Aktuality z fotosvěta

Letem fotosvětem #30 : Foto a video mazlíci mají síň slávy

Letem fotosvětem #30 : Foto a video mazlíci mají síň slávy
27. 7. 2020 | 4 minuty čtení

Druhá polovina července se nesla ve znamení novinek. Když se přeneseme přes fakt, že o těch zásadních jsme vás informovali a vytěsníme bezpočet návodů jak fotit mizející Neowise, zbyl stále slušný prostor pro ty přehlížené a nemálo zajímavější události. Fotosvětem minulého týdne jsme zase jen prolétli a namátkou vybrali vrcholící nominace do síně slávy fotoaparátů. Dozvíme se, proč teď asi uvidíme po světě víc reportérů s fotoaparáty Sony a je dost možné že při videu tuto techniku budou stabilizovat gimbaly od Manfrotta.

Manfrotto vstupuje na trh s gimbaly

Společnost Manfrotto vstoupila na trh plnohodnotných stabilizátorů se dvěma novými modely a několika zajímavými doplňky. Manfrotto MVG220 Gimbal má nosnost 2,2 kg a větší gimbal MVG460 pak snese zatížením až 4,6 kg. Fotoaparát se připevňuje pomocí Manfrotto Quick Release Plate, proto si nadále zachovává širokou kompatibilitu s stativy Manfrotto, ale popovídá si i se standardními deskami Arca Swiss QR. Oba modely mají tříosou stabilizaci, motorové zámky, pohodlný ovládací systém dotykové obrazovky pro nastavení fotoaparátu a výdrž baterie kolem 7 hodin. Za zmínku stojí možná ještě GimBoom MVGBF-CF - teleskopická, karbonová, třísekční tyč umožňuje pracovat třeba právě s gimbaly z výšky až 3,5 m. (zdroj:dcw)

 

Dosaďte svou oblíbenou foto & video techniku do síně slávy

Nominujte svůj nejoblíbenější foto nebo video kit do síně slávy od MPB, (největší platforma digitálního fotografického vybavení). Hlasování pro rok 2020 je otevřeno do 11. srpna a existuje 5 kategorií, ve kterých můžete odevzdat svůj hlas: Classic, Game Changer, Iconic, Road Tested a Trendsetter. S 13 zastoupenými předními značkami je šance, že váš oblíbený fotoaparát, objektiv nebo příslušenství bude na závěr prohlášeno za nehynoucí legendu. Výsledky ankety zveřejní MPB na Světový den fotografie - 19. srpna 2020. (zdroj:photoandvideokithalloffame)

 

Sony má výhradní post v Associated Press

AP (Associated Press) agentura založená v roce 1846, je jednou z nejvlivnějších zpravodajských organizací na světě. Nové výhradní partnerství poskytla minulý týden  společnosti Sony. Přispěvatelé AP budou vybaveni FF fotoaparáty Alpha, videokamerami 4K XDCAM a řadou objektivů E-mount a optikou G Master. To znamená, že všichni reportéři AP budou pracovat se stejnou značkou techniky (doposud to byla technika dvou značek Canon a Nikon), což sjednotí a usnadní sdílení, výměnu a zefektivnit pracovní postupy. (zdroj:apnews)

 

Lavina od Laowy zasáhne L-mount

Společnost Laowa (Venus Optics) nedávno oznámila, že nabídne šest širokoúhlých a makro objektivů pro systémy L-mount. A to jak pro formát Full Frame tak i APS-C. Těchto šest objektivů zahrnuje Laowa 10-18 mm f / 4,5-5,6, Laowa 12 mm f / 2,8 Zero-D, Laowa 15 mm f / 2 Zero-D, Laowa 15 mm f / 4 Wide Angle Macro, Laowa 65 mm f / 2.8 2X Ultra-Macro a Laowa 100 mm f / 2.8 Ultra Macro APO. Prodej novinek je plánován zhruba na srpen.(zdroj:venuslens)

 

Svatá trojice Nikon Z by měla být kompletní do konce roku

S čerstvou novinkou Nikon Z5 šla ruku v ruce celá řada materiálů a informací. Mimo jiné se objevila aktualizovaná “Roadmap” systému Z, která naznačuje, že do konce roku se dočkáme doplnění tzv. svaté trojice (objektivů 14-24, 24-70 a 70-200 ve světelnosti f 2,8) o Nikkor Z 14-24 mm f / 2,8 S. (zdroj:nikonrumors)

 


 

fotosvětem prolétl : Bohuslav Brož

 

 

FUJIFILM Instax MINI 99

Tiskne fotografie o rozměru 5,08 × 7,62 cm, 5 režimů s automatickou expozicí, 6 barevných efektů

4 999,-
WANDRD PRVKE 21L Black Photo Bundel V3

přístup možný i z boku, moderní rolovací design, boční výsuvná přihrádka na láhev či stativ

7 390,-
PEAK DESIGN Slide COYOTE - popruh

Lze nosit jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Na kompaktní bezzrcadlovky (CSC, mirrorless) nebo DSLR, Nastavitelná délka pásku od 99 do 145 cm

1 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...