Produktové novinky

Nový Fujifilm X100V: Představujeme 5. generaci fotoaparátů X100

Nový Fujifilm X100V: Představujeme 5. generaci fotoaparátů X100
5. 2. 2020 | 3 minuty čtení

Fujifilm představuje novinku! Je jí pátá generace ikonického digitálního fotoaparátu X100, Fujifilm X100V, který oproti svým předchůdcům přichází s řadou zásadních vylepšení. Namátkou jmenujme odolnost vůči povětrnostním vlivům, moderní snímač nebo nově navržený objektiv. Pojďme se společně podívat, co všechno se v něm skrývá!

5. generace populárního fotoaparátu Fujifilm X100

Fujifilm představuje nový přírůstek do produktové řady X100! Stejně jako jeho předchůdci je X100V lehký, designový a snadno přenosný, dočkal se však zásadních vylepšení. Pojďme se společně podívat na to, co nám nabízí!

Design

Začněme od toho nejviditelnějšího. Spodní a horní část těla jsou vyrobené z jednoho kusu hliníku, díky čemuž se můžete těšit na čisté hrany. Eloxovaný povrch má saténový vzhled a příjemnější úchop, díky němuž se snáze ovládá. Vylepšený byl i grip, ISO ovladače a pláště objektivu.

Jako vůbec první model z této řady je X100V odolný vůči povětrnostním vlivům - pokud na něj připevníte adaptérový kroužek a ochranný filtr. Ve dvou směrech výklopný dotykový LCD displej nabízí intuitivní dotykové ovládání.

Nový objektiv a moderní snímač a procesor

Nový objektiv 23 mm f/2 zajišťuje vyšší rozlišení a menší obrazové zkreslení než jeho předchůdci. Nijak ovšem nenarostl, takže je stejně kompaktní jako předchozí modely a jako ony je i kompatibilní s konverzními objektivy a disponuje 4 EV ND filtrem.

Uvnitř se nachází nejmodernější snímač X-TransTM CMOS 4 a X-Processor 4. Snímač má rozlišení 26,1 Mpx a díky back-illumanated designu jsou kvalita obrazu a dynamický rozsah maximalizované a barevná odchylka a moaré efekt minimalizované. Ostřit je možné už od -5 EV.

Hybridní hledáček

S hybridním hledáčkem můžete snadno a rychle vybírat mezi zvětšením optického hledáčku, který nabízí 95% pokrytí záběru a opravu paralaxních linek, nebo 3,69 miliony bodů elektronického hledáčku, který zobrazuje snímek tak, jak bude skutečně vypadat. Fotoaparát disponuje i funkcí elektronického měřiče vzdálenosti.

Videa ve 4K kvalitě a další funkce

X100V není jen fotoaparát, využijí ho také videonadšenci. Můžete natáčet videa ve 4K kvalitě, ve formátu 10 bit a 4:2:2 externě prostřednictvím HDMI portu. Můžete také využít kreativních funkcí jako simulace filmu, "monochromatická barva" či "efekt chromové barvy".

Shrnutí inovací

  • nový objektiv 23 mm f/2
  • vylepšený hybridní hledáček
  • výklopný LCD displej
  • odolnost vůči povětrnostním vlivům
  • nejmodernější snímač X-TransTM CMOS 4

Pokud se chcete dozvědět ještě víc, podívejte se na produktové karty. Model bude dostupný v černé a stříbrné barvě a můžete si ho předobjednat už nyní!

chci X100V v černém     chci X100V ve stříbrném

SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
JUPIO Olympus BLM-5

Kapacita 1620 mAh, Li-ion baterie

690,-

Související články

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...