Produktové novinkyFototipy

Monitory EIZO: Vánoční dárky pro fotografy i do domácí kanceláře

Monitory EIZO: Vánoční dárky pro fotografy i do domácí kanceláře
25. 11. 2020 | 7 minut čtení

Přemýšlíte nad dárkem pro vášnivého fotografa nebo pro někoho, kdo tráví spoustu času u počítače? A co třeba monitor, který by mu práci usnadnil? V tomto článku vám přinášíme několik tipů na parádní dárky, které šetří oči, energii a poskytují skvělý komfort při práci s grafickými soubory nebo jenom při čtení e-mailů.

Monitory pro každého

Počítač používá řada z nás denně a pro mnoho z nás je také nezbytnou součástí práce. Ať už se řadíte mezi fotografy či videotvůrce, kteří používají počítač k postprodukci, nebo ho máte v kanceláři - domácí či firemní.

Dobrý monitor je jednou ze součástí kvalitního pracovního prostředí. V dnešním článku vám přineseme několik tipů na monitory, na které se budete moci spolehnout - a třeba jimi i udělat radost pod stromečkem.

EIZO EV2495 a EV2795 - žhavé novinky

Tyto nové monitory řady EcoView, které budeme mít co nevidět na skladě, poslouží vašemu notebooku jako dokovací stanice a navíc ve stylovém tenkém rámečku ve dvou barevných provedeních - bílé a černé. Uspoří až 40 % elektřiny, LED prvky vyzařují jenom velmi málo tepla a monitor šetří i vaše oči, protože využívá technologii Hi PWM pro řízení světelného toku LED prvků, čímž vyvolává klidný a čistý dojem stejně jako reprodukce obrazu získaná odrazem světla od papíru.

Studená obrazovka celkově méně zatěžuje zrak a zvyšuje životnost monitoru, ve večerních hodinách (nebo kdykoliv jindy, kdy to budete potřebovat), kdy se oči potřebují nastavit do teplejších tónů, můžete omezit modré spektrum až o 80 %. Monitor neproblikává a využívá regulační křivky pro změny světla pro zimní a letní období.

Spokojení s ním budou i amatérští fotografové, protože bez jakékoliv nutnosti kalibrace správně zobrazuje snímky ve standardu sRGB. Monitor umí bez problémů zpracovat také YCbCr data až do rozlišení 2560 x 1440 při 60 snímcích.

Navíc můžete připojit i další monitor. Polohu monitoru si můžete natočit podle svých potřeb až o 344 ° a naklopit až o +35 ° nebo -5 °.

EIZO EV2495

  • polomatná povrchová úprava s nulovým třpytem obrazovky
  • rozlišení 1920 x 1200 px
  • napájí notebooky s příkonem až 70 W
  • rozhraní USB-C
  • funkce KVM - sdílení jedné klávesnice a myši mezi více připojenými počítači
  • ovládání pomocí softwaru Screen InStyle
  • lze připojit k pevné firemní síti pomocí LAN

Monitor u nás najdete s úhlopříčkou 24" (61,1 cm) a 27" (68,5 cm), oba v bílém a černém provedení.

chci EV2495 v černém     chci EV2495 v bílém

chci EV2795 v černém     chci EV2795 v bílém

EIZO EV2360

Tento monitor z řady EcoView je skvělou volbou pro připojení k notebookům při časté práci z domova. Díky tomu, že z něj snadno sejmete stojan, také zabírá velmi málo místa na stole. Nabízí vám řadu nejnovějších technologií, například ztlumení modrého spektra až o 80 %, automatickou regulaci jasu, kterou oceníte ve večerních hodinách nebo v provozech s omezeným denním světlem a také technologii FlickerFree, která zaručuje, že monitor nebude blikat ani při snížení svítivosti na minimum.

Nabízí stejně jako dva monitory výše polomatnou úpravu s takřka nulovým třpytem obrazovky, LED prvky s malým tepelným vyzařováním a studenou obrazovku, která šetří oči. A navíc tenhle kousek šetří i vaši peněženku, protože ho pro vás v černé verzi máme do konce roku za krásnou cenu 4 990,- místo původních 7 690,-. Máme ho ale i v bílé barvě.

Se spotřebou 11 W se jedná o jeden z nejúspornějších monitorů na trhu. Přes USB 3.1  k němu můžete připojit dvě externí periferie a navíc sloty využít pro dobíjení smartphonů nebo tabletů až do 2A.

Protože se barevný rozsah blíží standardu sRGB, nemusíte si dělat starosti s kalibrací, než se pustíte do úpravy fotek. Monitor také umí zpracovat YCbCr data do rozlišení 1920 x 1200 při 60 snímcích.

EIZO EV2360

  • rozlišení 1920 x 1200 px
  • úhlopříčka 22,5" (57,2 cm)
  • tenký rámeček
  • dva vestavěné reproduktory
  • šetří až 40 % elektřiny
  • software Screen InStyle
  • funkce KVM (porty USB-B a USB-C)
  • stojan lze nastavit ve výškovém rozmezí až 14 cm, monitor lze natočit o 344° a naklopit až o +35 a -5 °

chci EV2360 v černém za akční cenu

EIZO CS2740

EIZO CS2740 řady ColorEdge je náš osobní tip na monitor pro profesionálního fotografa či videotvůrce. Nabízí rozlišení 3840 x 2160 pixelů, technologie Hi PWM zase zaručuje svítivost obrazovky v širokém jasovém rozmezí bez blikání, díky čemuž je dosažený klidný a čistý dojem. Samozřejmostí jsou studená obrazovka, funkce FlickerFree a také možnost omezit barevné spektrum modré.

Jednou z největších předností tohoto monitoru je kalibrační software ColorNavigator 7, která vám umožní měnit ICC profily pro fotografické editory bez kalibrační sondy. Tento software byl nyní také lokalizován do češtiny, kterou si můžete stáhnout.

Monitor dále nabízí široké pokrytí RGB standardů: 100 % sRGB IEC61966-2.1, 99 % Adobe RGB, 98 % DCI-P3 a 80 % REC2020. Barevný rozsah monitoru téměř úplně pokrývá také CMYK standardy ISO-coated a US web-coated. A to nejlepší na konec - abyste těchto vlastností dosáhli, nemusíte přístroj kalibrovat, vše už je nastavené.

Díky programu QuickColorMatch (QCM) navíc velmi rychle a bez potřeby studia správy barev předem sladíte barvy na monitoru s výstupem barevného tisku na tiskárnách Epson a Canon - skutečně tak vytisknete to, co vidíte.

Díky technologii DUE (Digital Uniformity Equalizer) se můžete těšit také z homogenity takřka celé plochy monitoru.

EIZO CS2740

  • nízkoenergetický LCD panel s polomatnou povrchovou úpravou
  • LED prvky s malým tepelným vyzařováním
  • zobrazení sytých červených tonů z barevného standardu ProPhotoRGB
  • na vstupu DP lze zpracovat videosignály RGB (YCbCr) v 8bitové a 10bitové hloubce, na vstupu HDMI ve 12bitové až do rozlišení 3840 x 2160 pixelů
  • lze nahrát režimy s gama křivkami PQ a HLG
  • členství v exkluzivním klubu
  • možnost připojení dvou externích periferií přes rychlé rozhraní USB 3.1 a dalších dvou přes USB 2.0
  • úhlopříčka 68,5 cm
  • výškové nastavení stojanu v rozmezí 2,6 - 18,1 cm, natáčení monitoru o 344 °, naklápění až o 35 ° a také rotaci panelu o 90 ° ("na výšku")

chci CS2740

EIZO EV2495 černý

Stabilní jas, Velikost : 61,1 cm (24,1 palců), Kontrast 1000:1

14 290,-
EIZO EX4 kolorimetr pro hardwarovou kalibraci monitorů ColorEdg

Hardwarová kalibrace, Během procesu napravuje barevné a jasové odchylky, Sestavuje profil pro počítač i monitor

3 790,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Další Fototipy

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Diskuze

Monitory EIZO: Vánoční dárky pro fotografy i do domácí kanceláře

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...