Fototipy

Jak na dokonalou fotku? Naučte se fotit různé žánry v našem seriálu!

Jak na dokonalou fotku? Naučte se fotit různé žánry v našem seriálu!
7. 4. 2020 | 6 minut čtení

Dumáte nad tím, jak nejlépe přistoupit k vašemu oblíbenému žánru, abyste dosáhli fotek, které se vám zrodily v hlavě? Připravili jsme pro vás souhrnný článek plný tipů z archivu našeho blogu, kde vám poradíme, jak se zhostit různých témat - třeba focení města, dětí, přírody či nekýčovitého západu slunce. Přejeme příjemné čtení!

Jak fotit...

Máte teď víc volného času? Vypilujte si focení svého oblíbeného žánru, abyste ho mohli bez zaváhání začít perfektně fotit sami! V archivu našeho blogu najdete řadu článků na focení různých témat a my vám je přinášíme hezky přehledně najednou.

Jak fotit momentky dětí, přátel a zvířat

Co by měl umět váš fotoaparát, abyste se na něj mohli 100% spolehnout? A co je signálem pro pořízení dobré fotky? Naučte se pořizovat dokonalé momentky, které vám navodí atmosféru situace i po letech.

chci na článek

Jak (ne)fotit portrét

Portrét patří k základním fotografickým disciplínám, a je proto dobré vědět, jak k němu přistupovat. Jaký má člověk zvolit objektiv? Jaké další příslušenství v terénu ocení? Poučte se z chyb našeho kolegy Kryštofa Korče a vydejte se cestou za lepším portrétem.

Jak (ne)fotit portrét - Centrum FotoŠkoda

chci se naučit fotit portrét

Jak fotit částečné zatmění Měsíce

5. června se dočkáme polostínového zatmění Měsíce, tak se na něj pomocí článku z našeho archivu můžete pořádně připravit! Jaký objektiv si vzít? A jak postupovat při samotném focení a na co si dát pozor?

Jak fotit částečné zatmění Měsíce - Centrum FotoŠkoda

chci se připravit na zatmění

Jak fotit meteorický roj Perseidy

U astrofotky ještě chvilku zůstaneme. Každý rok se v létě můžeme těšit na romantickou podívanou oblohy plné padajících hvězd, které nazýváme Perseidy. V našem článku najdete tipy, jak tohle vesmírné představení zachytit na fotce navěky - a s půvabem!

Jak fotit Perseidy - Centrum FotoŠkoda

chci vědět, jak na perseidy

Jak se připravit na focení přírody

Jaro se nám venku ukazuje v plné síle a další sezona focení přírodních krás je v plném proudu. V tomto článku se podíváme na to, jak se připravit na focení zvířat za naším domem. Jak nastavit fotoaparát? Jaký objektiv zvolit? Čím správně doplnit fotografickou výbavu?

Červenka obecná © Václav Křížek

chci se vydat do přírody připravený

Jak fotit na dovolené u moře

Letos to sice zatím na dovolenou u moře nevypadá, to ale neznamená, že se nemůžeme připravit. :) Řadu tipů z toho článku totiž využijete nejen na písčité pláži omývané slanou mořskou vodou, ale i na dovolené v jiných destinacích. Tak pojďme na to!

Katedrála La Seu, Mallorca © Václav Křížek

chci vědět, jak fotit na dovolené u moře

Jak fotit na dovolené na horách a v přírodě

Hory a příroda jsou naším čím dál častějším útočištěm před samotou a izolací, které musíme v současné době čelit. Až načerpáte síly a vynadíváte se na okolí, možná vás přepadne chuť si ho zaznamenat na fotku. V tomto článku se podíváme na to, jak neztratit hlavu z krás a celou dovolenou či výlet hezky dokumentovat.

Jak fotit na dovolené v horách a přírodě © Václav Křížek

chci se naučit fotit na horách

Jak fotit na dovolené ve městě

Města jsou nedílnou součástí civilizace a ocitáme se v nich i na dovolené. V tomto článku se dozvíte, na co se vyplatí si při focení měst zaměřit, jakou technikou se vyzbrojit a jak k focení ve městě přistupovat. Tentokrát si odvezete mnohem více povedených fotek!

Jak fotit na dovolené ve městě - Centrum FotoŠkoda

chci vědět, na co se zaměřit ve městě

Jak fotit na dovolené s dětmi

Momentky, obzvlášť ty dětské, jsou broušeným diamantem rodinných alb. Jak ale docílit toho, abyste na výletech a dovolených pořídili skutečné klenoty a ne jejich pouhou náhražku? V tomto článku vám poradíme, jak na fotky se skutečně hřejivou rodinnou atmosférou!

Focení dětí © Anna Jirásková

chci mít krásné fotky s dětmi

Jak vyfotit západ slunce, aby to nebyl kýč

Západ slunce láká fotografy všech žánrů - ať už kvůli západu samotnému, nebo kvůli měkkému zlatavému světlu, které ho provází. Ne vždycky je ale fotka taková, jakou si představujeme, a často z ní vzejde nechtěný kýč. Jak se toho vyvarovat?

Cap de Formentor, Mallorca © Anna Jirásková

chci umět vyfotit západ slunce nekýčovitě

Jak vyfotit rozmazaný mořský příboj

Rozmazané proudy vody tříštící se o skaliska. Vlny omývající kámen na pláži. Takové fotky vyfocené na krátký čas většinou nepředají onen magický pocit, který při jejich pozorování máte. A byť se článek týká primárně mořských oblastí, tipy, které v něm najdete, bezesporu využijete i při focení u našich vodních ploch a toků. :)

Dlouhá expozice v přírodě - Centrum FotoŠkoda

chci vědět, jak na efektní fotku vody

Jak fotit děti o Vánocích a Jak fotit ohňostroj

Teď sice nemáme na Vánoce ani na novoroční ohňostroje ani pomyšlení, čas ale uteče jako voda a znalosti, které z článku získáte, jako když najde. Nastudujte si dopředu, jak nafotit snímky plné rodinné pohody a radosti o Vánocích a jak efektně nafotit ohňostroje oslavující příchod nového roku!

Jak fotit ohňostroj - Centrum FotoŠkoda

chci vědět, jak fotit děti     chci se dozvědět o focení ohňostroje

Ruční vyvolání černobílých filmů + digitalizace

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

399,-
TTARTISAN adaptér objektivu Leica M na tělo Hasselblad X

Kovová redukce, Pro objektiv Leica M, Pro těla fotoaparátů s bajonetem Hasselblad X

1 590,-

Související články

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Diskuze

Jak na dokonalou fotku? Naučte se fotit různé žánry v našem seriálu!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...