Výstavy

KSN: Sportovní fotografie roku 2019

Termín: 3. 2. - 31. 3. 2020
21. 1. 2020 | 3 minuty čtení

Klub sportovních novinářů i letos pokračuje v hrdé tradici soutěže o nejlepší sportovní snímek. Na Staroměstské radnici si ty nejlepší fotografie roku 2019 můžete prohlédnout od 5. 2. do 29. 3., v naší Maxigalerii zhlédnete malou ochutnávku od 3. 2. do konce března.

Nejlepší sportovní fotografie roku 2019 k vidění v Maxigalerii Centra FotoŠkoda a na Staroměstské radnici

Tradice soutěžit se sportovními snímky vznikla už v roce 1971 a zahájily ji legendy žurnalistické fotografie. V letech 2001-2010 jste si mohli prohlédnout pouze nesoutěžní výstavy a v roce 2017 Klub sportovních novinářů navázal na soutěžní tradici a organizuje klání těch nejlepších sportovních snímků.

Popularita soutěže stoupá, a tak se letos přihlásilo 55 fotografů s celkem 567 snímky. Soutěžit mohli v 5 různých kategoriích: motorismus, portrét, fotbal, série a ostatní sporty, která se letos těšila největší přízni - celkem do ní přispělo 35 fotografů. Vítězné snímky a jejich autoři jsou prozatím obestřeni tajemstvím, jména budou zveřejněna na vernisáži v předvečer zahájení výstavy na Staroměstské radnici, tj. 4. 2. Výstava se koná od 5. 2. do 29. 3. 2020.

Spolu s vítězi jednotlivých kategorií bude vyhlášena také kategorie Sport v Praze, která reflektuje sportovní události roku 2019 v metropoli. Vítěze mohou zvolit návštěvníci výstavy hlasováním. Spolu s rozhodováním i vítězi mohou také hlasující vyhrát zajímavé ceny.

U výstavy Nejlepší sportovní fotografie roku 2019 si budete moci stejně jako loni prohlédnout také snímky na doprovodných výstavách. Tentokrát to je výstava s názvem Tokio 1964, na níž zhlédnete historické černobílé i barevné snímky Karla Nováka z olympiády v Tokiu doplněné informačními texty se zajímavostmi z dějiště olympiády i olympijské vesnice, a fotografie loňského celkového vítěze Lukáše Bíby.

Soutěž také pokračuje v dobročinné tradici výstavy. Ve spolupráci s Českou olympijskou nadací bude na konci výstavy na portálu Sportovniaukce.cz probíhat dražba vítězných snímků a celý výtěžek poputuje na podporu sportovců ve věku 6-18 let pod záštitou České olympijské nadace, která umožňuje sportovat dětem, jež mají finanční překážky.

Malou ochutnávku ze soutěžních snímků si můžete prohlédnout i v Maxigalerii Centra FotoŠkoda, a to od 3. 2. do 31. 3. 2020.

Soutěž Sportovní fotografie roku 2019 pořádá Klub sportovních novinářů, organizátorem výstavy je agentura Seven Days. Výstava proběhne za podpory Magistrátu hlavního města Prahy, společnosti ČEZ a Českého olympijského výboru. Výrobu a tisk fotografií zajišťuje Centrum FotoŠkoda.

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
Fotopapír Fine Art Deep Matt

dva formáty v nabídce – 20 × 30 cm a 20 × 20 cm, suchý proces tisku

100,-

Související články

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Vladimír Birgus: Černá a bílá

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...