Produktové novinky

Nikon Z5, základní objektiv a dva telekonvertory: přírůstky do rodiny Nikon Z!

Nikon Z5, základní objektiv a dva telekonvertory: přírůstky do rodiny Nikon Z!
21. 7. 2020 | 7 minut čtení

Novinky Nikon Z jsou tady! Nikon dnes představil jedno nové tělo, velice kompaktní základní objektiv a dva telekonvertory, které se mohou pyšnit bajonetem Z: fotoaparát Nikon Z5 s objektivem 24-50 mm f/4-6.3 a telekonvertory Z TC-1,4x a Z TC-2x. A nutno říct, že příznivci bezzrcadlového systému rozhodně nebudou zklamaní!

Novinky s bajonetem Nikon Z

Že o Nikonu nebylo dlouho nic slyšet? Právě teď to napravuje! Představuje totiž žhavé novinky v řadě bezzrcadlovek - jeden nový fotoaparát, Nikon Z5 a setové sklo 24-50 mm f/4-6.3. Tak se pojďme podívat, na co se můžeme těšit!

Nikon Z5

Nikon Z5

Plnoformátová bezzrcadlovka Nikon Z5 s 24,3Mpx snímačem a procesorem EXPEED 6 poskytuje skvělý výkon a kvalitu obrazu i v tmavých a jinak světelně nepříliš příznivých podmínkách. Se svými kompaktními rozměry navazuje na tradici Nikonu Z6 a Z7 a poskytuje tak fotografům příjemnou variabilitu.

Fotoaparát je vybavený stabilizací, která ovlivní čas až o 5 EV, hybridním systémem automatického ostření, 273 zaostřovacími body pokrývajícími velkou část obrazu a samozřejmě také funkcí rozpoznání oka a zvířat. Vyhrát si můžete s 20 kreativními módy.

Kromě fotografů bude Z5 vyhovovat i videotvůrcům - zvládne totiž 4K UHD videa i nahrávání časosběrných videí zároveň s časovým snímáním. Nemusíte se bát ani hlasitých zvukových projevů - chod clony a nastavení expozice je s ovládacím prstencem na objektivech Nikon Z tichý a jemný.

  • Působivá kvalita obrazu systému Nikon Z: Bajonet Nikon Z s extrémně velkým průměrem, výkonný obvod pro zpracování obrazu EXPEED 6 a obrazový snímač CMOS ve formátu kinofilmu s 24,3 MP a rozsahem citlivostí ISO 100–51 200.
  • Malá sada, velké možnosti: Součástí základní sady fotoaparátu Z 5 a objektivu je výjimečně snadno přenosný objektiv NIKKOR Z 24–50 mm f/4–6,3.
  • 273bodové hybridní automatické zaostřování: Poskytuje plynulé, rychlé a přesné zaostřování v rámci obrazového pole. Zaostřování s detekcí očí zaručuje perfektní portréty osob. Zaostřování s detekcí zvířat zajišťuje to samé u koček a psů.
  • Redukce vibrací v 5 osách: Záruka ostrých snímků a stabilních videí. 
  • Extrémně ostrý elektronický hledáček s 3 690 000 pixely: Elektronický hledáček s vysokým rozlišením nevynechá nic z obrazového pole. Klíčová nastavení jako expozice, citlivost ISO a vyvážení bílé barvy jsou aplikována v reálném čase.
  • Ergonomie systému Nikon Z: Rozměrný grip poskytuje pocit jistoty a klíčové ovládací prvky jsou perfektně rozmístěné.
  • Odolné a zároveň lehké provedení: Tělo fotoaparátu z hořčíkové slitiny je vybavené těsněními proti vnikání prachu a vlhkosti.
  • Dva sloty pro paměťové karty, napájení pomocí USB: Fotoaparát umožňuje používat paměťové karty SD UHS-II a lze jej nabíjet (ve vypnutém stavu) nebo napájet pomocí USB².
  • Výklopný dotykový monitor: Umožňuje zaostřit a exponovat dotykem a poklepáním zobrazit obrazové pole ve 100% zvětšení. 
  • Plynulá videa 4K: Plnoformátové objektivy NIKKOR Z přinášejí oku lahodící hloubku ostrosti. Přímo ve fotoaparátu můžete vytvářet poutavá časosběrná videa a zároveň pořizovat statické snímky během filmování.
  • Vestavěná připojení Wi-Fi® a Bluetooth®. Aplikace Nikon SnapBridge usnadňuje přenášení snímků a videí, resp. přeměňuje chytré zařízení ve vzdálený monitor a dálkový ovladač.

chci o Nikonu Z5 vědět všechno

Nikon Z 24-50 mm f/4-6.3

Nikon Z 24-50 mm f/4-6.3

Nejmenší a nejlehčí plnoformátový zoom pro bezzrcadlovky - právě kompaktnost je hlavní devizou tohoto objektivu. Váží necelých 200 gramů a měří 51 mm v zasunutém stavu. Díky rozsahu ohniskových vzdáleností 24 a 50 mm poskytuje dobrý univerzální základ pro řadu scén a objektů od krajinek po portrét.

Využijete ho jak pro focení, tak pro natáčení videí. Díky tichému AF s STM motorem je totiž velmi tichý. Disponuje také prstencem pro ovládání ostření a expozice.

  • Výjimečně přenosný plnoformátový objektiv se zoomem: Objektiv pokrývá ohniskové vzdálenosti 24–50 mm od širokoúhlého objektivu až po základní objektiv a umožňuje použití filtrů o průměru 52 mm. 
  • Zasouvací konstrukce: Stačí jen vysunout nebo zasunout objektiv otáčením zoomového kroužku.
  • Kvalita obrazu systému Nikon Z: Pořízené snímky mají vynikající ostrost a jsou rovnoměrně osvětlené v celém obrazovém poli. 
  • Bohaté barvy: Optická skla ED a asférické optické členy minimalizují zkreslení obrazu v celém rozsahu zoomu. 
  • Konstantní nejkratší zaostřitelná vzdálenost: Pouhých 0,35 m v celém rozsahu zoomu.
  • Vynikající pro video: Tiché zaostřování a minimální změna úhlu záběru během přeostřování zaručuje profesionálně působící výsledky. 
  • Přizpůsobitelný příkazový kroužek: Lze jej použít pro nastavení clony, korekce expozice nebo citlivosti ISO.

chci o 24-50 zjistit víc

chci set Z5 + 24-50 mm     chci set Z5 + 24-50 mm + FTZ

Telekonvertory Z TC-1,4x a Z TC-2x

Nikon dnes uvádí dva telekonvertory Z, které rozšiřují dosah kompatibilních objektivů NIKKOR Z. TELEKONVERTOR Z TC-1,4× poskytuje uživatelům o 40 % větší dosah, zatímco TELEKONVERTOR Z TC-2× dosah zdvojnásobuje. Prvním objektivem kompatibilním s těmito telekonvertory je NIKKOR Z 70–200 mm f/2,8 VR S. S rozšiřováním řady objektivů NIKKOR Z budou s telekonvertory Z kompatibilní další objektivy.

Pokročilá optická konstrukce Nikon zaručuje ostrý obraz s vysokým rozlišením při použití obou telekonvertorů za současného zachování nejkratší zaostřitelné vzdálenosti použitého objektivu. Navíc je zde vynikající automatické zaostřování systému Nikon Z a naprosto stabilní redukce vibrací, které uživatelům poskytují rychlost a přesnost, jaké lze očekávat od systému Nikon Z. 

Oba nové telekonvertory Z jsou utěsněny proti vnikání prachu a vlhkosti a opatřeny fluorovou vrstvou Nikon – účinně odpuzující prach a nečistoty. Konstrukce tubusu telekonvertorů je vytvořena z odolného anodizovaného hliníku s hrubým povrchem a jejich design odpovídá fotoaparátům Nikon Z a objektivům NIKKOR Z.  

  • TELEKONVERTOR Z TC-1,4×. Prodlužuje ohniskové vzdálenosti kompatibilního objektivu NIKKOR Z o 40 %.
  • TELEKONVERTOR Z TC-2×. Prodlužuje ohniskové vzdálenosti kompatibilního objektivu NIKKOR Z o 100 %.
  • Vynikající kvalita obrazu systému Nikon Z. Pokročilá optická konstrukce Nikon zaručuje ostrý obraz s vysokým rozlišením a úbytkem světla na úrovni pouze 1 EV nebo 2 EV v závislosti na použitém telekonvertoru.
  • Ostrý obraz a rychlé zaostřování. Vynikající automatické zaostřování. Vysoce účinná redukce vibrací. Uživatelé získají ostrost obrazu a rychlost zaostřování, na jaké jsou zvyklí u systému Nikon Z.
  • Odolné provedení. Telekonvertory Z jsou utěsněny proti vnikání prachu a vlhkosti. Fluorová vrstva Nikon účinně odpuzuje prach a nečistoty, aniž by snižovala kvalitu obrazu.
  • Provedení v kvalitě značky Nikon. Konstrukce tubusu telekonvertorů Z je vytvořena z odolného anodizovaného hliníku s hrubým povrchem a jejich design odpovídá fotoaparátům Nikon Z a objektivům NIKKOR Z.

chci více info o telekonvertoru 1,4x     chci více info o telekonvertoru 2x

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-
NIKON Z6 II
NIKON Z6 II

Rozlišení 24,5 Mpx snímač BSI CMOS formátu FX, 2× obrazový procesor EXPEED 6, Video UHD 4K/30 N-Log a 10-bit HDMI výstup

56 990,-
Nikon Z5
NIKON Z5

24,3Mpx snímač CMOS formátu FX, Obrazový procesor EXPEED 6, Záznam UHD 4K a Full HD videa

36 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Nikon Z5, základní objektiv a dva telekonvertory: přírůstky do rodiny Nikon Z!

Přidat příspěvek
  • Tomáš Z.
    Reagovat

    Nikon Z 5

    Tomáš Z. 21.07.2020 17:08:22
    NIKON není v čele pelotonu - je v trháku ujíždí …. konkurence srovnatelnou nabídku prostě nemá a bude jí to ještě chvíli trvat. Bez zrcadlo forever !!! Mám zkušenost s V2 a když jsem s tím poprvé fotil, myslel jsem, že se přístroj "zbláznil" a štípal jsem se do tváře …
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...