém, který by měl zabraňovat přehřívání.

Dotyková LCD obrazovka má 2,33 milionu bodů a na vrchní straně se nachází displej zobrazující nastavené hodnoty. Součástí je i elektronický hledáček s vysokým rozlišením, který najdeme už u S1 a S1R.

Protože výrobce počítal s použitím pro video, najdete na těle řadu portů - pro sluchátka, mikrofon nebo HDMI. XLR port lze přidat pomocí adaptéru. Fotoaparát disponuje duálním slotem na SD karty, který podporuje V90 UHS-II.

Na tenhle kousek se můžete těšit na konci září - a do té doby si můžete přečíst kompletní specifikaci.

chci se o S1H dozvědět všechno

PANASONIC LUMIX S PRO 24-70 mm f/2,8

certifikován Leicou, základní zoomový objektiv, krajina i portrét

48 990,-
PANASONIC LUMIX S 24-105 mm f/4 MACRO O.I.S.

širokoúhlé ohnisko i krátký teleobjektiv, ostrá kresba v celém rozsahu zoomu, vhodný i na makrofotografii

35 990,-
PANASONIC LUMIX S 100 mm f/2,8

Rychlý makro full frame objektiv, Ideální pro detailní záběry i portréty, Ohromující bokeh efekt

26 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Videa

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...