Aktuality z fotosvěta

Nové Eizo, aplikace od Adobe a úspěchy Fujifilmu v boji s koronavirem.

Nové Eizo, aplikace od Adobe a úspěchy Fujifilmu v boji s koronavirem.
23. 3. 2020 | 3 minuty čtení

Dvanáctý týden roku 2020 spojil Canon EOS R s virtuální realitou, fotografickou značku Fujifilm spojil s úspěchem v boji proti COVID-19 a jeden “tvít” utvrdil spojení Sigmy s bezzrcadly.

EIZO oznámila UHD 4K monitor ColorEdge

Společnost EIZO oznámila nový 27 " hardwarový kalibrační monitor. ColorEdge CS2740 je první monitor řady CS, který implementuje rozlišení 4K UHD (3840 x 2160). Takže je tu zařízení, které zobrazuje obrázky, videa a grafiku v nejvyšší možné kvalitě. K tomu můžeme připočíst nadstandardní přesnost, ostrost, četnost detailů a nezkreslení EIZO.(zdroj: eizo)
 

Sigma upřednostní vývoj své řady „DN“ objektivů

Na Twitteru se objevila informace o soustředění japonského výrobce objektivů na bezzrcadlové systémy a to nejen na fullframe, ale i APS-C. Takový vývoj se dá očekávat a podobných zpráv jsou desítky, tahle ale byla přímo od generálního ředitele Sigmy Kazuto Yamaki. (zdroj: dpreview)

 

12 + 1 tip na doma

Během minulého týdne digital camera world publikoval pár tipů i s návodem na domácí focení. Kdyby vás náhodou nic nenadchlo, připojujeme náš tip na Fotochat, který naleznete přes den v pravém dolním rohu na našem webu. Tam si s vámi rádi popovídáme na různá fototémata.

 

 

Adobe testuje Photoshop Camera

Adobe uvolnila minulý týden omezený počet testovacích verzí nové aplikace Photoshop Camera. Ve stručnosti slouží aplikace ke zpracování snímků,  provádí efekty na sofistikovaných principech Adobe v reálném čase. Ke stažení je pro registrované testovací verze v IOS i Android, nebo lze aplikaci klasicky předobjednat. (zdroj: androidpolice)


Lékařská divize Fujifilm bojuje úspěšně proti COVID-19

V našem odvětví si spojujeme výrobce většinou s názvy fotoaparátů. Je ale běžné, že tyto nadnárodní společnosti mají spoustu divizí a přesah i do jiných odvětví. Proto byl Fujifilm minulý týden spojován vedle fotoaparátu X-T4 třeba s látkou Avigan (favipiravir). Lékařská divize Fujifilmu slaví s Aviganem úspěch.Ten ukazuje výbornou účinnost i ve stádiu středně závažných příznaků pandemie koronaviru. Po několikatýdenním testování v Japonsku byl oficiálně doporučen i čínskou vládou.


Canon EOS R ve virtuální realitě

V Japonsku byl podán patent s nezajímavým číslem P2020-42197A, zajímavější je až na druhý pohled grafickou stránkou a zadavatelem. Společnost Canon podala patent na anamorfní optický vzorec (objektiv) s dvojím zobrazením. Ten je přímo určen pro bezzrcadlové full frame fotoaparáty (EOS R) a jejich snímání obrazu pro VR. Uvidíme, jak Canon s touto fascinující technologií pro virtuální realitu naloží.(zdroj: canon watch)

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...