Produktové novinkyAktuality z fotosvětaFotosoutěže

Letem fotosvětem #24: Sony Awards, IPA, HIPA a sprška objektivů

Letem fotosvětem #24: Sony Awards, IPA, HIPA a sprška objektivů
15. 6. 2020 | 4 minuty čtení

Doménou první poloviny června byla finále soutěží. Pokud byste se chtěli zúčastnit příští rok, bude se možná hodit některý z bezpočtu ohlášených nebo uvedených objektivů v minulém týdnu.

 

Tokina atx-i 11-20 mm f / 2,8 CF

Tokina se rozhodla rozšoupnout a nadělit si k letošním 70. narozeninám 6 nových objektivů.  Jeden z nich Tokinu atx-i 11-20 mm f / 2,8 CF můžeme očekávat již během několika týdnů. V důsledku se jedná o inovaci populárního světelného APS-C širokáče. Mimo nového designu, se můžeme těšit na vodoodpudivý antireflexní vícevrstvý povlak a Nikon verze dostane nový Silent Drive autofocus motor. Starý dobrý a osvědčený mechanismus přepínání ostření “push-pull” zůstal zachován.(zdroj: fotomagazin)

 

Sony World Photography Awards 2020

Jak jsme v minulosti zmínili 9.6 proběhlo vyhodnocení a ohlášení vítězů Sony World Photography Awards pro rok 2020. O tom, že to nebylo asi jednoduché rozhodování a je na co se koukat, se můžete přesvědčit ve zdroji.(zdroj: worldphoto)

 

 

Adobe Photoshop Camera

Adobe je v posledních měsících poměrně činorodá. Sype akce, aplikace a produkty jednu za druhou. Posledním produktem je Adobe Photoshop Camera. A proč mít v telefonu právě tuto aplikaci? Používá umělou inteligenci Sensei k detekci toho, co fotografujete, a navrhuje úpravy a filtry přímo v okamžiku pořízení. Vedle bezpočtu filtrů sahá PSC nabídka i do kreativních animací a grafiky. Photoshop Camera je dostupná zdarma pro zařízení iOS i Android. (zdroj:adobe)

 

Snímek keporkaků za 120 000 USD   

Skončilo udílení cen HIPA. Hlavním tématem devátého ročníků byla voda. Ceny HIPA jsou známy obrovským finančním ohodnocením, na něm se podílí korunní princ z Dubaje a šejk Hamdán bin Mohammed. I proto si výherci mohli odnést celkově 424 000 dolarů. Ve zdroji si můžete prohlédnout celou galerii výherců. (zdroj:hipa)

 

 

TAMRON 28-200 mm f/2,8-5,6 Di III RXD

Společnost Tamron po dvoutýdenním napínání uvedla nový objektiv 28-200 mm f/2,8-5,6 Di III RXD pro Sony E. Jde o první all-in-one zoom objektiv na světě pro FF bezzrcadlovky, který kombinuje světelnost F 2,8, kompaktní lehké tělo, makro od 19 cm a kompatibilitu s nativními funkcemi těl Sony E. (zdroj:fotoskoda)

 

 

Sigma 100-400mm f / 5-6,3 DG DN OS

Společnost Sigma se chystá oznámit nový teleobjektiv se zoomem pro full-frame bezzrcadlovky Sigma 100-400 mm f / 5-6,3 DG DN OS. V tomto duchu si tweetnul a zase způsobil rozruch Nokishita. Což, jak je známo, je spolehlivý zdroj informací z fotosvěta. S největší pravděpodobností se bude jednat o CVC modifikaci populární verze 100-400 Contemporary pro EF, F a SA.(zdroj:nokishita)

 

Canon RF 800 f/11 IS STM

Canon už nemalou část plánovaných RF objektivů pro rok 2020 uvedl, odhalil, nebo alespoň potvrdil. Ale stále tady zbývá malý prostor pro spekulace. Ty se v případě výše uvedeného zdroje Nokishita blíží spíš k realitě. I přestože jím uvedený Canon RF800 mm F11 IS STM zní velmi snově i když světelnost trochu negativně.(zdroj:nokishita)

 

 

Mrkev převálcovala IPA 2020

Nedávno oznámila výsledky jednorázové soutěže i IPA pro rok 2020. Soutěžilo se v pěti kategoriích: Street, Příroda, Fine Art, Lidé a Technologie. Ústředním tématem byl pohyb. Hlavní cenu získal snímek květů mrkve 'Wild Carrots' od Anne Mason-Hoerter. (zdroj:ipa)

 

 


 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

 

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Další Aktuality z fotosvěta

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Fotosoutěže

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...