Fototipy

Vyznejte se ve značkách a číslech na objektivu pomocí našeho seriálu!

Vyznejte se ve značkách a číslech na objektivu pomocí našeho seriálu!
21. 4. 2020 | 4 minuty čtení

IS, O.I.S, HSM, LM, SAM. Značky na objektivech mohou být pěkně záludné a nepřehledné. Po přečtení našeho seriálu ale budete s přehledem vědět, o co se jedná! Podíváme se v něm totiž na zoubek číslům a hlavně různým označením na objektivech celé řady značek. Staňte se s námi expertem na objektivy!

Co znamenají značky na objektivech?

IS, O.I.S, HSM, LM, SAM. Kdo se v tom má vyznat? Po přečtení našeho seriálu budete experty! V jednotlivých dílech vám totiž přiblížíme zkratky, které najdete na objektivech různých značek, takže se v bludišti nepřehledných zkratek bez problémů vyznáte a budete hned vědět, po čem sáhnout, když vyžadujete konkrétní vlastnosti a funkce.

Co znamenají čísla a písmena na objektivech - úvod

Podívejme se nejdříve obecně na to, co všechno se v objektivu skrývá a co se o něm pomocí značek a čísel můžeme dozvědět. Jaká je jeho světelnost, má stabilizaci obrazu a pomocí čeho se zaostřuje?

chci o objektivech vědět všechno

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Canon

Společnost Canon vyrábí fotoaparáty a objektivy již více než 80 let. V roce 2014 ohlásila společnost vyrobení svého 100miliontého objektivu s nejpopulárnějším bajonetem EF. Jaké značky můžete na jejich objektivech najít a co znamenají?

chci být expertem na objektivy canon

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Nikon

Skla z dílny značky Nikon jsou jedinečná a udávají směr optické kvality od roku 1933, kdy poprvé nesla označení Nikkor. Co všechno se za zkratkami na těchto objektivech na skrývá?

chci proniknout do tajů objektivů Nikon

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Sony

Bezzrcadlové fotoaparáty Sony válcují v posledních letech konkurenci v prodejích i obrazové kvalitě. Skvělý snímač ale nestačí, musíte ho doplnit vynikající optikou. I tady se Sony vyznamenala - podívejte se, co se pod značkami skrývá!

objektivy sony? jdu na ně!

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Fujifilm

Nejen filmem živ je člověk. To dokazuje v posledních letech holding Fujifilm. Kdysi první výrobce filmů v Japonsku má dnes výrazné místo i na trhu digitální fotografie. Jeho fotoaparáty s typickým "retro lookem" jsou velmi oblíbené a společnost se nebála ani dalšího posunu do pole středoformátové digitální fotografie. Jaká označení najdeme na Fujifilm objektivech?

chci vědět, co se skrývá na objektivech fujifilm

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Panasonic

Panasonic udělal za poslední roky na poli digitální fotografie hodně práce. To potvrzují jak jeho fotoaparáty Lumix, tak velmi komplexní spolupráce s Leicou. Před dvěma lety navíc všechny překvapil, když oznámil vývoj fotoaparátů Lumix S s full frame snímačem a aliance bajonetu L. Odhalte tajemství značek na objektivech Panasonic!

jdu na objektivy panasonic

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Olympus

Olympus stále potvrzuje, že velikost snímače není ve fotografii tím hlavním faktorem. Snímače velikosti Micro 4/3 jsou stále v srdci jeho výkonných fotoaparátů a výrobce je neustále doplňuje o kvalitní nové objektivy.

chci se dozvědět vše o objektivech olympus

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Tamron

Společnost Tamron je v současné době známá výhradně pro výrobu objektivů, nevyrábí svoje přístroje, které by objektivy osadila. A jedná se o objektivy velmi populární. Pojďme se na ně podívat podrobněji!

chci se vyznat ve značkách na objektivech tamron

Co znamenají čísla a písmena na objektivech Sigma

Společnost Sigma Corporation je rodinnou firmou, která vyrábí objektivy, fotoaparáty a další fotografické příslušenství již od roku 1961. Její nejvýznamější počin za poslední roky byly řady objektivů pojmenované Sport, Art a Contemporary, které se rychle stávají nekorunovaným standardem pro ostrost a optickou kvalitu.

chci znát tajemství objektivů sigma

SONY FE 70-200 mm f/2,8 G Master OSS II

výkonný, všestranný a světelný objektiv, pro full frame fotoaparáty, optická stabilizace obrazu SteadyShot (OSS)

78 990,-
CANON EF 50 mm f/1,8 STM
CANON EF 50 mm f/1,8 STM

Ohnisková vzdálenost 50 mm – fantastický objektiv pro portrétní fotografii, Světelnost f/1,8 – skvělý výkon při špatných světelných podmínkách, STM motor – rychlé a téměř neslyšitelné zaostřování

3 390,-
CANON RF 50 mm f/1,8 STM

Objektiv s bajonetem RF, Formát Full-Frame, Motor STM

5 590,-

Související články

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Diskuze

Vyznejte se ve značkách a číslech na objektivu pomocí našeho seriálu!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...