Aktuality z fotosvěta

O novém Voigtländeru a starém Photoshopu

O novém Voigtländeru a starém Photoshopu
24. 2. 2020 | 4 minuty čtení

Do osmého týdne roku 2020 se zapsalo mimo jiné méně novinek, stálicí v Letech fotosvětem se stal bohužel koronavirus, ale našel se i důvod k oslavám.

Nový Petzval New Petzval 80.5 mm f/1.9 MKII

Na Kickstarteru se objevil 11. projektík Petzval, tentokrát jde o inovaci Petzval 80.5 f/.19 MkII. Pokud vás neosloví stylový objektiv na první pohled, možná pomohou argumenty jako plynulá nearetovaná clona, nastavitelný swirl bokeh, druhá tvarově nastavitelná clona a helicoidový mechanismus ostření je vstřícnější videu.

 

 

 

8K Panasonic nebude v dohledné době

Výkonný ředitel společnosti Panasonic Yosuke Yamane prohlásil: "Než budeme moci představit 8K kamery, potřebujeme trochu více času." Reagoval tak na původní tvrzení výrobce, že kamera Panasonic Lumix 8K bude připravena na olympijské hry 2020. Nicméně to asi tolik nevadí, protože tento výrobce již dominuje v současné 6K třídě třeba s Panasonic S1H, který se stal první kamerou certifikovanou společností Netflix.

 

 

Voigtländer Nokton 60mm F0.95

Společnost Cosina Japan oznámila nový objektiv Voigtlander Nokton 60mm F0.95 pro fotoaparáty s bajonetem MTF. Na co se těšit? Objektiv s manuálním ostřením bude vydán v dubnu 2020, tvoří jej 11 prvků v 8 skupinách, clonu od f/095 do f/16 tvoří 10 lamel, ostření od 34 cm a závit pro filtry 77 mm.

 

 

 

Cena a dostupnost středoformátu Leica S3

Leica je známá svými prémiovými produkty a jim odpovídajícími cenami. Z podkladů online marketingového školení pro Leicu S3 jsou mimo jiné patrné dvě věci: dostupnost v březnu 2020 a cena v Německu 18 600 EUR (Zdroj: LEICA RUMORS)

 

 

 

Canon a 33x opravný firmware

Společnost Canon uvolnila v minulých dnech update firmwaru hned pro 33 fotoaparátů od Canonu PowerShot G5 X Mark II až po Canon EOS-1D X Mark II. Důvodem byla zranitelnost přes nezabezpečený protokol v bezdrátové komunikci a případné hrozící riziko v podobě útoku malwaru. Na tuto bezpečnostní chybku v minulosti upozornila Canon kybernetická bezpečnost Check Point Software Technologies. Takže šup aktualizovat! (Zdroj: Check Point

 

 

Koronavirus si podal i CP+ 2020 

Mobilní veletrh MWC ve Španělsku byl zrušen z důvodu obav z koronaviru. Minulý týden byl ze stejného důvodu v Japonsku zrušen fotoveletrh CP+ 2020, který se měl konat na přelomu 02/03. Shodou okolností v místě konání - v jokohamském přístavu kotví i "infikovaná" výletní loď s 2 500 cestujícími. Kde si tedy vyzkoušet všechny novinky? V britském Birminghamu se koná The Photography Show od 14. do 17.03. A tam zatím podle posledních informací o zrušení neuvažují. (Zdroj: cpplus)

 

 

Adobe Photoshop je stařík.

Ve čtvrtek v minulém týdnu jsme zaznamenali nepřítomnost našeho grafika. Důvodem byla středeční oslava kulatých narozenin, uplynulo přesně třicet let od vydání první verze nejpopulárnějšího obrazového editoru Photoshop.

 

 

 

Zemřel otec “Cut & Paste”

Skutečným důvodem nepřítomnosti našeho grafika nebyla předchozí oslava, ale čtvrteční oznámení úmrtí Larryho Teslera. Ten proslul působením v mnoha renomovaných společnostech jako Apple, Xerox, Amazon a Yahoo. Kromě zpříjemnění nejednoho uživatelského rozhraní mu lidstvo vděčí za milióny hodin ušetřeného času díky klávesovým zkratkám "CTRL+C & CTRL+V".
 

 

 

 

 

Autor: Bohuslav Brož

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
TTARTISAN adaptér objektivu Leica M na tělo Hasselblad X

Kovová redukce, Pro objektiv Leica M, Pro těla fotoaparátů s bajonetem Hasselblad X

1 590,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...