Fotosoutěže

Najděte české stopy v Japonsku a japonské v Česku a vyhrajte

Termín: 2. 9. - 30. 11. 2020
Najděte české stopy v Japonsku a japonské v Česku a vyhrajte
2. 9. 2020 | 2 minuty čtení

Japonsko-české diplomatické vztahy letos slaví význačné jubileum a japonská ambasáda v Čechách a Český dům v Tokiu na jeho počest uspořádaly fotografickou soutěž, jejímž hrdým partnerem je i Centrum FotoŠkoda. Buďte kreativní, najděte japonské stopy v české kotlině, nebo české stopy na japonských ostrovech a vyhrajte jednu z hodnotných cen a možnost vystavit svůj snímek.

100 let diplomatických vztahů mezi Čechy a Japonci

Přesně před 100 lety, v roce 1920, navázalo Japonsko a tehdejší Československo diplomatické vztahy. Japonské informační a kulturní centrum Velvyslanectví Japonska v České republice a České centrum v Tokiu proto u této příležitosti vyhlašují fotografickou soutěž s názvem Naše stopy.

Fotografie mají zachycovat Japonsko v Čechách a Česko v Japonsku, a to jak v podobě umění, architektury, jídla nebo jiných konkrétních motivů, tak v podobě abstraktních snímků, které ukrývají stopy, jež nejsou na první pohled patrné. Roli nehrají zkušenosti, ale tvůrčí přístup a originalita.

Podmínky

  • Své příspěvky odesílejte do 30. 11. 2020 do příslušného centra.
  • Pokud tvoříte v rámci tématu Japonsko, které lze vidět nebo zažít v Česku, řiďte se pokyny japonské ambasády v Čechách, snímky zachycující české stopy v Japonsku přijímá České centrum v Tokiu. Konkrétní podmínky pro formát či úpravy fotografií naleznete pod odkazy.
  • Zúčastnit se může každý bez ohledu na věk, občanství či zkušenosti s fotografováním.
  • Autoři vítězných snímků obdrží hodnotné ceny a spolu s dalšími vysoce hodnocenými autory získají možnost vystavit soutěžní snímky na výstavě. Vítězné snímky budou taktéž uveřejněny v časopise FotoVideo.

Tématu Japonska se dlouhodobě věnuje Zdeněk Thoma, na japonskou vlnu se můžete naladit třeba v rozhovoru na našem blogu.

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...