Aktuality z fotosvěta

Nejspíš nový Pentax a určitě nový Polaroid.

Nejspíš nový Pentax a určitě nový Polaroid.
30. 3. 2020 | 4 minuty čtení

Třináctý týden a závěr března se nesl ve znamení novinek. Vedle Polaroidu a Pentaxu byly zaznamenány patenty i u Fujifilmu. Následující dny si můžete zpestřit čtvrtletním trialem Affinity a s výslednými fotografiemi pak mohou dámy zabodovat příští rok ve Marilyn Stafford FotoReportage Award.

Polaroid NOW

Světovou premiéru si odbyl nový produkt společnosti Polaroid. Trochu zvláštní název naznačuje dlouho očekávané sjednocení značek Polaroid Originals a Polaroid. To umocňuje i design, který je v klasickém ortodoxním stylu s nově silně zaoblenými tvary. Po technické stránce přichází Polaroid NOW s celou řadou inovací.

 

Affinity 90 denní trial a poloviční cena

Affinity Photo je jedním z nejoblíbenějších editorů fotografií. Jedná se pravděpodobně o hlavního konkurenta Photoshopu CC a tudíž o výkonný program pro úpravu obrázků. Affinity nabízí na všechny své programy do 20. dubna tříměsíční zkušební verzi a 50% slevu. (zdroj: afifinity)

 

Sony mění strukturu společnosti

V krátkém prohlášení společnost Sony oznámila, že od 1. dubna 2020 zřizuje nový holding Sony Electronics Corporation. Pod něj budou spadat 3 segmenty elektronických produktů a řešení:  Imaging Products & Solutions, Home Entertainment & Sound a Mobile Communications (tedy i divize fotoaparátů a kamer) Sony si od tohoto kroku slibuje zrychlení, integraci provozu, vyšší konkurenceschopnost a optimalizaci organizačních struktur. (zdroj: photographyblog)

Nikon v USA přerušil činnost servisu

Společnost Nikon Inc. v USA v souladu se státními nařízeními přerušila činnost některých divizí. Mimo jiné se uzavření (bez zatím stanoveného termínu ukončení) týká i servisu. Podobně je tomu i v případě čtyř amerických servisů značky Canon. Český servis s minimem komplikací funguje chvályhodně.

Nikon a Marilyn Stafford FotoReportage Award 2020

U Nikonu ještě chvíli zůstaneme. Ten minulý týden oznámil, že bude sponzorem i dalšího ročníku Marilyn Stafford FotoReportage Award. Tato prestižní celosvětová soutěž, kterou podporuje FotoDocument, oslavuje fotografky a zdůrazňuje jejich přínos ve fotožurnalistice. Mimochodem vítězkou ceny Marilyn Stafford FotoReportage Award 2019 byla nedávno vyhlášena Anna Filipova za sérii  „Výzkum na konci světa“.  (zdroj: fotodocument, anfilip)

Ricoh a další objektiv řady Star

Společnost Ricoh oznámila vývoj dalšího objektivu s  „dokonalou kvalitu obrazu“ HD Pentax-D FA * 85 mm f / 1,4 SDM AW. Na co se těšit? Objektiv bude mít 9 lamelovou zaoblenou clonu, 3 prvky super extra nízkého rozptylu proti aberaci a 1 asférický prvek. Bude se chlubit ostřením od 0,85 metru a maximálním zvětšením 0,12x. Nosit bude filtry se závitem 82 mm. A označení AW napovídá, že bude utěsněn proti povětrnostním vlivům. (zdroj: pentaxrumors)

Nové teleobjektivy Fujifilm

Fuji si nechala v minulých dnech patentovat dva teleobjektivy. Konkrétně jde XF 300 MM F / 4 a super dlouhé XF 500 MM F / 5,6. A protože jde podle názvu o APS-C skla, mohla by ohniska objektivů po přepočtu na kinofilm dosáhnout hodnoty přibližně 450 mm a 750 mm. Ano, mohla by..  je otázka, jestli dojde k realizaci, nebo Fuji zůstane jen u “papíru”. (zdroj: lens rumors)

 

 

 

 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

TAMRON 28-75 mm f/2,8 Di III VXD G2 pro Nikon Z

Objektiv pro full-frame snímač s bajonetem Nikon Z, Všestranný rozsah zoomu, Nejlepší kvalita obrazu ve třídě standardních objektivů se zoomem

23 990,-
JJC hand grip HG-XS20 pro Fujifilm X-S20

konstrukce s rychloupínací destičkou typu Arca + stativovým závitem, grip umožňuje přístup k ovládacím prvkům, balení obsahuje nástroj pro montáž a demontáž

1 390,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...