Aktuality z fotosvěta

O soutěžích, charitě, malém FeiyuTech Pocket a velkém Phase One

O soutěžích, charitě, malém FeiyuTech Pocket a velkém Phase One
6. 4. 2020 | 4 minuty čtení

14. týden roku 2020 nám přinesl začátek měsíce dubna a s ním i náznaky jara. A proto je fajn poohlédnout se po inspiraci na focení, rozšířit si trochu obzory a podívat se, jak to dělá, někdo kdo “umí”.

 

Soutěž Pink Lady® Food Photographer of the Year má užší výběr

Pink Lady® FPY je globální soutěž, která příští rok slaví desátý rok, nabízí exkluzivní vhled do univerzálního jazyka potravinářské kultury. Vzhledem k vyhlášeným kategoriím jde o žánr, který se netočí pouze kolem “produktovky”, ale nabízí neuvěřitelně rozmanitý přesah do spousty fotografických disciplín. Užší výběr z více než 9 000 obrázků, které byly odeslány z více než 70 zemí po celém světě bude znát své vítěze 28. dubna. Ceny budou výjimečně udělovány “digitálně” na sociálních sítích -  vyhlášeny budou současně na Facebooku  a na Youtube. (zdroj a galerie: pinkladyfoodphotographeroftheyear)

 

FeiyuTech 4K Feiyu Pocket

Společnost FeiyuTech představila nový produkt Feiyu Pocket 4K. Ten je vizuálně silně podobný Dji OSMO Pocket. Můžete se těšit na 4K v v 60 sn/s, podobné rozlišení, vlastnosti objektivu, systém stabilizace atd. Takže i v parametrech jde skutečně o kosmetické rozdíly, tedy až na cenu, ta má být v případě Feiyu Pocket o ⅓  nižší. (zdroj: dpreview)

 

 

 

Sony a globální pomocný fond

Tématu COVID-19 se v letech fotosvětem snažíme zbytečně nevěnovat. Ale v tomto případě můžeme klidně udělat výjimku. Sony Corporation je nejnovější značkou, která oznamuje novou charitativní iniciativu. Společnost Sony zřídila Globální pomocný fond pro boj s COVID-19. Tento fond je ve výši 100 milionů dolarů a poskytuje podporu ve třech oblastech: pomoc jednotlivcům, kteří se zabývají bojem proti viru v tzv. první linii, podporuje děti a pedagogy, a třetí část je určena pro členy tvůrčí komunity v zábavním průmyslu.(zdroj: sony

 

Zeiss Photography Award

Doposud neznámý sedmadvacetiletý korejský fotograf KyeongJun Yang se stal letošním vítězem Zeiss Photography Award. S prvenstvím je spojena i finanční odměna určená logicky k nákupu techniky Zeiss. KyeongJun Yang uspěl z užšího výběru deseti fotografů s černobílou sérií Metamorfóza. Tu tvoří kombinace portrétů a zátiší a zobrazuje pocit osamělosti a izolace přistěhovalce v USA. (rozhovor, zdroj a glarie: lenspire.zeiss)

 

Fotograf z Bílého domu Pete Souza

Trochu známější jméno už je Pete Souza. Co by bývalý oficiální hlavní fotograf Bílého domu a dvorní fotograf Ronalda Reagana a Baracka Obamy. Pete Souza v minulém týdnu na svém Instagramu zveřejnil  12minutové video, kde podrobně popisuje používanou fototechniku. Vedle výbavy Canon  je zmíněn napříkadi I Fuji X-Pro. A objeví se celá řada více či méně známých fotek a příběhů. Ty jsou mimochodem k vidění i na na Suzeově webových stránkách nebo na archivovaném účtu Flickr Bílého domu. (zdroj: dpreview)

 

Takový (ne)malý foťáček

Phase One produkuje středoformátové stěny a kamery. Méně známou divizí této společnosti jsou ještě větší formáty pro fotogrametrii. A právě takový nový přírůstek se objevil v minulém týdnu. Phase One 280MP Aerial Solution ledacos prozrazuje názvem. Komerční fotoaparát je určen pro leteckou fotogrametrii. Disponuje rozlišením 280 MPX, snímá do TIFF a JPG v 4-pásmu RGB + NIR (RGBN) a dokonce infra v 3-pásmu CIR. Cena včetně periferií a příslušenství jako gyroskopický stabilizátor, přijímač, sw atd. je kolem 455 tisíc dolarů.(zdroj: phaseone)

 

 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

MANFROTTO 200 PL-PRO RC2-ARCA

Pro snadné uchycení fotoaparátu ke stativu, Dva gumové úchyty, Vyrobeno z hliníku

890,-
MANFROTTO Advanced Befree Backpack III

prostor pro digitální zrcadlovku s objektivem + 6 dalších objektivů, kapsa na notebook nebo tablet, kapsa na stativ

3 590,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Diskuze

O soutěžích, charitě, malém FeiyuTech Pocket a velkém Phase One

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...