Aktuality z fotosvěta

Závěru února dominovala Fujifilm X-T4

Závěru února dominovala Fujifilm X-T4
2. 3. 2020 | 3 minuty čtení

Devátý týden roku 2020 byl plný dojmů z představení Fujifilmu X-T4, takže jste možná přehlédli, že World Press Photo oznámil finalisty pro tento rok a že Andrea Sedláčková dokončila celovečerní dokument Můj otec Antonín Kratochvíl.

Antonín Kratochvíl v celovečerním dokumentu

Po dvou letech byl dokončen dokument o českém fotografovi s celosvětovým věhlasem Antonínu Kratochvílovi.Rádi vystupujeme v podobných projektech jako generální partner. Malá ochutnávka(Zdroj: F22)

 

 

Fujifilm X-T4

Od středy se plní weby převážně titulky s Fujifilmem X-T4. Počínaje představením, prvními dojmy až po rchlorecenze.

 

 

 

 

Leica M10 Monochrom

Bylo příjemné na chvíli utéct z horečky panující kolem X-T4 do černobílého světa a otestovat si novinku v podobě monochromatického dálkoměru M10 ikonické Leicy. Vy podobnou možnost můžete mít toto úterý.

 

 

 

World Press Photo: NEJ pro tento rok

WPP minulý týden oznámila nominované snímky 44 fotografů v soutěžních kategoriích včetně nominací na nejlepší snímek a sérii roku. Výběr proběhl z původních 73 000 snímků, které zaslalo na 4 282 fotografů ze 125 zemí. (Zdroj a finalisté: WPP)

 

 

Objektivy Canon RF v roce 2020

V minulých týdnech nás společnost Canon zasypala celou řadou novinek, tím řádně ukrojila z koláče plánovaných a potvrzených objektivů RF pro tento rok. Ale stále se můžeme těšit na zajímavou pětici Canon RF 10-24 mm f/4L USM, Canon RF 35 mm f/1,2 l USM, Canon RF 50 mm f/1,8 MAKRO IS STM, Canon RF 85 mm f/1,8 IS STM a Canon RF 70-135 mm f/2L USM. (Zdroj: canonrumors)

 

Nový patentovaný RF vzorec

Mezitím v Canonu nezahálí a v Japonsku se objevil patent představující optickou soustavu RF 13-21 mm f / 2,8. Podobných patentů probíhá bezpočet. Tento specifický optický vzorec se nejspíš nestane koncovým produktem, ale pravděpodobně bude součástí vývoje ultraširokoúhlého objektivu, nebo dojde během dalšího vývoje k posunutí na trochu konvenčnější ohniska.

 

Sony IM671AQR nový super APS-C senzor 

Sony IM671AQR je datový list Sony pro budoucí senzor APS-C se 43 MPX, BSI a s 8K/12 bit. videem. Co s takovým pohádkovým senzorem? Může být uložen zatím “k ledu” (viz. 41 MPX 8K senzor pro MTF oznámený v září 2019) Může být využit přímo pro produkty Sony. A nebo s největší pravděpodobností půjde o senzor pro jinou společnost. V tomto případě se nabízí nejvíc Fujifilm, kam krásně zapadá do konceptu řady X-H nebo T. Tuto teorii podporuje i nedávné prohlášení Sony o směřování výrobních kapacit DRAM z fota do konzole PS5. (Zdroj: eoshd)



Autor: Bohuslav Brož

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...