Aktuality z fotosvěta

Letem fotosvětem #36 : Co všechno se dá spojit

Letem fotosvětem #36 : Co všechno se dá spojit
7. 9. 2020 | 4 minuty čtení

Se začátkem školního roku se roztrhl pytel s novinkami, kterým jsme se průběžně věnovali. V Letech fotosvětem jsme se klasicky dívali jinam a to na zajímavosti v podobě spojení Instaxu a velkého formátu. Jak to může vypadat, když se spojí dvě velká kreativní jména Adobe a Lady Gaga. Spojovat chce ale i Sony a to fotoaparáty a telefony. No a jako případnou inspiraci pro vlastní tvorbu můžete vnímat užší výběr nejznámější fotosoutěže Wildlife Photographer.

Aussie Canon Store u klokanů končí

Australský Canon ukončuje provoz svého vlastního online obchodu. “Důvodem je podpora místních maloobchodních partnerů, kteří byli zasaženi současnou pandemií Covid-19.” To je nesporně pozitivní přístup. Obchod Aussie Canon Store byl otevřen v roce 2011 a z místního prodeje si ukrajoval pouze 1%. Na australské podnikání společnosti Canon to tedy nebude mít velký dopad a nabízí se spíš “zákulisní” důvod v podobě snížení provozních nákladů. (zdroj:canon)

 

Adobe a Lady Gaga

O aplikaci Adobe Photoshop Camera (inteligentní a bezplatné aplikaci fotoaparátu a filtrů pro iOS a Android) jsme se již zmiňovali. Popová ikona Lady Gaga se spojila s Adobe a společně uvádí na trh tři objektivy „Rain On Me“. Aktuálně probíhá veřejně přístupná soutěž o to, kdo vytvoří nejlepší plakát pomocí těchto objektivů v aplikaci Photoshop Camera. Adobe i Lady Gaga jsou synonymem pro kreativitu, takže výsledky budou stát za to, tomu odpovídají i ceny. Hlavní vítěz vyhraje 10 000 $, tisk svého plakátu ve vysokém rozlišení podepsaný Lady Gaga a 12 měsíční předplatné Creative Cloud. Podrobnosti o tom, jak se přihlásit, najdete na oficiálních stránkách Adobe zde. Soutěž končí 22. září 2020. (zdroj:adobe)

 

LomoGraflok 4x5 Instant Back pro velkoformát

Společnost Lomography ohlásila novinku LomoGraflok 4x5 Instant Back. Jde o instantní záda (ve skutečnosti kazetu s Fujifilm Instax Wide) pro velkoformátové fotoaparáty 4x5. Tento Back je navržen tak, aby byl kompatibilní se všemi 4x5 fotoaparáty Graflok (takže naprostá většina). Vzhledem k rozměru velkoformátu nejde o klasickou Instax výhodu spontánního focení “tady a teď”, ale o testování nastavení fotoaparátu před focením. Ten totiž jinak používá ne zrovna levný film. (zdroj:lomography)

 

Užší výběr Wildlife Photographer 2020 

Wildlife Photographer of the Year je světově nejznámější ( o tom hovoří i fakt, že letos jde o neuvěřitelný 56. ročník ) a nejprestižnější soutěž snímků přírody a její ochrany. Pořádá ji Natural History Museum v Londýně. Vítězové jsou z řad amatérů i profesionálů. Ten celkový bude vyhlášen až 13. října, ale obrázky z užšího výběru byly odhaleny minulý týden. Ty vybrala mezinárodních porota odborníků na fotografii z téměř 50 000 přihlášených. (zdroj:nhm)

 

Kam směřuje Sony

Prezident společnosti Sony Electronics Shigeki Ishizuka nedávno poskytl pro Business Inside Japan rozhovor ohledně budoucího směřováníi Sony. Mimo jiné zazněly dvě zajímavé informace: “...Sony se zaměřujeme na video.“ Posílení videa potvrzují i poslední modely jako ZV-1 a Alpha A7S III

"..Sony jako jediná má plnohodnotný obchod se smartphony a fotoaparáty, budeme usilovat o úplné spojení integrace chytrých telefonů a fotoaparátů..” Takže uvidíme, jestli uvidíme (: fotoaparáty s ještě více technologiemi telefonů nebo smartphony s ještě lepšími fotoaparáty. (zdroj:businessinsider)



 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

 

 

VOIGTLÄNDER 50 mm f/1,0 Nokton Asph. pro Sony E

Extrémně rychlý základní objektiv, Kompaktní rozměry & retro styl, Konstrukce s ručním ostřením

37 990,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-
DJI Avata 2 Fly More Combo (Single Battery)

Detailní záběry ve velmi vysokém rozlišení 4K, Pohlcující zážitek z letu, Intuitivní ovládání pohybu

25 990,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Do našeho týmu hledáme nové kolegy

Do našeho týmu hledáme nové kolegy

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...