FotoŠkoda Fest

Klapka, střih, FotoŠkoda Fest!

Termín: 4. 11. - 10. 11. 2019
Klapka, střih, FotoŠkoda Fest!
31. 10. 2019 | 9 minut čtení

FotoŠkoda Fest není jenom o fotce, ale také o videu. V programu najdete řadu špičkových kameramanů, režisérů a vloggerů, kteří vás na přednáškách a workshopech zavedou do různých koutů světa i různých oblastí videotvorby. Zbývají poslední místa, tak ať vám je neobsadí někdo jiný! :)

Nahlédněte do kuchyně jedničkám videosvěta

Vizuální umění nerovná se jenom fotka a množství videotvůrců na podzimním festivalu je toho živým důkazem. Ať už vás zajímá hudba, televizní dokument nebo sjíždíte různá videa na YouTube, tyto osobnosti vám bezesporu mají co říct a posunout vás o kus dál. Tak se pojďte spolu s námi vrhnout do víru videotvorby a inspirace!

Jirka Král

Komu jméno Jirka Král nic neříká, ten nikdy nehrál hry a snad nikdy si nepustil YouTube. Ačkoliv na této platformě už svá videa s herní tematikou nepublikuje, sledoval jeho videa neuvěřitelný milion lidí. Nyní mimo jiné spolu s bratrem rozjel agenturu Social Park, která svým klientům pomáhá v online kampaních a působení na sociálních sítích.

Na přednášce vás zasvětí do toho, v čem je opravdovým mistrem - do tvorby působivého obsahu na sociální sítě. Na šťastlivce čeká pár posledních míst, tak si je nenechte ujít! :)

chci na přednášku Jirky krále

Martin Přívratský

Filmař, režisér, producent. To jsou tři slova, která profesní dráhu Martina Přívratského charakterizují. V jeho portfoliu najdeme jak videoklipy, reklamy a virální videa, tak televizní pořady nebo dokumentární filmy. Jeho celovečerák Tomorrow Will Be Better získal dokonce ocenění na několika festivalech a probojoval si i cestu do hollywoodské distribuce.

A tohoto mistra svého řemesla můžete potkat hned dvakrát! Na přednášce vás provede evolucí přístrojů, s nimiž své široké a různorodé portfolio vytvořil, a na workshopu si můžete práci filmaře rovnou vyzkoušet - přípravíte si celý rozhovor se známou tváří a celý ho pak i zrealizujete. Pár kliků a už se můžete začít těšit!

láká mě přednáška     nenechám si ujít workshop

Jan Strach

Tvorbu Jana Stracha poznají především ti, kteří sledují videoklipy interpretů Monika Bagárová, Jan Bendig, Markéta Konvičková nebo Niki Black a YAS. Na kontě má ale také reklamní spoty nebo kampaně pro značky Coca Cola či Hop Aréna.

Na své přednášce vám prozradí tajemství úspěšného videa, a to nejen z technické stránky, ale poodhalí také pozadí a možná i nějaké veselé historky z natáčení.

chci na honzovu přednášku

Petr Jan Juračka

K Petrovi bychom mohli napsat tolik zájmových oblastí, že by to vydalo na jeden celý samostatný článek. Věnuje se jak fotografii, tak videu, a v obou doménách slaví úspěchy. Tím ale rozhodně nekončí - kromě uměleckých disciplín je také přírodovědcem a k lásce k přírodě a jejímu poznání vede i studenty na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy.

Na cestách tráví spolu se svými fotoaparáty a dronem spoustu času a výsledkem jsou neuvěřitelné záběry. To spojuje i s přírodovědou a v současné době má tak vlastní popularizační pořad v Magazínu Víkend na TV Nova, k němuž si sám píše scénáře, je jejich hlavním aktérem, filmařem i zvukařem. Petrova divočina je tak po všech stránkách vskutku unikátním počinem. Na Mall.TV ho zase můžete znát ze seriálu Ze života fotografa.

A jak se dá všechno, co dělá - a na tak vysoké úrovni - skloubit s rodinným životem a co "to všechno" vlastně je a jak se k tomu dostal, to si můžete poslechnout na přednášce. A protože je to přednáška speciální, navštívíte ji i ve speciálním prostředí - krásné historické budově Světozoru. Ve druhé přednášce vám Petr poví o natáčení dronem ve vysokých horách Himálaje, tropickém pralese Ekvádoru nebo na pobřeží Austrálie a Jižní Afriky.

chci do světozoru     chci vědět všechno o dronech

Vít Bělohradský

Společnost Víta Bělohradského FRMOL production stojí za řadou známých televizních pořadů, mezi nimiž najdeme například Největšího Čecha, Černou sanitku nebo Národní klenoty. Tím ale rozhodně nekončí - v současnosti se můžete těšit hned na dva celovečerní filmy - dokument o Petru Sísovi a film Efekt motýlích křídel.

Na přednášce vás zasvětí do svého know-how a ukáže vám, co je dobré mít a vědět, když vytváříte video. Těšit se můžete i na ukázku ze zmíněného mezinárodního dokumentu o Petru Sísovi.

chci na přednášku víta bělohradského

Tomáš Touha

Tomášovy vlogy jsou v československém prostoru ojedinělým fenoménem - jako jediný vlogger se totiž zaměřuje na sport. Dlouhodobě spolupracuje s českým olympijským týmem a na kontě má spolupráci s řadou dalších sportovních "značek" - Zlatou tretrou, Jizerskou padesátkou nebo magazínem Golfdigest.

Jeho kanál na YouTube má přes 9 000 000 zhlédnutí a na svém workshopu vám ukáže, jak na to, aby videa měla ten správný říz a švih. Dozvíte se, jak nezapomenutelně dokumentovat okamžiky, které si chcete navždy uchovat v paměti. Tak tři, dva, jedna, přihlásit!

chci na tomášův workshop

Petr Horký

Znáte film Století Miroslava Zikmunda nebo stejnojmennou knihu? Pak vězte, že právě s jejich (spolu)autorem, Petrem Horkým, se letos na festivalu můžete setkat! To ale samozřejmě není jeho jediný úspěšný projekt - pěšky došel na severní pól, režíroval i další filmy a pyšní se i dvěma cenami Egona Ervína Kische za literaturu faktu. Můžete ho znát také z pořadu Hausbot Petra Horkého, kde zpovídá zajímavé a insipirativní osobnosti.

Navštívil přes 100 zemí a jednou z nich byl i Egypt, který navštívil v doprovodu světově uznávaných českých egyptologů. Na přednášce vám tak poví, jak vytvořit špičkové záběry v komplikovaných podmínkách stísněných prostor, nedostatku světla, horka a všudypřítomného prachu, navíc v zemi, jejíž kultura se od naší velmi liší.

chci vědět, jak točit v těžkých podmínkách

Martin Janeš

Martin patří k těm, které natáčení a focení naprosto pohltilo. Dokonce natolik, že opustil jistotu zaměstnání v advokátní kanceláři a vrhnul se do nejistého tvůrčího světa s kamerou v ruce. V jeho videoportfoliu najdete především hudební videoklipy a vlogy na YouTube.

Obě jeho přednášky - o nádherných lokacích ve Skotsku a o natáčení kvalitních videí na cestách - jsou zaplněné do poslední židle, možná se ale nějaké to místečko ještě uvolní, tak sledujte program!

chci sledovat přednášku o skotsku     chci na přednášku o videích na cestách

Petr Hajn

Vzděláním právník a dokumentarista Petr se může pochlubit více než 300 hudebních, folklorních a dokumentárních filmů a pořadů, které vytvořil pro Českou televizi. Spolupracuje ale také se stanicemi Eurosport, BBC nebo ORF, stojí za řadou dílů cestovatelského cyklu Cestománie a více než 20 let vytváří audiovizuální obsah pro KVIFF. Tak bychom mohli pokračovat ještě velmi dlouho.

Na své přednášce vás zavede do zákulisí své tvorby a ukáže vám, jaké výhody mu poskytuje jeho technika Fujifilm a objektivy řady MK. Nechte se inspirovat!

chci na přednášku petra hajna

Rastislav Hatiar

Slovenský kameraman, režisér a scenárista oslavil už nejeden filmařský úspěch. Jeho filmy Stratení Nomádi a Dotknúť sa Denali se pyšní několika oceněními, na kontě má filmy s horskou a sportovní tematikou. Jeho film Slepá dôvera získal na mezinárodním festivalu horských filmů Cenu za inspirativní příběh člověka.

Na své přednášce vás zavede k úpatí vysokohorských štítů, krutých mrazů a věčného sněhu. V bezpečí přednáškového sálu s ním zakusíte natáčení extrémních sportů v extrémních podmínkách a kdo ví, třeba takové dobrodružství jednou taky zažijete. :)

chci se podívat do hor

Viktor Pavlovič

Viktor vystudoval režii hraného filmu, na kontě má více než 200 televizních reklam a může se pyšnit řadou domácích i mezinárodních ocenění. Protože se ale věnuje i fotografii, na podzim využije toho, že se brzy stmívá a s účastníky svého workshopu bude malovat světlem.

A ne s jen tak ledajakými objektivy! Vyzkoušíte si špičková skla s ikonickým modrobílým nápisem Zeiss a vyhrajete si se světelným mečem. Ačkoliv jsou už všechna místa zabraná, může se stát, že se na poslední chvíli uvolní, tak pečlivě sledujte program!

chci sledovat workshop malování světlem

LENSBABY Sweet 22 pro Fujifilm X

Pancake objektiv s pevným zaostřením a pevnou clonou pro full frame, Vysoký ohniskový kontrast s snovým rozmazáním, 33 mm ekvivalent na senzorech APS-C

3 990,-
FUJIFILM Instax SQUARE Link obal bílý

Pevné a odolné skořepinové pouzdro, Odolné proti prachu a vodě, Chrání vaše oblíbené zařízení před nárazy a poškrábáním

499,-

Související články

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

FESTivalová soutěž na Instagramu

FESTivalová soutěž na Instagramu

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...