Produktové novinky

Capture One 21: nová verze profesionálního softwaru je tady

Capture One 21: nová verze profesionálního softwaru je tady
8. 12. 2020 | 4 minuty čtení

To, na co řada fotografů čekala, se stalo skutečností! Capture One vydává verzi 21, která na základě podnětů od uživatelů přináší řadu nových funkcí, díky nimž dosáhnete lepších výsledků a které vylepší vaše workflow. Kromě toho Capture One oznamuje spolupráci se značkou Leica.

Capture One PRO 21

Nová verze programu Capture One, na kterou řada fotografů nedočkavě čekala, je tady a přináší řadu nových funkcí, které zlepší a zjednoduší úpravu fotografií a usnadní uživatelům práci s editorem.

Capture One vyvíjí nové verze s ohledem na podněty od samotných fotografů a jejím cílem je uspokojit nejen jejich dnešní, ale i budoucí požadavky. I to se odráží ve verzi 21.

Jaké funkce na vás ve verzi 21 čekají?

  • Speed Edit vám umožní rychlé úpravy, aniž byste se museli dotknout posuvníku v rozhraní. Využijte pro úpravu označení a scrollování nebo šipky a vychutnejte si rychlost, se kterou můžete fotky upravovat. Můžete také upravovat více fotek naráz.
  • Funkce Dehaze vám umožní eliminovat mlžné opary či jiné atmosférické jevy pohybem jednoho posuvnítka a přitom automaticky vypočítá saturaci, kontrast a další parametry tak, aby byl výsledný snímek realistický.
  • Díky Faster Asset Management budete moci rychleji importovat snímky a prohledávat jednotlivé složky.
  • Improved Importer vám dovolí snáze vybírat, které snímky chcete importovat, a provede to svižněji. Navíc můžete fotografie importovat z více složek najednou.
  • Nyní si také můžete vychutnat snazší ovládání díky nápovědě, která se objeví nad funkcí, když na ni najedete myší. A pokud se budete potřebovat trochu více rozkoukat, najdete tam i odkazy, kde se s funkcí naučíte pracovat.
  • V nové verzi najdete také tlačítko Learn, které vám otevře plejádu tutorialů, díky nimž se s funkcemi v Capture One naučíte pracovat snadno a rychle.
  • S podporou formátu HEIC můžete v Capture One upravovat třeba fotky ze zařízení Apple a dalších.
  • Profily ProStandard zajišťují, že barvy zůstanou přes různé úpravy (např. kontrast) reálné, což ocení zejména portrétní fotografové. Tato funkce je prozatím dostupná pouze pro některé modely fotoaparátů.
  • Velikost a další vlastnosti štětce (tvrdost či průsvitnost) budete moci nastavovat snáze, bez nutnosti kliknutí pravým tlačítkem.

Plánujete-li rozšíření své výbavy, určitě vás potěší, že až do konce roku dostanete k vybraným fotoaparátům Fujifilm Capture One zcela zdarma.

chci novou verzi capture one

Spolupráce Capture One a značky Leica

Kromě nových funkcí Capture One oznamuje spolupráci se značkou Leica, pro kterou vyvinula speciální verzi. Týmy lidí se věnují zkoumání jednotlivých modelů a na základě výsledků vytvářejí profily šité na míru, které perfektně sedí na podání barev, ostrost nebo šum.

Funkce tethering je zatím k dispozici pro modely Leica SL2 a S3, seznam se ale stále rozrůstá.

chci verzi 21 pro Leicu

O programu Capture One

Vývojáři programu Capture One analyzují RAW formáty různých fotoaparátů, díky čemuž jsou úpravy přesnější. V tuto chvíli je v portfoliu Capture One více než 500 fotoaparátů a korekční funkce pro více než 500 objektivů, jejichž optické vady mohou být velmi účinně kompenzovány. Do tohoto seznamu neustále přibývají nové modely.

Pokud byste se rádi naučili s Capture One zacházet pod vedením zkušeného odborníka, můžete si ulovit jedno z míst na čtvrtečním kurzu!

chci na kurz s capture one

Capture One Camera Bundle se slevou 40%

profesionální úpravy RAW snímků, snímání přímo do počítače s živým náhledem, realistické barvy

5 214,-
Capture One Pro

profesionální úpravy RAW snímků, snímání přímo do počítače s živým náhledem, realistické barvy

8 690,-
Capture One Pro Leica

pro fotoaparáty Leica, profesionální úpravy RAW snímků, snímání přímo do počítače s živým náhledem

8 690,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Capture One 21: nová verze profesionálního softwaru je tady

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...