Aktuality z fotosvěta

Dokument Můj otec Antonín Kratochvíl je hotový, v červnu jde do kin

Dokument Můj otec Antonín Kratochvíl je hotový, v červnu jde do kin
18. 5. 2020 | 3 minuty čtení

4 ceny World Press Photo, cizinecká legie, vězení, bezdomovectví, před objektivem válka i celebrity. Život Antonína Kratochvíla je všechno, jen ne obyčejný a nudný. Dokument Můj otec Antonín Kratochvíl mapuje jeho životní osudy na pozadí světových dějin, jejichž byl svědkem. Právě dokončený dokument půjde do kin 4. června - konečně :) . Je nám ctí, že jsme generálním patnerem dokumentu.

Život významného fotografa na pozadí světových dějin

„Když chceš dobře zafotit, musíš jet tam, kde se bojuje. Krev v botách, znáš to,“ říká celosvětově uznávaný fotograf Antonín Kratochvíl v novém filmu Andrey Sedláčkové. Dokument Můj otec Antonín Kratochvíl v kinech od 4. června.

Dokumentární snímek zachycuje dramatický životní příběh významného českého a světového fotografa a zakládajícího člena fotografické agentury Sedm (VII Photo Agency) Antonína Kratochvíla a významné dějinné události 20. století i současnost.

Vznikal od roku 2018 a před několika dny ho režisérka Andrea Sedláčková dokončila. Do kin zamíří 4. června pod hlavičkou společnosti Aerofilms. V průběhu natáčení nafotili otec Antonín a syn Michael, který se s otcem setkal až v dospělosti, snímky, které můžete od 11. 5. zhlédnout v Leica Gallery Prague.

Dokument se natáčel na několika místech světa, která do života Kratochvíla zasáhla - v jeho rodných Lovosicích, ve Vinoři, kde prožil útlé dětství v pracovním táboře, ale i na místě, kde stával rakouský uprchlický tábor v Traiskirchenu, kam se dostal po emigraci ve svých 18 letech. Natáčelo se i v New Yorku nebo Černobylu a samozřejmě také v Praze, kam se fotograf po letech strávených v USA nedávno vrátil.

Kratochvíla zařadil časopis American Photo mezi sto nejzásadnějších osobností fotografie. Na kontě má spolupráci s řadou časopisů, např. s The New York Time, Newsweek, Time nebo The Rolling Stone, fotografoval ale i válečné konflikty.

Byl svědkem utrpení v Africe, Iráku, Afghánistánu, Sýrii, Rwandě či na Haiti, fotografoval v barmském vězení pro obchodníky s heroinem či nevolníky v indickém státě Biháru. Průpravou pro drsné prostředí mu přitom byly životní zkušenosti, neboť byl v cizinecké legii, ve vězení a nějakou dobu prožil i na ulici. Za svou činnost obdržel čtyři ceny World Press Photo.

Kromě dokumentárních snímků z konfliktních zón ale fotil i řadu známých osobností, mezi nimi např. George Clooneyho, Davida Bowieho a Johnnyho Deppa.

Dokument vznikl v produkci společnosti Punk Film v koprodukci s Českou televizí a s podporou Státního fondu kinematografie a Nadačního fondu rodiny Orlických. Partnery jsou Centrum FotoŠkoda, Leica GAllery Prague, 4Press, 400ASA a nakladatelství Kant.

Kde všude můžete film zhlédnout, zjistíte zde.

U nás si také můžete zakoupit knihu AK47, kde novinářka Lenka Klicperová zaznamenává Kratochvílovy životní zkušenosti a zážitky.

LEICA Q3

BSI-CMOS senzor s rozlišením až 60 Mpx, Objektiv Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH, ISO 50 - 100 000 a procesor Maestro s technologií L2

146 990,-
LEICA SOFORT 2 černý

CMOS sensor 1/5“ 4,9 Mpx / 2560 x 1920 bodů, Designation Leica Summar 1:2/2.4 – 28 mm (eqv. 35 mm), Barevný prostor RGB, JPG (DCF 2.0, Exif 2.31)

9 490,-
LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...