VýstavyFotoŠkoda Fest

David Turecký: Tvář

Termín: 28. 10. - 23. 11. 2019
14. 10. 2019 | 2 minuty čtení

David Turecký je portrétní fotograf, před jehož fotoaparátem se vystřídala celá plejáda českých i zahraničních známých osobností. Na výstavě s názvem Tvář, kterou budete v Minigalerii moci zhlédnout od 28. října do 23. listopadu, se prostřednictvím Davidových snímků s řadou z nich seznámíte.

O autorovi

David Turecký se portrétní fotografii věnuje již řadu let. Jeho tvorbu lze zařadit pod lifestyle a v tomto duchu k fotografii i přistupuje: při fotografování je kreativní a nebojí se improvizovat, jeho snímky se vyznačují přirozeností fotografovaných a syrovostí zpracování.

Před jeho objektivem stála řada světoznámých osobností z mnoha společenských oblastí - namátkou můžeme jmenovat např. módní ikonu Nino Cerrutiho, fotbalového trenéra José Mourinha, spisovatele Salmana Rushdieho, režiséra Václava Marhoula, horolezce Reinholda Messnera, modelku Taťánu Gregor Brzobohatou, knížete Hanse-Adama II. Liechtensteina, bývalou americkou ministryni zahraničí Madeleine Albright či fotografa Jürgena Tellera.

Spolupracuje s řadou médií, např. s magazíny Forbes, Maxim, Esquire, Wallpaper, Newsweek, Reflex nebo Hospodářskými novinami.

Jeho sbírka portrétů je co do rozsahu i rozmanitosti v Česku unikátní a jeho práce je oceněná např. zařazením do programu světového ambasadorství Canon.

Výstava je neprodejní a vernisáž se nekoná. Davida a jeho nesčetné veselé backstagové historky si však můžete přijít poslechnout na přednášku, která se koná na FotoŠkoda Festu. Seznámit se s Davidem můžete také v rozhovoru na našem blogu.

chci na davidovu přednášku

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Další FotoŠkoda Fest

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých rukách!

Jarní FotoŠkoda FEST - budoucnost fotky je i ve tvých...

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...