Produktové novinky

Canon EOS 850D, EOS R5, objektiv a tiskárna: novinky od Canonu!

Canon EOS 850D, EOS R5, objektiv a tiskárna: novinky od Canonu!
13. 2. 2020 | 6 minut čtení

Po Nikonu a Olympusu nyní představuje novinky i Canon. Je mezi nimi APS-C zrcadlovka pro nadšence EOS 850D, objektiv RF 24-105 mm a tiskárna Selphy. Spolu s nimi Canon oznámil také vývoj nové bezzrcadlovky R5, která bude mimo jiné umět natáčet videa v rozlišení 8K. Pojďme se podívat, co všechno umějí!

Canon EOS 850D

Jednou z novinek, které Canon představil, je univerzální APS-C zrcadlovka pro fotografické nadšence EOS 850D. Pyšní se procesorem DIGIC 8, snímačem Dual Pixel CMOS APS-C s rozlišením 24,1 Mpx a možností nahrávat videa ve 4K. Eliminuje chvění a třes při natáčení z ruky. Lze také fotit do formátu C-RAW, který produkuje menší soubory a takřka zdvojnásobuje kapacitu vyrovnávací paměti.

Navzdory tomu, že se jedná o APS-C zrcadlovku, rozlišení 24,1 Mpx poskytuje dostatečný prostor i na případné výřezy. Při sériovém snímání se můžete těšit na 7 snímků za sekundu. Ostření je velmi rychlé a přesné, za což vděčí ostřicímu snímači s 45 body křížového typu a systému AF se zdvojenými body Dual Pixel CMOS AF.

Disponuje funkcí inteligentního sledování objektu u AF založenou na snímači RGB+IR s rozlišením 220 000 pixelů. Perfektně s ním zvládnete nafotit třeba sport nebo wildlife. Při zaostření můžete automaticky sledovat oči i při focení s optickým hledáčkem.

Tělo se může pochlubit zdokonaleným designem a lehkým tělem. Výklopný a otočný displej zase usnadní či umožní focení z obtížně přístupných míst. Lze ho použít se všemi objektivy EF a EF-S i s blesky Speedlite či externím mikrofonem.

Těšit se na ni můžeme v dubnu 2020.

Canon EOS 850D + 18-55 mm

Klíčové vlastnosti 850D

  • 24,1 Mpx snímač
  • procesor DIGIC 8
  • 7 snímků za sekundu při sériovém snímání
  • video v rozlišení 4K; v rozlišení Full HD až 60p s ostřením pomocí systému Dual Pixel CMOS AF
  • 45 ostřicích bodů
  • AF s inteligentním sledováním objektu (iTR)
  • AF na oči se sledováním objektu
  • měřicí snímač stejný jako u EOS 90D
  • Wi-Fi a Bluetooth
  • propojení se zařízeními s iOS a Androidem pomocí aplikace Canon Camera Connect

chci vědět o vše o 850D

Canon EOS R5

Kromě 850D, na které si budeme moci sáhnout už v dubnu, Canon oznámil také vývoj nového modelu s bajonetem R, který ponese název R5. Jednou z hlavních deviz tohoto modelu bude možnost natáčení videí v rozlišení 8K.

Při vývoji vycházel z požadavků a postřehů zákazníků i potřeb trhu. Canon slibuje bezkonkurenční rychlost (12 snímků za sekundu s mechanickou a 20 snímků za sekundu s elektronickou závěrkou), vysoké rozlišení a kromě 8K videa i vynikající stabilizaci obrazu. Budete moci také automaticky posílat snímky do cloudové platformy image.canon a bude disponovat duálním slotem na paměťové karty.

Canon EOS R5

Nový fotoaparátEOS R5 potvrzuje naši snahu dlouhodobě rozvíjet tento segment a vyhovět dnešním i budoucím nárokům na fotografickou i filmovou tvorbu. V září 2018 jsme na trh uvedli inovativní systém EOS R včetně řady objektivů s bajonetem RF a tělem EOS R, které budou brzy následovat další objektivy RF a přístroje EOS RP a EOS Ra. EOS R5 se stane novou vlajkovou lodí společnosti Canon v segmentu bezzrcadlových přístrojů a bude nabízet mimořádnou obrazovou kvalitu u statických snímků i videozáznamu.

Richard Shepherd z oddělení marketingu profesionálních produktů

Canon RF 24-105 mm f/4-7,1 IS STM

Kompaktní a lehký univerzální objektiv RF 24-105 mm, je letos prvním, které doplní portfolio skel pro bajonet R - letos Canon představí ještě dalších 5 modelů, čímž se nabídka objektivů pro full frame bezzrcadlovky rozšíří na devět.

Tento objektiv je určený nadšencům, kteří rádi cestují. Svými kompaktními parametry (hmotností 395 gramů a rozměry 88,8 x 76,6 mm) vám totiž v brašně zabere minimum místa a svým rozsahem ohniskových vzdáleností pokryje většinu záběrů.

Kromě toho dosahuje zvětšení 0,4x a při vzdálenosti 24 mm dokonce 0,5x. Minimální zaostřovací vzdálenost u 24 mm činí 13 cm, díky čemuž můžete objektiv využít i pro detailní záběry.

Canon RF 24-105 mm f/4-7,1 IS STM

Další vlastnosti

  • povrchová úprava Canon Super Spectra Coating (minimalizace odlesků a závoje)
  • datový profil DLO pro korekci optických vad
  • ostřicí motor STM
  • stabilizace obrazu až o 5 EV

chci vědět vše o 24-105 mm

Canon SELPHY SQUARE QX10

Posledním novinkou je tiskárna Selphy Square QX10, nejnovější model populárních kompaktních fototiskáren, s níž se zároveň představují také čtvercové fotopapíry Canon XS-20L. Díky svým rozměrům se pohodlně vejde do kabelky či brašny a umožňuje zařízením s operačním systémem iOS a Android přes aplikaci Canon SELPHY Photo Layout tisknout snímky.

Papír o rozměrech 68 x 68 mm zadní samolepicí stranu a disponuje okrajem, na něž můžete připisovat vzkazy či poznámky.

Canon Selphy Square QX10

Další vlastnosti

  • provoz na akumulátor
  • připojení přes Wi-Fi
  • tisk fotografií za 43 vteřin
  • 16,7 milionů možných barev
  • různé barvy (černá, bílá, růžová)
  • možnosti zkrášlení fotografií pomocí razítek, filtrů, rámečků, úpravy rozložení a další personalizace
  • fotografie chráněné před rozmazáním, vlhkostí, nečistotami a roztržením
  • snímek disponuje sytými a živými barvami a vydrží až 100 let

Služba image.canon

Canon také od dubna spustí službu image.canon, která uživatelům umožní přenos snímků a videí z fotoaparátů do dalších zařízení nebo internetových služeb. Spolu s ním budou moci fotografové využívat bezplatné cloudové úložiště, které bude automaticky dostupné z fotoaparátů a kamer Canon.

LACIE RUGGED SSD 500GB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 500 GB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

4 990,-
SAMYANG stativová objímka pro obj. Samyang E-mount

kompatibilní se Samyang E-Mount, kompatibilní s Arca Swiss systémem

2 490,-

Související články

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny příležitosti

Nový Nikon Z 28-400 mm f/4-8 VR - objektiv pro všechny...

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s krásným bokehem

SIGMA 50 mm F1,2 DG DN - kompaktní a lehká novinka s...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...