Aktuality z fotosvěta

O jedné rivalitě ukončené spoluprací a o hodně rychlé SD kartě

O jedné rivalitě ukončené spoluprací a o hodně rychlé SD kartě
25. 5. 2020 | 4 minuty čtení

Druhá polovina května pěkně zatáhla oblohu nejen u nás, ale i dronům DJI v USA. Na druhou stranu se trochu vyčasilo mezi Sony a Microsoftem. Na obloze hodně jasně zazářila nová SD karta a blýskl se Capture One.

Dva věční rivalové partnery

Je úsměvné, že největší rivaly například v herních konzolích a médiích spojí partnerství v jiném odvětví. V minulém týdnu si společnosti Sony a Microsoft podaly ruce při integraci obrazových snímačů Sony s technologií Azure AI společnosti Microsoft. Zjednodušeně Sony dodá hardware v podobě senzoru IMX500 a Microsoft technologii. A výsledek? Obraz půjde mimo do senzoru i do procesoru a následně na cloud. A cestou se na něj podívá i umělá inteligence. Pro firmy to znamená vylepšenou video analytiku čtení a chování zákazníků třeba v obchodech. Pro spotřebitele by mohlo mít uplatnění třeba v podobě inteligentní kamery v autě. (zdroj: microsoft)

 

Panasonic S1H stále bez surového videa

Panasonic se chystal včera 25. května spustit aktualizaci. Ta měla umět kouzlo RAW videa pro Panasonic S1H přes HDMI a prostřednictvím externího rekordéru / monitoru Atomos Ninja V. Místo něj vydal Panasonic pouze prohlášení, že  firmware bude opožděn kvůli technickým problémům objevených v závěrečných kolech testování beta verze. Atomos již vyvinul stejné řešení pro společnost Nikon, to umožnilo Nikon Z6 a Z7 zachytit surové video bezchybně.(zdroj: dcw)


 

Veletrh IFA 2020 v Berlíně bude

IFA se bude konat v Berlíně v upraveném režimu od 3.- 5. září v duchu IFA 2020 Special Edition COVID-19. Půjde o sérii událostí pouze pro pozvané. Každé z nich se bude moci zúčastnit maximálně 1 000 hostů. Akce budou zahrnovat inovační prostor pro novináře a sourcingové akce pro výrobce. Paralelně proběhnou i virtuální akce pro veřejnost. IFA je jedna z největších konvencí v oblasti spotřební elektroniky na světě a obvykle se na ní ohlašují nové technologie a revoluční produkty mimo jiné i od výrobců fotoaparátů.(zdroj: ifa)

 

SD už umí 4 GB/s

Již od loňska se mluvilo a minulý týden se stalo skutečností - asociace SD oznámila kartu SD Express s rychlostním standardem 4 GB/s. Řečí mužů v bílých pláštích - karty jsou označované také jako SD 8.0 Specification, k dosažení k této úžasné rychlosti využívají PCI Express 4.0, přičemž zůstala zachována architektura horní vrstvy NVMe Express pro přístup. Řečí normálního uživatele - SD Express zvládnou bez problémů a plynule 8K video. Budou ve stejné velikosti jako stávající normální SD a micro SD karty. Oba formáty budou zpětně kompatibilní s předchozími “esdéčky”, takže jej budeme moci používat i ve starších zařízeních.(zdroj: sdassocitiation)

 

Capture One 20 má nový vzhled, nástroje a verzi pro Nikon

Capture One se dá považovat za rivala Ligtroomu. Na počátku minulého týdne si oblékl nový kabát v podobě svižnějšího vizuálu a loga. To zásadní se ale skrývá pod vyladěným outfitem, přibyla celá řada nástrojů, možností přizpůsobení, zdokonalení export / importu a také nová samostatná verze pro fotoaparáty Nikon. (zdroj: fotoskoda)

 

DJI a doporučený zákaz dovozu a prodeje v USA

Soudce správního práva ITC (International Trade Commission) doporučil zakázat dovoz a prodej většiny DJI dronů do Spojených států, včetně DJI Mavic Pro , DJI Mavic Pro Platinum, DJI Spark a dalších. Důvodem je porušení americkýého patentu, na který upozornila společnost Autel Robotics USA. Jako vysvětlení se nabízí laciná úvaha eskalace obchodní války mezi USA a Čínou. Kdyby majitelem žalující strany americké Autel nebyla také čínská společnost (Autel Intelligent Technology). (zdroj:dpreview)

 

 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

 

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
RICOH GR IIIx HDF

Digitální fotoaparát s vestavěným difuzním filtrem, 24,2 Mpx APS-C CMOS snímač, Stabilizace obrazu se 3 osami proti záchvěvům

30 890,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...