Výstavy

Výstava v Café Prostoru: Znásilněná krajina očima Tomáše Chadima

Termín: 4. 2. - 13. 3. 2020| Místo: Café Prostoru
Výstava v Café Prostoru: Znásilněná krajina očima Tomáše Chadima
4. 2. 2020 | 2 minuty čtení

Od 4. 2. do 13. 3. si můžete v Café Prostoru prohlédnout fotograficko-sochařský projekt Znásilněná krajina, který vytvořil Tomáš Chadim. Obrazům dominují digitálně upravené fotografie, na nichž najdete nedotčenou krajinu s přidanými technologickými objekty a které diváku nutí k zamyšlení nad vztahem k přírodě.

Znásilněná krajina Tomáše Chadima

Od 4. 2. do 13. 3. si můžete v Café Prostoru prohlédnout fotograficko-sochařský projekt Znásilněná krajina vytvořenou Tomášem Chadimem, na kterém autor pracoval pět let.

Obrazovým dílům dominují fotografie s digitální manipulací, jejichž základ tvoří nedotčená krajina, podle autora "poslední divočina", Doupovských hor, Šumavy, Krkonoš či Krušných hor, do níž autor vkládá různé technologické stavby.

Jsou tam všude. Tam v české krajině. Trčí do výšky. Antény, stožáry, vodojemy, plynojemy, mosty, světla, reklamní poutače, betonárky, chladící věže, jeřáby a další a další technologické stavby. Projeďte se krajinou. Prakticky nenarazíte na místo, které by nebylo nějakou takovou stavbou obsazeno. Jsme tvorem agresivním a krajinu takto znásilňujeme. Ale mě tyto stavby fascinují a zdají se mi půvabné. Jsme totiž tvory nejen invazivními, ale také tvořivými.

O autorovi

Tomáš Chadim se narodil v roce 1973 v Kaplici a je jedním z představitelů progresivní krajinářské fotografie. Digitální manipulací se snímkem vytváří reálné scény, které nutí k zamyšlení. Absolvoval Institut tvůrčí fotografie v Opavě a na kontě má řadu výstav nejen v České republice, ale i v Anglii, Francii, Brazílii, Maďarsku nebo Rusku.

Tomáš Chadim: Znásilněná krajina - pozvánka na výstavu do Café Prostoru

LACIE RUGGED SSD 500GB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 500 GB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

4 990,-
SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-

Související články

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Fotoklub Praha: Láska k fotografii

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Leica Gallery Prague: Archív skrytých významů

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...