Aktuality z fotosvětaSeriály

Letem fotosvětem #49 : Foťáky v hodinkách

Letem fotosvětem #49 : Foťáky v hodinkách
7. 12. 2020 | 4 minuty čtení

Mezi zapálením první a druhé svíčky na adventním věnci padaly místo vloček slevy a speciální akce prodejců. Advent má být jinak i taková předvoj vánoční melancholie. Její navození nám trochu urychlilo oficiální rozloučení s legendární zrcadlovkou Nikon. A protože většina výrobců už do konce roku nestihne oznámit příliš mnoho revolučních novinek jako třeba Wristcam hodinky s foťákem, začínají alespoň pozvolna uvolňovat informace o tom co chystají kolem přelomu roku, kterými závodními DJI drony budeme létat třeba už na jaře. A protože jsme po dlouhé době výjimečně “inspirativní okénko” otevřeli na tuzemskou výstavu Czech Photo Centra (i když fotek zahraničních autorů) raději jsme přidali i protipól z opačného konce světa v podobě Australian Photography Awards (APA).

Hodinky s dvěma foťáky

To že se mobilní telefony podepsaly na foto video trhu není pochyb. Jejich základní výhodou je prostý fakt, že bez telefonu nedáme ani ránu a máme je stále u sebe. Wristcam zašel dál. Co je ještě víc naší nedílnou součástí? Hodinky. A tak řidal do řemínku Apple Watch přední a zadní kameru. Zkrátka od teď “Applewatchky” umožňují fotografování, natáčení videa nebo videohovory. Zapomeňte na telefon, protože hodinky zvládnou většinu agendy. A výsledek? Nevypadá vůbec špatně, mrkněte do zdroje. (zdroj:wristcam)

 

Závodní dron DJI FPV Combo

Čím dál více úniků naznačuje nový závodní dron od DJI.  Úzkoprofilový FPV systém (first-person-view) není novinka. Jenže doposud nebyla od DJI kompletní. Nadšenci a závodníci si většinou museli set kamery, dálkového ovládání a brýlí doplnit zpravidla o “drobnost” v podobě sestavení závodního dronu. To by mělo právě podle posledních informací skončit. (zdroj:twitter)

 

RIP Nikon F6

Poslední kinofilmová zrcadlovka Nikon oficiálně skončila. Zpráva o ukončení výroby, o které jsme psali, ještě nemusí nic znamenat, jsou tu skladové zásoby výrobce i prodejců atd. Nepsaným důležitým milníkem je přesunutí fotoaparátu mezi “staré produkty” a k tomu právě došlo. Nyní je po šestnácti letech vlády král zrcadlovek Nikon skutečně mrtev a podle všeho umírá bez následníka ): (zdroj:nikon)

 

Vítězové APA 2020

Australian Photography Awards (APA) je soutěž s relativně krátkým trváním, ale od roku 2016 se hodně rychle rozrostla a stala se jednou z největších a nejslavnějších fotografických cen v Austrálii. O tom svědčí i letošní ročník, který měl řádově 30% nárůst vůči předchozímu roku. APA jak název napovídá je dominantně australskou záležitostí. Ale vzhledem k rozmanitosti témat a australského mnohonárodnostního složení jde o neuvěřitelnou přehlídků stylů a paletou originality, kreativity a rozmanitosti. (zdroj:australianphotographyawards/titul:Cara O'Dowd)

 

A jak vlastně fotí, ti co rozhodují

Minulý týden proběhlo vyhlášení vítězů CPP. A protože jde asi o nejvyšší domácí záležitost, psalo se o ní snad všude. V návaznosti na vyhlášení výsledků padla zmínka i o právě probíhající výstavě porotců této soutěže. Tak kdybyste náhodou nenašli čas v předvánočním shonu, nebo se vám nechtělo z povánočního a novoročního  pohodlí, tady je malá ukázka tvorby a galerie. (zdroj:idnes/titul:Joe Klamar)



 

fotosvětem prolétl : Bohuslav Brož

 

LOWEPRO Trekker LT SLX 120 - šedá

Kapacita: 1 bezzrcadlovka s objektivem + 1-2 objektivy, 10'' tablet, Několik kapes na drobnosti a příslušenství, Možno nosit jako sling na zádech nebo na boku

1 890,-
DJI RS 4

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

14 390,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Seriály

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...