Aktuality z fotosvětaLeica

Letem fotosvětem #37 : (Ne)veselá želva

Letem fotosvětem #37 : (Ne)veselá želva
14. 9. 2020 | 3 minuty čtení

Podle uniklých informací nás čeká tento týden celá řada novinek, pokud ano, budeme se jim určitě věnovat v našem blogu. Takže je zbytečné o nich psát v Letech fotosvětem. V 37. týdnu jsme se raději podívali zase na okraj přehlédnutelnosti a namíchali čtveřici zajímavostí podle osvědčeného receptu: trochu obchodu v podobě výhledů Olympusu před finišujícím prodejem, trochu motivaci můžete načerpat z finále soutěže astronomie, za astronomickou můžete považovat i cenu chystané Leicy a příjemnou směs inspirace a pobavení nabízí finále Comedy Wildlife Photography.

Vzdálená Andromeda na dosah ruky

Royal Observatory Greenwich udělila prestižní titul Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2020 spolu s hlavní cenou 10 000 £. Ty putují do Francie, konkrétně je obdrží  Nicolas Lefaudeux za snímek “Galaxie Andromeda na dosah ruky”. Vedle hlavního vítěze se radovalo dalších deset vítězných autorů napříč kategoriemi. My se můžeme inspirovat ve zdroji. Mimochodem nejedna vítězná fotografie byla pořízena “normální” technikou.(zdroj:rmg)

 

Comedy Wildlife Photography Awards

V minulém díle jsme vás informovali o blížícím se finále Wildlife Photographer 2020. Mezitím v ústraní nakráčela do závěru i Comedy Wildlife Photography Awards v podobě  44 snímků. Poselství soutěže je stejně vážné jako u zmíněné prestižní soutěže pořádané NHM. Jen ta forma sdělení je podstatně veselejší (: Výsledky budou oznámeny 22.října. (titul:mark fitzpatrick, zdroj:comedywildlifephoto)

 

Jak s tím Olympusem?

Shinichi Inagaki výkonný ředitelem společnosti JIP (ano, té co na konci měsíce kupuje fotodivizi Olympus) uvedl minulý týden v rozhovoru, co má JIP v plánu. Mimo jiné zaznělo:
„Na rozdíl od VAIO (ntb Sony) neexistuje představa o stažení ze zámořského trhu a budeme pokračovat v prodeji v Evropě, která je naším hlavním trhem,“
„Ze středně až dlouhodobého hlediska uvažujeme také o různých trzích… jako jsou kamery pro sledování..”
A Inagaki také věří, že zisk je možný již v prvním roce akvizice. (zdroj:
digicame)

 

James Bond Leica Q2

Role agenta 007 je spojována s fotoaparáty Leica už historicky. Současný představitel Bonda Daniel Craig byl několikrát “náhodou” zachycen s modelem Q. K tomu můžeme přidat listopadové uvedení poslední bondovky do kin a pak se dá vlastně věřit, že příští měsíc by mohla být oznámena Leica Q2 s motivem právě Jamese Bonda. Podle Leicarumors půjde o speciální edici v černé barvě, zelené kůži a fotoaparát bude představen ve speciální pamětní dřevěné krabici. Takže nikoho při unikátním počtu 200-250 kusů nepřekvapí odhadovaná cenovka kolem 8 000 USD.(zdroj:leicarumors)


 

 

fotosvětem prolétl : Bohuslav Brož

 

LEICA Double Rope Strap - Night SO 100cm

Barva Night, Dvojitý popruh, Pevné horozelecké lano

2 990,-
LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...