6. 1. 2021 | 6 minut čtení

Máte rádi knihy? A co takhle ty, které vyprávějí váš vlastní příběh? Nebo příběh vašich dětí? Nic není nemožné, vytvořte si fotoknihu! Uchovejte vzpomínky na uplynulé časy a šťastné zážitky. Fotoknihy vyrábíme z kvalitního fotografického papíru a vážeme ručně s láskou tak, aby se z nich mohlo těšit několik generací.

Život ve fotoknize

Děti rostou jako z vody a než se nadějete, z malého batolete máte doma školáka, nebo dokonce maturanta, který se chystá vyletět z hnízda. Teď je možná ten pravý čas shrnout jejich dětství ve fotoknize, kterou budou pyšně ukazovat i svým dětem a vnoučatům. Jak na to?

Fotokniha s knižní vazbou - Centrum FotoŠkoda

Jak vybrat ty nejlepší fotky

  • Základem všeho je vybrat fotky, ze kterých budete fotoknihu skládat. Proberte se svými digitálními archivy a vyberte složky, které se týkají vašich dětí a které chcete do fotoknihy zpracovat - třeba fotky z porodnice, vítání občánků, první školní den, fotky z letního tábora a dovolených či snímky z oslav narozenin nebo fotky s babiččiným psem. Zkrátka cokoliv, co máte se svými dětmi spojené a chcete si vzpomínku uchovat ve fyzické podobě. A taky aby ji měly uchovanou i vaše děti a jejich děti. A nezapomeňte ani na analogová alba!
  • Zcela jistě budete mít řadu velmi podobných snímků, které se liší třeba jenom postojem fotografovaného či místem, kde stojí, a jsou pouze typu "postav se sem, já tě několikrát vyfotím, ať máme jistotu, že se aspoň nějaká fotka povede". Vyberte ze všech podobných tu nejlepší a pouze tu vložte do konečné kolekce. Nikoho nebude bavit dívat se na deset prakticky stejných fotek, raději si připomene co nejvíce situací.
  • Někdy se ale zadaří vyfotit opravdu vtipnou či dojemnou sérii fotek, která vypráví vlastní příběh. Povedlo se vám třeba zachytit úžas nad narozeninovou výzdobou od okamžiku, kdy ji dítě poprvé spatří, do okamžiku, kdy si uvědomí, že na něj čeká i dort a uvidí ho i s hořícími svíčkami? Nebo třeba balancuje na hraně bazénu a šup do něj hezky placákem? Nad takovou se jistě každý rád vrátí do vzpomínek, do fotoknihy s ní!
  • Pokud máte fotky ještě ve fyzické podobě, nebo se skrývají na vyvolaných negativech, rádi vám je naskenujeme! Naši kolegové jsou připravení zařídit, abyste měli ve fotoknize všechny fotky, které tam patří, takže se nemusíte vzdávat snímků z dob, kdy byl digitál ještě v plenkách. Ani s poškozenými fotkami není třeba se loučit - naši šikovní grafici jim vrátí zašlou slávu a vdechnou nový život. Pokud byste chtěli fotky naskenovat, vyretušovat či opravit, kontaktujte nás na e-mailu fotosluzby@fotoskoda.cz nebo na telefonním čísle 222 929 039, a domluvíme se s vámi na ideálním doručení i zpracování.

Tak fotky máme, co teď? Jdeme na fotoknihu!

Fotokniha s koženou vazbou - Centrum FotoŠkoda

Jakou fotoknihu vybrat?

Pokud už máte vybráno, jde se na věc. On-line si můžete vybrat ze 4 typů vazeb fotoknihy a 9 různých formátů - od 13 x 13 až do 30 x 30 cm - i počtu stran, kterých můžete mít od 10 do 60. Všechny fotoknihy vyvoláváme na nejkvalitnější fotografický papír a ručně vážeme, aby vám vydržely po dlouhé generace.

  • fotokniha s měkkou vazbou - Byť k tomu název navádí, nemusíte se bát zohýbaných rohů po několika prohlédnutích. Desky jsou vytvořené ze tří vrstev fotografického papíru a příjemně se drží v ruce. Je to jednoduché, elegantní a finančně velmi dostupné řešení, jak získat kvalitní fotoknihu.
  • fotokniha s pevnou vazbou - U fotoknihy s pevnou vazbou si můžete vybrat z řady materiálů i barev, z nichž vám vyrobíme obálku, a můžete si ji nechat vytvořit s okénkem, v němž bude fotografie.
  • fotokniha s knižní vazbou - Fotokniha s knižní vazbou je naše chlouba. Obálku si můžete nadesignovat přesně podle sebe včetně fotografií nebo nápisu na hřbetě.
  • fotokniha s koženou vazbou - Pokud chcete pro svou fotoknihu něco skutečně jedinečného, sáhněte po kožené vazbě. Ve vaší knihovně se bude tenhle luxusní kousek opravdu vyjímat.

Fotoknihu si uspořádáte v intuitivní aplikaci Designer, pokud si na to ale netroufáte, rádi vám s tím pomůžeme a návrh vám vytvoří naši grafici. Pokud si necháte fotoknihu vytvořit od nich, můžete ji mít velkou dokonce 40 x 40 cm. Ozvěte se nám na e-mail fotosluzby@fotoskoda.cz a všechno s vámi domluvíme.

Fotokniha s pevnou vazbou - Centrum FotoŠkoda

Jak fotoknihu uspořádat

  • Aby měla fotokniha ten správný účinek, je dobré jí dát nějaký systém. Jste příznivci chronologického vyprávění? Nebo se radši zaměříte na nějaké situace - třeba k sobě dáte fotky, které ukazují, že "tenhle výraz ses naučila už jako malá a vydržel ti doteď"? To je zcela na vás, hlavně aby se při prohlížení "čtenář" neztratil.
  • Doplňte fotky třeba textem s vlastními vzpomínkami, které se z paměti dětí už vytratily. Vytvoříte tak malou kroniku a fotky získají další rozměr.
  • Fotoknihu můžete vyzdobit i dalšími prvky - různými pozadími, obrázky či kliparty.

Teď už zbývá jen poslední věc - chcete fotoknihu s měkkou, pevnou, knižní nebo koženou vazbou? :)

jdu si vytvořit fotoknihu!

Další díly seriálu - Průvodce fotoprodukty

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak vybrat fotografický papír

Jak vybrat fotografický papír

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

Další Videa

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Tipy na focení - podnikáme kolem fotky a videa

Tipy na focení - podnikáme kolem fotky a videa

Diskuze

Průvodce fotoprodukty: Jak vytvořit fotoknihu z fotek vašich dětí

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...