19. 12. 2019 | 7 minut čtení

Rok 2019 už se chýlí ke konci a nastává čas bilancovat. Stalo se toho opravdu hodně, a proto se můžete spolu s námi ohlédnout, co nového k nám na prodejnu a na web uplynulý rok přinesl a co jste vy s námi a my s vámi zažili. Přejeme vám hodně štěstí do roku 2020 a doufáme, že bude plný úspěchů a krásných fotek!

Moderní kabát našeho webu i prodejny

Na přelomu roku 2018 a 2019 jsme pro vás spustili nový web fotokurzů, abychom vám pomohli s výběrem toho, který vám bude nejlépe vyhovovat, orientací na webu a celkově vám usnadnili cestu k vytouženému kurzu.

Letos jsme v novém spustili aplikaci Designer, v níž si můžete objednávat různé fotodárky od hrnečků a nově i plecháčků, po fotoknihy. Kromě toho jsme do Designeru přidali spoustu nových funkcí, které vám zpříjemní vytváření osobního fotodárku.

Pozadu ovšem nezůstává ani prodejna, respektive naše technické zázemí. Abychom vám zajistili tu nejlepší možnou kvalitu fotografií, přibyl do našeho minilabu nový přístroj, Noritsu QSSGREEN III. Nyní také můžete využít služeb servisu 6 dní v týdnu a nechat si tu opravit i fototechniku značek Canon, Fujifilm, Metz, Sigma a Nissin.

Slavíme úspěch v soutěžích WebTop100 a ShopRoku

Letos jsme zvítězili v soutěži ShopRoku a stali se tak i díky vám, našim zákazníkům, nejlepším e-shopem v kategorii Foto. Obsadili jsme i bronzovou příčku v kategorii Elektro.

V soutěži WebTop100 jsme letos zabodovali v kategorii Online nástroje. Na 2. místě uspěl Fotobox, naše aplikace na tisk fotografií, velkoformátových snímků a fotoobrazů, a na 3. místě slavila úspěch naše inovovaná stránka fotokurzů.

Unikátní setkání

Na jaře naše prodejna hostila skutečně jedinečný projekt - mohli jste se podívat na ručně vázanou velkoformátovou publikaci s reprodukcemi Slovanské epopeje ve vysokém rozlišení. Mohli jste tak prozkoumat doslova každý tah štětce Alfonse Muchy a vychutnat si výjimečnou blízkost k tomuto uměleckému dílu. Zároveň jste se mohli od odborníka dozvědět řadu zajímavých informací, které za tvorbou publikace stojí.

V loňském roce jsme tiskli fotografie na aukci snímků Antonína Kratochvíla, která pomohla realizaci filmu o jeho životě. Letos bylo natáčení dovršeno exkluzivním workshopem, jehož se měli to štěstí zúčastnit tři naši kolegové. Zakoupit si u nás můžete i unikátní dlouho očekávanou knihu AK 47 - zachycující život a dílo jednoho z nejlepších českých fotografů, kterým je právě Antonín Kratochvíl.

O unikáty se ale každý den v roce stará i naše oddělení bazaru a výstava historických fotoaparátů, které můžete vidět v přízemí prodejny.

Leica Boutique v novém

První a jediný Leica Boutique v České republice u nás najdete od roku 2012, letos se ale dočkal malého, leč velmi efektivního vylepšení. Nyní tu najdete klidovou zónu, kde se může zákazník usadit a zboží si vyzkoušet. To pomohlo nejen samotným zákazníkům, ale i celému prostoru, který působí ucelenějším dojmem.

V Leica Boutique se nachází spousta luxusních kousků - od drobných doplňků, jako jsou odznáčky nebo manžetové knoflíčky, přes luxusní brašny Oberwerth a popruhy Artisan & Artist až po samotnou fototechniku, supertřídu ve svém oboru. Najdete tady i skutečné poklady - třeba Leicu M10 Zagato, které je na celém světě pouhých 250 kusů.

Na podzim jste mohli být také mohli být vůbec první, kdo v České republice spatřil zbrusu novou Leicu SL2.

Recenze, rozhovory a fototipy

Po celý rok jsme pro vás plnili blog recenzemi na nejrůznější produkty, zhlédnout jste mohli i řadu videí, v nichž vám náš kolega Luděk Bouška ve spolupráci s Michalem Houdkem z F22 představovali žhavé novinky. F22 stojí také za videy z FotoŠkoda Festu i za streamy, díky nimž jste si mohli některé přednášky vychutnat z pohodlí domova.

Na blogu jsme letos spustili nový projekt, FotoŠkolu, která začínajícím fotografům přibližuje základní pojmy fotografie. Nechyběly ani fototipy, která vám ukazují cestu k zajímavým snímkům a osvětlují často nesrozumitelné technické pojmy u fototechniky, nebo fotovýlety.

Kromě toho jsme pro vás také vyzpovídali mnoho inspirativních osobností fotografické scény, takže si o Vánocích ve volné chvilce mezi pohádkami můžete uvařit šálek dobrého čaje (nebo něčeho ostřejšího), pohodlně se usadit a vychutnat si příjemnou fotografickou chvilku u zajímavého rozhovoru. :)

V příštím roce pro vás chystáme další novinku - do nového se oblékne i blog a bude tak pro vás snazší vyhledávat přesně to, co vás zajímá, protože se nejen změní vizuální stránka, ale přibude také řada nových funkcí.

Úspěšné festivaly a novinky u kurzů

Letos jsme opět uspořádali dva festivaly a především ten podzimní se těšil vaší velké přízni, čehož si velmi vážíme. Na obou jsme si pro vás připravili přes 170 přednášek, workshopů a produktových prezentací, a doufáme, že vás program příštího jarního festivalu zaujme stejně jako ty letošní.

Během festivalů jste si mohli užít přednášky a workshopy známých fotografů, třeba Adolfa Ziky, Miloše Nejezchleba, Petra Jana Juračky, Davida Tureckého, Báry Prášilové, Petrem Bambouskem, Elišky Sky Kyselkové, Tomáše Pospěcha, Stanislava Petery, Dana Vojtěcha a Jirky Růžka. Během festivalů i po nich jste mohli v Minigalerii a Maxigalerii nasát fotografickou inspiraci i u výstav Miloše Nejezchleba na jaře a Adolfa Ziky a Davida Tureckého na podzim.

Stejně jako loni i letos přibývají nové kurzy, a to co do počtu, tak co do témat a lektorů. Celkem jsme jich pro vás letos včetně festivalů připravili na 840 přednášek, workshopů, představení novinek a produktových prezentací a příští rok se můžete zase těšit na novinky a skvělé akce.

Touch&Try i příští rok

Možnost si zboží před koupí zdarma vyzkoušet a osahat budete mít i příští rok. Budete se ale moci i nadále pokochat stálou sbírkou historických fotoaparátů a v bazaru zakoupit analogovou techniku pro sebe. Vyfocené snímky u nás poté můžete vyvolat, založit si album a těšit se z nich při starém dobrém listování při rodinných setkáních nebo za sychravného počasí. Heslo "vše kolem fotografie pod jednou střechou" se budeme snažit naplňovat i v roce 2020.

V příštím roce oslavíme 30 let od začátku podnikání majitele Centra FotoŠkoda Milana Škody v oboru fotografie a těšíme se, že to oslavíme také s vámi. Děkujeme vám za dosavadní přízeň, přejeme vám dobré světlo, spoustu fotografické inspirace, krásné vánoční svátky a šťastný vstup do roku 2020. Těšíme se na viděnou! :)

Tým Centra FotoŠkoda

Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-
DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...