Aktuality z fotosvětaSeriály

Letem fotosvětem #47 : Landscape roku 2020

Letem fotosvětem #47 : Landscape roku 2020
23. 11. 2020 | 3 minuty čtení

Pozvolna jsme se přehoupli do druhé části listopadu. A mimo větší zájem veřejnosti (o to větší zájem náš) proběhlo pár novinek. V kategorii “nej” jsme zaznamenali drobečka v podobě největšího kruhového světla. Technickou zajímavostí je určitě projekt nového akumulátoru s paticí a dvojnásobnou kapacitou. A o pohodlí v křesle si říká “inspirační okénko” v podobě finále International Landscape Photographer. A Když už jsem se pídili, tak jsme nakoukli do kuchyně, na čem letošní vítěz vaří své snímky.

Dvakrát víc energie

Až dvojnásobnou kapacitu baterie nabízí baterie X-Tra. Další zajímavý projektík na Kickstarteru. Stručná prezentace staví na demonstraci akumulátoru Canon LP-E6, ale baterie mají být i pro další modely Canon, Nikon a Sony, včetně nových těl  (dokonce jsou vítána doporučení pro další modely). Baterie X-TRA staví vlastně na nepatrně větších rozměrech. Vyčnívající malá patka mimo podílu na vyšší kapacitě umí informovat o stavu (LED indikace) a nabíjet. Mimo jiné lze akumulátor přes USB použít i s jinými zařízeními. (zdroj:kickstarter)


 

Pevné světelné Viltroxy

Společnost Viltrox představila loni trojici pevných světelných f /1,4 objektivů 56 mm, 33 mm a 23 mm. Vedle APS-C bajonetu pro bezzrcadlovky Fuji a Sony vznikla nyní nově i stříbrná verze a to pro bajonet Canon EOS M. (zdroj:viltrox)

 

 

 

Největší kruhové světlo

Kruhová světla mají velkou škálu využití pro svůj přirozený efekt ve fotografii. Většinou je nosíme sebou kolem objektivu. To úplně nejde u největšího komerčně dostupné kruhového světla, při výkonu 1200 a průměru 122 cm je potřeba dvou stativů k držení drobečka. Nicméně výrobci se ho podařilo pro transport rozdělit na čtyři kusy. (zdroj:smithvictor)

 

 

Letem Landscape světem

Pohodlně se usaďte, kochejte se - oblétneme svět. Kelvin Yuen z Hongkongu vyhrál sedmý ročník International Landscape Photographer of the Year Award 2020 (raději stručně ILPOTY) a sním i cenu 10 000 USD. ILPOTY si vybudovala renomé a představuje nejvyšší standard fotografie krajiny na světě. Pokud se přeneseme přes lokace a nahlédneme do ko kuchyně, vaří Kelvin Yuen s běžně dostupnou technikou : fotoaparát Canon EOS 5D Mark IV a objektivy : Laowa 12 mm f/2,8, Sigma 14 mm f/1,8. V zoomových objektivech jsou to Tamron 15-30 mm f/2,8, Tamron 24-70 mm f/2,8 a Tamron 70-200 mm f/2,8. Zřejmý je i zásah v postprocesu. O ten se starají Adobe Raw a  Photoshop.(zdroj:internationallandscapephotographer)

 

Czech Press Photo

Spíš si uděláme poznámku na začátek prosince, abychom nezapomněli (:. Tuzemská Czech Press Photo zná od konce října svoje nominace. Téma Covid se nese napříč všemi 14 kategoriemi letošního 26 ročníku v nominovaných solo snímcích i sériích. Z toho nemalá část snímků vzbudila pozornost už v průběhu roku. Takže píšeme si - slavnostní vyhlášení vítězů a ceremoniál proběhne on-line 2.12.20 od 18:00 na https://www.facebook.com/CzechPressPhoto. (zdroj:czechphoto)



 

fotosvětem prolétl : Bohuslav Brož

 

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Seriály

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...