11. 11. 2019 | 7 minut čtení

Ani jsme se nenadáli a podzimní festival skončil. Vychutnali jsme si více než 170 přednášek, workshopů a produktových prezentací a sešli jsme se tady v opravdu hojném počtu. Moc vám děkujeme za skvělou atmosféru, kterou jste svým nadšením a fotografickým nasazením vytvořili a už teď se těšíme na jarní festival, který vypukne opět v paláci Langhans od 1. do 7. června 2020.

Radost, inspirace, fotografie

I letos na podzim držíme laťku, kterou jsme si nastavili a připravili jsme pro vás bohatý program s více než 170 přednáškami a workshopy, mezi nimiž si vybral opravdu každý. Seznámili jste se také se žhavými novinkami fotografických značek, namátkou jmenujme třeba Nikon s APS-C bezzrcadlovkou Z50, Panasonic a objektiv Lumix S PRO 16-35 mm f/4 nebo lahůdku, která na cestě z dílny ani nestihla vychladnout - Leicu SL2, která byla vůbec poprvé českému publiku představená právě pod naší střechou.

Tím ale výčet samozřejmě nekončí - během festivalu jste se mohli na prodejně, workshopech i přednáškách setkat se specialisty značek Canon, Leica, Olympus, Nikon, Panasonic, Sony a mnoha dalších a zjistit od nich všechno, co vás zajímalo. Nasáli jsme poznatky z dokumentární a krajinářské fotografie, portrétu i wildlife a učili jste se o videotvorbě od skutečných mistrů v oboru.

Srdcem festivalu jste ale právě vy, jeho návštěvníci, protože bez vás by festival rozhodně nebyl akcí, která nám navždy utkví v paměti. Byť nám počasí příliš nepřálo, jsme nesmírně rádi, že jste nám pomohli vytvořit tvůrčí atmosféru, v níž se rodí nové fotografické nápady.

Výstavy umělců

Během festivalu jste mohli navštívit hned několik výstav a volnou chvilku v programu využít k rozjímání. V naší minigalerii budou až do 23. listopadu k vidění portréty Davida Tureckého, v maxigalerii velkoformátové akty Adolfa Ziky, taktéž do 23. listopadu. 

V Czech Photo Centre jste mohli (a stále můžete) vidět snímky Petra Joska, v galerii Mánes výběr z tvorby X-Photographers a v Leica Gallery Prague zase tvorbu polského dokumentaristy Krzysztofa Millera. Ty můžete ještě týden po skončení festivalu navštívit s akreditací zdarma, takže pokud se vám po FotoFestu stýská, můžete se k němu vrátit alespoň na výstavách.

Podzimní nebe plné fotografických hvězd

Byť se večerní nebe po dobu festivalu povětšinou schovávalo za mraky, v paláci Langhans se to hvězdami jen hemžilo. Do portrétní tvorby vás zasvětil David Turecký, módní fotografii vám zase ukázala Eliška Sky Kyselková. Svět rychlých kol vám přiblížil Marian Chytka a vizuální umění Bára Prášilová.

Letošní festival byl také plný videotvůrců, kteří vám předávali své know-how - mohli jste si poslechnout Jirku Krále, naučit se vlogovat s Tomášem Touhou či udělat kompletní rozhovor s Martinem Přívratským.

Pozadu nezůstaly ani hvězdy prezentující svou tvorbu hlavně na Instagramu - inspirovat jste se mohli od Tomáše Havla, Kristýny Kvapilové nebo Jakuba Gráfa.

Živé streamy přednášek

Pokud jste se nemohli rozhodnout, na kterou přednášku dorazit, možná vám právě teď uděláme velkou radost! Osm přednášek jsme totiž živě streamovali na Facebook a šest z nich si tam ještě nyní můžete pustit a přenést se z pohodlí domova do paláce Langhans.

Pokud vás zajímá focení jídla, rychle se proklikněte sem a poslechněte si Tomáše Pospěcha a Marka Bartoše. Showman Petr Jan Juračka povídal o životě na cestách, Petr Kozlík zase o svém slavném projektu Dabéři. Milovníci žlutých trabantů si nemohou nechat ujít Vojtu Duchoslava a příznivci zábavných historek a portrétů si mohou zpětně poslechnout Davida Tureckého. A pokud vás zajímají zvířata, nechte se unést do Pantanalu, o němž mluvil Petr Bambousek. Všechny přenosy pro vás připravila F22.

Rozhovory s hvězdami festivalu

Před festivalem jsme vyzpovídali řadu osobností, s nimiž jste se potom tváří v tvář setkali. Pokud jste jejich akce nestihli, můžete se o nich a jejich tvorbě dozvědět alespoň v psané podobě na našem blogu. Takže pokud vás zajímá třeba Instagramer Jakub Gráf, lektor Luděk Bouška, projekt Bez frází, fotografové Kateřina JanišováDavid Turecký, Vilém Veverka, Adolf Zika nebo Marian Chytka, uvařte si kávu či čaj, pohodlně se usaďte a nalaďte se na jejich vlnu.

Žijeme fotografií i po #fotoskodafest

Celý festival dokumentoval náš skvělý kolega a fotograf Vojta Kubec a prostřednictvím jeho fotek jste se mohli atmosféru festivalu užívat i ve chvílích, kdy jste tady s námi nemohli být. Instastories a zajímavé momenty z festivalu na našem Instagramu měl celou dobu pod palcem Václav Křížek a videa během streamu i mimo ně natáčela F22.

Skončením poslední přednášky a posledního workshopu ale festival rozhodně nekončí. Teď nastává okamžik, kdy usednete k počítačům a budete upravovat a vybírat ty nejlepší záběry z workshopů, pobavíte se nad momentkami z přednášek a dalšího festivalového dění a bude nám ctí, když u toho budeme moci být také! Stačí, když při zveřejnění na Facebook nebo Instagram fotku označíte hashtagem #fotoskodafest a zasmějeme se, dojmeme se nebo uznale pokýváme hlavou společně. A to máme na celém festivalu úplně nejradši!

Fotoreport na našem facebooku

Na viděnou na jaře!

Děkujeme, že jste tady byli s námi, a to dokonce v rekordním počtu! Sešel se vás tady rekordní počet a my vám za přízeň moc děkujeme. Vynasnažíme se, aby se vám jarní festival líbil stejně jako ten podzimní a sešli jsme se tady ve stejně hojném počtu jako teď.

A aby vám nic neuniklo, poznamenejte si do diářů a kalendářů, že se v paláci fotografie sejdeme zase od 1. do 7. června, kdy vypukne jarní festival. Vychutávejte si dozvuky podzimního festu, užijte si Vánoce a my se s vervou pustíme do plánování jarního. Těšíme se na vás, vaše fotky a přejeme vám spoustu nových nápadů, dobrého světla a inspirativních námětů před objektivem!

Protože chceme, aby byl příští festival ještě lepší než ten poslední, budeme rádi za jakékoli podněty. Pokud máte nápad, jak festival vyšperkovat, nebo co se naopak hodně povedlo, povězte nám o tom na e-mailu kurzy@fotoskoda.cz. Společně se totiž posouváme dál!

LACIE RUGGED SSD 500GB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 500 GB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

4 990,-
Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
Foto na kapa desce bez laminace

produkt obsahuje háček na zavěšení, do formátu 30x45 cm, bez laminace

141,-

Související články

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Podzimní FotoŠkoda FEST: Co všechno jste mohli zažít?

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

Festival FotoŠkoda FEST slaví 10 let od svého vzniku!

FESTivalová soutěž na Instagramu

FESTivalová soutěž na Instagramu

Další Videa

Fotoškola - tvoříme obsah pro klienta

Fotoškola - tvoříme obsah pro klienta

Tipy na focení - rozhovor s klientem

Tipy na focení - rozhovor s klientem

Fotoškola - technika, která vám bude vydělávat

Fotoškola - technika, která vám bude vydělávat

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...