Aktuality z fotosvěta

Jak si Canon sáhl na Oscara a pár tipů, kde je co grátis

Jak si Canon sáhl na Oscara a pár tipů, kde je co grátis
11. 5. 2020 | 4 minuty čtení

V první polovině května se toho moc neudálo, tak jsme našli pár tipů, kde ušetřit a samozřejmě investovat jinde, tak třeba do jednoho legendárního Olmypusu z Lega, nebo nového konceptu DJI dronů. A nebo úplně nejlépe investujte do sebe v podobě zrcadlovky, protože i s ní se dá už získat Cena Akademie. O tom všem byl 19 týden.

Na začátku 4 Canony na konci 1 Oscar

Uživatelé Netflixu možná zaznamenali ve své nabídce Oscarem ověnčený dokument Icarus. Tento dokument o dopingu ve sportu je přímo z dílny Netflixu a byl natočen na profesionální i spotřebitelské technice Canon. Konkrétně šlo o Canon EOS C300, Canon EOS C300 Mark II, “skromnou” Canon Legrii HF G30, “obyčejnou” zrcadlovku Canon EOS 5D Mark II a celou řadu “elkových” skel. Tato technika byla poplatná době natáčení, aktuálně mají všechny uvedené kamery a fotoaparát generační nástupce. Ale stále platí, že tvorba není jen o technice, ale z je z větší části o dovednostech.(zdroj:canon)

LEGOndární Olympus OM-1

Je celá řada ikonických fotoaparátů a pak je tu těch pár legendárních. Mezi ně patří i analogový Olympus OM-1 - praotec všech dnešních digitálních OMD. Ten nedávno inspiroval i Davida Hansela, který vytváří nové designy z Lega. Jeho návrh sice není funkční, ale kdo by si nechtěl poskládat zrcadlovku. Lego o výrobě začne uvažovat ve chvíli, kdy nápad získá přes 10 tisíc. příznivců. Tak šup - po krátké registraci stačí už jen jednoduše podpořit(zdroj:ideas.lego)

 

Webovka za pár desítek tisíc

Společnost Sigma oznámila, že britský prodej fotoaparátů Sigma fp během karanténního stavu výrazně stoupl. Za tím, podle názoru společnosti Sigma, pravděpodobně stojí schopnost nativního použití fotoaparátu jako webové kamery v době, kdy roste požadavek na videohovory. Nativní v tomto případě znamená, že nastavení fotoaparátu má Video Class (UVC) a stačí jej připojit přímo k počítači přes USB-C. (zdroj:dcw)

 

Photography Life zdarma na YouTube

Web Photography Life se rozhodl uvolnit  všechny své fotografické kurzy. Ano, všechny i včetně těch prémiových v hodnotě 150 USD. K dispozici jsou na YouTube kanále Photography Life. Pokud přeci jen raději preferujete kurzy s živým lektorem, stačí kliknout sem.  (zdroj: photographylife)

 

Nová dronová platforma DJI 

Společnost DJI zveřejnila informace o své první hybridní řadě -  konkrétně té letové v podobě Matrice 300 RTK (M300 RTK) a té kamerové Zenmuse H20. Obě jsou vybaveny revolučními funkcemi navrženými speciálně pro vyšší komerční drony. Nové systémy obsahují řadu průkopnických technologií a funkcí, takže je jen otázka času, kdy si tyto technologie najdou nevyhnutelně cestu do běžně dostupných spotřebitelských DJI dronů. (zdroj:dji)

 

12. konference Adobe 99U Creative proběhne virtuálně a zdarma

Společnost Adobe oznámila, že obvykle placená (vstupenky stojí kolem 1 000 USD) 12. výroční konference o tvorbě 99U bude hostována na Adobe Live zdarma. Letošní akce se bude konat ve středu 17. června a během celého dne bude představovat mix klíčových sdělení, tvůrčích workshopů a “mistrovských” kurzů. Prezentace budou streamovány na  Adobe Live, nebo budou k dispozici na vyžádání zpětně po každé akci.(zdroj:99u.adobe)

 

 

 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

 

AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...