Výstavy

Martin Stranka v Galerii Mánes znovu vystaví všechna svá díla

Termín: 1. 11. - 30. 11. 2021| Místo: Galerie Mánes
11. 10. 2021 | 3 minuty čtení

Od 1. do 30. 11. 2021 můžete v Galerii Mánes zhlédnout obnovenou retrospektivní výstavu světově uznávaného českého fotografa Martina Stranky. Najdete na ní jeho kompletní dílo včetně portrétů i zcela nového souboru Boyhood. Autor bude navíc na výstavě každý den přítomný, takže si s ním o jeho tvorbě můžete popovídat osobně.

Největší retrospektivní výstava Martina Stranky znovu v Galerii Mánes

Světově oceňovaný český fotograf Martin Stranka se narodil v Mostě a dětství i dospívání prožil v Litoměřicích. Umění nikdy nestudoval, fotografie mu sloužila jako terapie po ztrátě blízkého člověka a stala se z ní životní vášeň i práce.

Za 14 let práce Martin Stranka sesbíral téměř 100 mezinárodních ocenění v oblasti fotografie včetně "fotografického Oscara", Sony World Photography Awards, jehož získal v letech 2018 a 2019, a jeho snímky byly k vidění v galeriích po celém světě - např. v Getty Images Gallery, Saatchi Gallery nebo Somerset House.

V Galerii Mánes 1. 11. se znovu otevře jeho dosud největší retrospektivní výstava nazvaná Dechem, kde najdete jeho kompletní dílo sestávající z doposud neuzavřeného souboru I Found The Silence a projektu Portraits včetně zbrusu nového semiautobiografického projektu Boyhood plného symboliky. Výstava trvá do 30. 11. 2021, navštívit ji můžete každý den od 11 do 20 hodin.

Martin na svých fotografiích stírá hranici mezi skutečností a sny a fotografie je pro něj prostorem, kde nalézá rovnováhu a klid. Najdete na nich symboliku zvířat a vytváří jedinečný soubor, který je nejžádanější mezi galeriemi i sběrateli po celém světě. Mezi všemi jeho díly najdete spojovací témata a motivy. Nejednou tvořil i vizuály pro Národní divadlo či Baletní soubor Národního divadla.

Chcete-li se o Martinovi dozvědět více, můžete se s ním setkat osobně na výstavě, kde bude přítomný po celou dobu, nebo si přečtěte třídílný rozhovor na našem blogu: 1. díl, 2. díl a 3. díl. Uvidíte se s ním i na podzimním FotoŠkoda FESTu.

Výstavní síň Mánes byla postavena v roce 1930. Stojí na betonových pilířích nad ramenem Vltavy protékajícím mezi Masarykovým nábřežím a Slovanským ostrovem. Díky jedinečnému funkcionalistickému provedení budovy, která je dodnes architektonickou legendou, je návštěva Mánesa spjata nejen s možností navštívit umění a obdivovat dokonalost této stavby, ale také si vychutnat výhled na krásná pražská zákoutí v přímé blízkosti dalších Pražských dominant, jakými jsou Národní divadlo a Tančící dům.

přečíst 1. díl rozhovoru     přečíst 2. díl     přečíst 3. díl

HASSELBLAD 907X & CFV 100c tělo

Luxusní středoformátový fotoaparát, Kamera 907X a zadní digitální stěna CFV 100C, Automatické ostření s fázovou detekcí (PDAF)

196 990,-
HASSELBLAD X2D
HASSELBLAD X2D 100c tělo

Hasselblad X2D 100C – středoformát 43,8 x 32,9 mm, Rozlišení 100 Mpx BSI CMOS senzor, ISO 64 – 25 600, série až 3,3 obr./s

219 990,-
HASSELBLAD 907X Anniversary Edition Kit

Hasselblad kamera kit - pamětní sada k 80. výročí firmy, Fotoaparát 907X s digitální zadní částí CFV II 50C, 50 MPix snímač CMOS s velikostí 43,8×32,9 mm

229 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...