Aktuality z fotosvěta

Rok 2019 na blogu: Inspirujte se těmi nejzajímavějšími články!

Rok 2019 na blogu: Inspirujte se těmi nejzajímavějšími články!
20. 12. 2019 | 5 minut čtení

Rok se s rokem sešel, a proto se chceme i ohlédnout za tím, co se v roce 2019 událo na našem blogu. O kterých produktech jste se chtěli dozvědět nejvíc? Rozhovor se kterou zajímavou osobností vás nejvíc zaujal? A ve kterých oblastech byste rádi posunuli svou fotku o kus dál? Nechte se inspirovat tím nejzajímavějším na našem blogu!

Top články z našeho blogu za rok 2019

Letos jsme zveřejnili takřka 500 nových článků a nic z toho by nebylo možné bez vás, našich čtenářů. V tomto roce se na náš blog podívalo téměř 330 000 uživatelů, což je pro nás neuvěřitelné číslo a zároveň velký závazek. Moc vám děkujeme za přízeň, kterou jste nám letos věnovali, a doufáme, že naplníme (a snad i předčíme) vaše očekávání i v příštím roce.

Už brzy spustíme novou podobu blogu, kde se kromě přívětivější vizuální podoby můžete těšit na řadu nových funkcí, které vám - jak věříme - zpříjemní brouzdání po blogu a vyhledávání nových a zajímavých informací. Těšíme se na viděnou v roce 2020 a přejeme vám spoustu dobrého světla (i na čtení článků :) )!

Recenze

Nejčtenější recenzí roku se stalo hodnocení objektivu Tamron 150 - 600 mm G2 I aneb Lovy beze zbraní. Náš kolega Václav Křížek, vášnivý fotograf přírody a zvířat obzvlášť, na něm ocenil univerzalitu, kvalitní stabilizaci i optický výstup. Jako plus vnímal i minimální zaostřovací vzdálenost 2,2 metru. Celou recenzi si můžete přečíst přímo na produktové kartě.

Recenze na TAMRON 150-600 mm f/5-6,3 SP Di VC USD G2

chci si přečíst recenzi na objektiv tamron

Recenzí jsme ale pro vás za rok zveřejnili mnohem víc. Zajímavé pro vás byly také tyto produkty:

chci se podívat na všechny recenze

 

Fototipy

Fototipy jsou relativně nová kategorie, kde vás seznamujeme s tím, jak se ve fotografii posunout, jakou technikou nejlépe zachytit váš oblíbený žánr, jak se fotí na cestách nebo co se dá s fotografií dělat. Právě tipy, proč je dobré fotky tisknout a nenechávat je pouze ležet ladem na harddisku, vás v tomto roce zajímaly nejvíc.

Proč tisknout fotografie - fototipy

chci si přečíst, proč tisknout fotografie

I fototipů jsme pro vás ale napsali hodně, nejvíc vás zaujaly tyto:

chci se podívat na všechny fototipy

Novinky ve světě fototechniky

Každý rok si pro vás fotografické značky nachystají novinky, nejinak tomu bylo i letos. A jako každý rok se snažíme o to, abyste se o všem dozvěděli jako první. Jednou z nežhavějších novinek letošního roku byl bezpochyby Nikon Z50, a přesně o něm jste se také chtěli dozvědět nejvíc.

Jeho vlastnosti si můžete oživit ještě jednou v tomto článku, nebo přímo na produktové kartě Nikonu Z50 a tří objektivů, které byly představené s ním: NIKKOR Z DX 16–50 mm f/3,5–6,3 VR, NIKKOR Z DX 50–250 mm f/4,5–6,3 VR a NIKON Z 58 mm f/0,95 S Noct.

Nikon Z50

chci vědět všechno o nikonu z50

A které další produkty podle vás byly nejzajímavější?

chci vědět, co nového se letos událo

Rozhovory

Nedílnou součástí našeho blogu jsou také rozhovory s inspirativními osobnostmi, které se pohybují kolem fotografie. Nejvíce vás ovšem letos nezajímal svět fotografa, ale svět tak trochu zvenčí - rozhovor s právničkou Andreou Pavelcovou o tom, jak to je s právy na fotografie, jak je ošetřit nebo jak je na tom fotka ve vztahu k sociálním sítím. O Vánocích si tak můžete zpestřit chvilku mezi pohádkami malým vhledem do práva.

Andrea Pavelcová - Facebook po nahrání fotky není jejím autorem

chci si přečíst rozhovor s andreou

Zaujaly vás ale rozhovory s dalšími zajímavými osobnostmi, například:

chci si přečíst všechny rozhovory

Videa

Připravili jsme pro vás i řadu videí, v nichž přibližujeme novinky, srovnáváme různé modely nebo vysvětlujeme základní fotografické pojmy. Největší ohlas u vás mělo video představující jarní novinku Sony Alphu A6400:

Zajímala vás také tato videa:

chci se podívat na všechna videa

Vyvolání černobílých negativů + digitalizace

vyvolání kinofilmů (135) i svitkových filmů (120/220) + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...