20. 11. 2019 | 2 minuty čtení

Letos na podzim se dokončoval dokument Můj otec Antonín Kratochvíl. Protože je Centrum FotoŠkoda jedním z partnerů projektu, dostalo několik z našich kolegů jedinečnou příležitost učit se přímo od mistra, zúčastnit se jeho workshopu (a objevit se v dokumentu). V krásném industriálním prostoru staré papírny fotili půvabnou tanečnici zahalenou v mlze a vy se můžete podívat, jak to probíhalo!

Workshop s legendou

Loni na podzim jste si mohli vydražit fotografii legendy české fotografie Antonína Kratochvíla. Letos na podzim se dotáčel celovečerní dokument s názvem Můj otec Antonín Kratochvíl režisérky Andrey Sedláčkové, na jehož podporu se aukce fotografií konala.

Dokument vznikal v produkci společnosti Punk Film v koprodukci s Českou televizí, a protože je Centrum FotoŠkoda jedním z partnerů projektu, dostali někteří z nás jedinečnou příležitost učit se od mistra. Snímek vstoupí do kin v roce 2020 a některé z našich kolegů tam možná zahlédnete. :)

V krásném industriálním prostoru opuštěné papírny měli možnost fotit tanečnici nasvícenou světly a zahalenou v mlze. Pod vedením Antonína Kratochvíla, který jim předal své zkušenosti a ukázal jim, jak mohou s modelkou, světly i prostorem pracovat, vytvořili naši kolegové sety působivých snímků, které si můžete prohlédnout v galerii.

Nezůstalo ale jen u toho, po samotném focení se fotky s radou Antonína Kratochvíla upravovaly a vybíraly, protože to je v celém procesu jedna z nejtěžších věcí. V galerii tak můžete vidět, jak kolegové vybrali, jak šťastnou ruku při focení i třídění měli i jak kompozice a úprava fotek ovlivní jejich celkové vyznění. S jejich pomocí i prostřednictvím backstagových fotografií se tak můžete společně s nimi přenést na workshop. Přejeme příjemný zážitek!

Fotograf Antonín Kratochvíl

Autor úvodní fotografie: Jakub Valdivia

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Fotokurzy

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...