Fotosoutěže

Praha fotografická 2020 vyhlásila vítěze

Praha fotografická 2020 vyhlásila vítěze
10. 7. 2020 | 4 minuty čtení

9. července byly vyhlášeny výsledky soutěže Praha fotografická 2020. V silné konkurenci 96 autorů v celkem šesti kategoriích uspěli např. Petr Machan, Pavol Kmeťo nebo náš lektor Kevin V. Ton. Vybrané snímky od 75 autorů letošního ročníku pak můžete až do 14. 8. obdivovat na Staroměstské radnici.

Vyhlášení výsledků soutěže Praha fotografická 2020

24. ročník soutěže Praha fotografická je u konce, 9. července byli vyhlášeni vítězové a další ocenění v celkem 6 kategoriích. Letos se do soutěže přihlásilo 96 autorů s 1 089 snímky a soutěžili ve stálých kategoriích Krása Prahy a její proměny, Lidé v Praze, Problémy Prahy a Kronika hlavního města a dvou proměnlivých: Dnešní Libeň a Praha s humorem. Hlavním kritériem pro úspěch je pak originalita a individuální tvůrčí přístup.

V prvních třech kategoriích byly uděleny ceny za 1., 2. a 3. místo, v ostatních třech byly vyhlášeny první ceny. Kromě nich bylo vyhlášeno také 9 česných uznání. Hlavní cenu napříč kategoriemi, Cenu primátora hl. m. Prahy, letos získal Martin Schubert za snímek Nové koleje.

Nové koleje © Martin Schubert

Kromě této ceny byla vyhlášena také Cena Foma Bohemia za nejlepší černobílou fotografii, kterou získal Josef Parma s fotografií Pražská tyčka, Cena Olympus, již vyhrál Tomáš Knot se snímkem Praha zrnitá, Cena svazu českých fotografů, která putovoala k Vítězslavu Říhovi a jeho sérii fotografií Provazochodkyně Tatiana - Mosio Bongonga, a Cena Zväzu slovenských fotografov, kterou si odnesl Pavol Kmeťo se sérií snímků Zamlžená Vltava. Starosta Městské části Praha 1 také tradičně ocenil jednu fotografii vybranou návštěvníky předešlé výstavy, tentokrát se jí stal snímek Pražský minimalismus (autor: Pavol Kmeťo).

V kategoriích se umístili následující:

  • Krása Prahy a její proměny: 1. cena - Pavol Kmeťo - Pražské lampy (série)
  • Lidé v Praze: 1. cena - Petr Machan - Verum
  • Problémy Prahy: 1. cena - Tomáš Řechtáček - Outside - život se závislostí (série)
  • Kronika hlavního města: 1. cena - Eva Stanovská - Víme, co chceme (série)
  • Dnešní Libeň: 1. cena - Pavla Vrbová - Staronová tovární hala
  • Praha s humorem: 1. cena - Jan Jirkovský - UFO

V kategorii Lidé v Praze se na třetí příčce umístil náš lektor Kevin V. Ton. Uspěl se sérií Na okraji mapující život lidí na okraji společnosti. Kevina, který pro svou práci využívá fotoaparáty značky Leica, můžete znát z našich kurzů a dozvědět se o něm více můžete také v rozhovoru na našem blogu.

Vybrané snímky od 75 autorů z letošního ročníku si budete moci až do 14. 8. prohlédnout na Staroměstské radnici.

Praha fotografická - výstava 2020

Soutěž i výstavu Praha fotografická pořádá Společnost Praha fotografická, z.s. za finančního přispění hlavního města Prahy a Ministerstva kultury ČR s podporou Městské části Praha 1, organizací Svaz českých fotografů, z.s. a Nipos Artama. Poděkování za ceny do soutěže patří firmám Centrum FotoŠkoda, Foma Bohemia, Nikon, Olympus, Ricoh, Sanco, Ultralab&syn a Zväzu slovenských fotografov.

Všem oceněným gratulujeme a těšíme se na další ročník!

LEICA Q3

BSI-CMOS senzor s rozlišením až 60 Mpx, Objektiv Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH, ISO 50 - 100 000 a procesor Maestro s technologií L2

146 990,-
LEICA SOFORT 2 černý

CMOS sensor 1/5“ 4,9 Mpx / 2560 x 1920 bodů, Designation Leica Summar 1:2/2.4 – 28 mm (eqv. 35 mm), Barevný prostor RGB, JPG (DCF 2.0, Exif 2.31)

9 490,-
LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotografická soutěž na instagramu - i fotka a video jsou řemeslo

Fotografická soutěž na instagramu - i fotka a video jsou...

Zasoutěžte si s Nikonem o fullframový Nikon Z f!

Zasoutěžte si s Nikonem o fullframový Nikon Z f!

Diskuze

Praha fotografická 2020 vyhlásila vítěze

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...