FotoŠkoda Fest

FotoŠkoda Fest: Vydejte se po cestě za lepší fotkou

Termín: 4. 11. - 10. 11. 2019
1. 10. 2019 | 7 minut čtení

FotoŠkoda Fest, podzimní týden ve znamení fotografie, je opět tady! Od 4. do 10. listopadu se můžete těšit na více než 150 workshopů a přednášek, produktové prezentace vašich oblíbených značek, fotografické výstavy a především řadu osobností naladěných na stejnou fotografickou vlnu jako vy. Registrace startují už 14. 10., tak si pohlídejte akce, o které nechcete přijít! :)

7 dní nabitých akcí v paláci fotografie

Dny jsou sice čím dál kratší, ale fotografické nadšení se tím v týdnu od 4. do 10. listopadu rozhodně neumenší. Ba naopak - zde, v paláci fotografie v centru Prahy bude probíhat již tradiční podzimní FotoŠkoda Fest a s ním nastává i čas setkávání se starými i novými přáteli a nasávání nových zkušeností a znalostí při cestě za čím dál lepší fotkou.

Těšit se můžete na více než 150 workshopů a přednášek, kde se potkáte s vycházejícími hvězdami i stálicemi fotografického nebe, celý týden vám budou k dispozici produktoví specialisté značek Canon, DJI, Fomei, Fujifilm, Hasselblad, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Peak Design, Sony, Sigma, Zeiss a dalších, kteří vám zodpoví všechny dotazy a ukážou vám žhavé předvánoční novinky i osvědčené špičkové kousky.

Registrace startují už 14. října

Teď už zbývá poznačit si v kalendáři datum 14. 10., protože přesně o půlnoci z neděle na pondělí se spouštějí registrace. Počet míst je vždycky omezený, tak si pohlídejte workshopy a přednášky, aby si vaše místo nezarezervoval někdo jiný. Už teď si můžete v programu kroužkovat, na které akce se přihlásíte. Vybírat můžete z mnoha fotografických žánrů.

chci prozkoumat program

Festival plný hvězd

Hlavní hvězdou festivalu je lifestyle fotograf a celosvětový ambasador značky Canon David Turecký, jehož tvorbu si kromě Minigalerie můžete prohlédnout také na přednášce, kde vám fotky doplní o zajímavé a vtipné backstage historky. Na workshopu vás zase naučí, jak komunikovat s fotografovaným a zacházet se světlem, aby z toho vznikla fotka, která portrétovaného dokonale vystihne.

Kromě Davida se můžete těšit také na Elišku Sky Kyselkovou, která vám představí svou tvorbu a ukáže vám, jak vytvořit perfektní editorial. Petr Bambousek vás na workshopu i přednášce zavede do světa zvířat. Fanoušci rychlých kol si zase nesmí nechat ujít přednášku Mariana Chytky. Do světa originálního a chytlavého videa vás zasvětí exYouTuber Jirka Král. Obchodní svět fotografa vám přiblíží fotograf architektury Jiří Šebek. Arktický sever vám ukáže Vilém Veverka. Do vzduchu se s vámi podívá Petr Jan Juračka. Jak spolu může fungovat akt a ambrotypie, vám ukáže Petr Jedinák.

Do světa umělecké fotografie vás uvede Bára Prášilová. Jak se fotí reklamní fotka, vám řekne Goran Tačevski. Malovat světlem budete s Viktorem Pavlovičem. Své nedokonale dokonalé fotografie ukáže Zara Wildmoons a poví vám také, jak na ně. O tom, jak fotit originální akt, vám řekne Jiří Růžek, a ukáže vám to i v praxi. Těšit se můžete také na přednášku Adolfa Ziky a hned dvě přednášky Tomáše Pospěcha - bude moderovat besedu o focení jídla s Markem Bartošem a o válečné fotce se Standou Krupařem.

Sledujete Instagram? A jsou vám povědomé přezdívky @tomashavel, @kristynakvapilovaphotography, @barunkaga, @zahorizont, @petrklempa a @bezfrazi? Jejich fotografie vám dokonce slouží jako meta, které byste chtěli dosáhnout? Potom vás určitě potěší zpráva, že právě s Tomášem Havlem, Kristýnou Kvapilovou, Bárou Gajovou, Jakubem Gráfem, Petrem Klempou a projektem Bez frází se budete moci seznámit osobně a poznat tvůrce těchto inspirativních účtů offline.

A tak trochu mimo festival a vlastně vůbec ne si můžete poslechnout povídání Petra Jana Juračky o jeho nesčetných dobrodružstvích, která s foťákem v ruce zažil. Kdo ho zná, ví, že očekávat suché vyprávění je velmi lichá představa - těšit se můžete na jedinečný zážitek, kde nebudete poslouchat, jak Petr navštívil to či ono místo, ale se všemi emocemi, které přitom prožíval on, se na ně podíváte s ním!

všechny hvězdy festivalu

Inspirativní fotografické výstavy

Volné skulinky ve svém programu můžete využít k načerpání inspirace na fotografických výstavách. Pokud tíhnete k reportážní fotce, nenechte si ujít výstavu Petra Joska v Czech Photo Centre nebo výstavu válečného reportéra Krzysztofa Millera v Leica Gallery Prague, která bude zahájena 7. listopadu. V naší Minigalerii vás výstava Davida Tureckého dost možná podnítí k originálním portrétům, v Maxigalerii vás zase přivítá výstava Adolfa Ziky. V galerii Mánes budete moci po celou dobu konání festivalu navštívit výstavu FOCUSED ON: X- PHOTOGRAPHERS BACK IN BLACK. Po předložení akreditace budete mít vstup do Czech Photo Centre, Leica Gallery Prague i galerie Mánes zcela zdarma - a protože víme, že program může být velmi nabitý, platí akreditace na výstavy i týden po skončení festivalu.

Čím dřívější registrace, tím bohatší program

Základní vstupné činí 490 Kč a získáte s ním vstup na více než 150 akcí. Program si sestavíte sami podle svých časových možností a zájmů. A protože fotografie je především o praxi, i na našem festivalu se můžete těšit na krásné modelky, techniku k vyzkoušení a zkušené lektory, kteří vám na workshopech i přednáškách předají své know-how, jež pak můžete přenést i do vlastní tvorby.

Nezapomeňte však na omezenou kapacitu především u workshopů - aby se vám lektoři mohli opravdu věnovat, je u každého workshopu k rezervaci jenom pár míst. Proto platí heslo "kdo dřív rezervuje, ten víc fotí".

chci si vytvořit program

#fotoskodafest žije - i na sociálních sítích!

Během festivalu ožije fotografií nejen jeho samotné dějiště, ale také náš Instagram a Facebook. Tam s vámi budeme sdílet festivalovou atmosféru, abyste si ji mohli užívat, i když tady s námi zrovna nemůžete být. A protože festival je především o sdílení zkušeností mezi lidmi, rádi se na festival podíváme i vaším hledáčkem! Stačí povedenou fotku z workshopu nebo momentku z prodejny na Instagram nebo Facebook nahrát s hashtagem #fotoskodafest.

Celý festival se odehrává jak prostorách naší prodejny, tak v kavárně Člověka v tísni. Tam můžete také dobít energii vynikajícím zákuskem a skvělou kávou. Celý víkend se pak budete moci občerstvit lahůdkami asijské kuchyně.

Těšíme se na vás i na vaše fotky!

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-

Související články

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...