Výstavy

Tenkrát na Spartě: Výstava fotografií Zdeňka Lhotáka

Termín: 4. 12. - 21. 12. 2019| Místo: Galerie 1
6. 12. 2019 | 2 minuty čtení

Fotbal je podívaná se vším všudy. Zdeněk Lhoták v 80. letech coby fotograf Sparty zachytil bezpočet emočně nabitých situací během zápasů i mimo ně i chvilky relaxace v kabině a soukromí fotbalových hvězd. Na unikátní snímky se můžete až do 21. prosince podívat v Galerii 1 ve Štěpánské ulici.

Na hřišti, v kabině, v soukromí

Vrcholový sport je především podívaná a o fotbale to platí dvojnásob. Fotografovi Zdeňkovi Lhotákovi, který na svých snímcích zachycuje člověka a živě se o něj zajímá, se v 80. letech naskytla vynikající příležitost dokumentovat fanoušky i hráče ve vypjatých situacích zápasu i mimo ně. Stal se tehdy fotografem Sparty a nahlédl i do zákulisí a soukromí hráčů - kupříkladu Jan Berger ho pozval fotit k sobě do bytu.

Lhoták na svých fotografiích zachytil fotbalové hvězdy, jejichž život se ale neskládá jen z radovánek a setkání s fanoušky, ale zejména z tvrdých povinností náročných jak na psychiku, tak na tělo. Ukazuje je tak neidealizované, tak, jak je fanoušci běžně nevidí, neubírá jim ale nic z jejich lidskosti, nebo i fanfarónství. Zachycuje jejich překvapení z náhlé slávy i obavy z toho, jak rychle může pominout.

Tyto unikátní fotografie si budete moci prohlédnout do 21. prosince v Galerii 1 ve Štěpánské ulici a následně také v knize nesoucí stejný název jako výstava - Tenkrát na Spartě.

Výstava fotografií Zdeňka Lhotáka Tenkrát na Spartě

Fotoobraz pod akrylovým sklem

poskytuje živé a jasné barvy, vysoký lesk, prostorový efekt díky akrylátovému sklu

350,-
Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...