Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
22. 12. 2020 | 7 minut čtení

Rok 2020 utekl jako voda a ten příští už skoro klepe na dveře - nastal čas ohlédnout se, jaký ten letošní rok byl. Přichystal nám nové výzvy, kterým jsme s vaší důvěrou a přízní dokázali čelit, a na náš web přivál několik novinek, které vás, jak doufáme, potěšily. Do roku 2021 vám přejeme mnoho úspěchů, krásných záběrů a hodně zdraví!

Slavíme 30 let od založení firmy

Letošní rok byl v lecčems výjimečný. Do života společnosti zasáhla pandemie, řada obchodů včetně toho našeho musela na řadu týdnů uzavřít své brány. Tyto náročné časy jsme mohli přestát jen díky vaší důvěře a věrnosti, za což vám z celého srdce děkujeme.

Rok 2020 byl ale významný i z jiného důvodu než kvůli přesunu do on-line prostoru. Právě letos jsme totiž oslavili 30 let od založení firmy Milanem Škodou, do jehož života fotografie zasáhla přesně před 50 lety, kdy nastoupil jako učeň do specializované prodejny Foto-Kino ve státním podniku Drobné zboží, a i když jsme ho s vámi nemohli oslavit tak, jak jsme měli původně v plánu, přece jenom pro vás máme takový malý vánoční dárek.

Celý náš příběh od založení v divokých devadesátkách přes první zkušenosti s digitální technikou, vzpomínky na původní prodejnu i přesun do nynějšího krásného sídla fotografie v Paláci Langhans, zahájení webu a e-shopu a vývoj inovativních technologií, zkoumání pokladů v bazaru nebo jedinečném Leica Boutique, nahlédnutí pod pokličku profesionálních fotoslužeb a možnosti načerpávání inspirace na besedách, workshopech a festivalu FotoŠkoda FEST až po vize do budoucna najdete ve speciálním čísle časopisu FotoVideo, kde je mu věnovaných celých 50 stran, a jehož výtisk vám rádi věnujeme zdarma u kolegů v oddělení knih.

Kulaté výročí letos slaví také Palác Langhans, který poskytuje zázemí fotografii již 140 let. Právě zde, v impozantním prostoru prodchnutém historií se před deseti lety z Centra FotoŠkoda stala rodinná firma, když se ke kormidlu vedle Milana Škody dostávají i jeho synové Martin a Štěpán.

Získali jsme zlato v soutěži ShopRoku

Za vaši podporu bychom vám chtěli poděkovat ještě jednou. Také díky vám jsme totiž obhájili zlatou příčku v kategorii Foto soutěže ShopRoku 2019, kde jste součástí poroty i vy, zákazníci. I nadále uděláme maximum pro to, abychom vám poskytovali ty nejlepší služby.

Pokud jste s nimi spokojení, můžete nás podpořit i v letošním ročníku.

Inovace na webu

Letošní situace omezila osobní kontakt se zákazníky, který máme rádi, a museli jsme se z velké části přesunout na internet. Abychom vám ale mohli být co nejblíže a vy jste se mohli zeptat na cokoliv, co vás zajímá, v reálném čase, vytvořili jsme na našich stránkách chatovací okénko, kde vám odpovídali naši odborníci. A protože jste si novou funkci oblíbili, můžete ji využívat i nadále.

To ale rozhodně není jediná změna, kterou jste mohli na našem webu zpozorovat. V dubnu jsme spustili novou podobu blogu.

Na blogu jste si i letos mohli užít všechny typy článků, které jste si oblíbili - měli jste informace o novinkách z první ruky z článků i videí s Luďkem a Michalem, otestovali jsme pro vás desítky produktů v recenzích, čerpali jste inspiraci ve fototipech a videích z fotoškoly, odhalily se vám nové fotografické obzory v četných rozhovorech a dovídali jste se o výstavách. A na všechno se můžete těšit i příští rok!

Fotokurzy, FotoŠkoda WEEK i on-line inspirace

Sice jsme se nějakou dobu nemohli setkávat na kurzech ani besedách, o přísun čerstvé fotoinspirace jste rozhodně nepřišli. Besedy jsme pro vás vysílali on-line a vytvořili jsme pro vás také řadu dalších videí. Stále pro vás také připravujeme nové a nové kurzy, na které se můžete přihlašovat už teď a doufáme, že situace dovolí, abychom se na nich plní nadšení viděli. Pokud chcete, aby se lektor věnoval jenom vám, není nic snazšího, než si pořídit individuální kurz.

Celý rok jste také s námi mohli soutěžit o zajímavé ceny na Instagramu a na nové fotografické výzvy se můžete určitě těšit i příští rok.

Do kin byl uveden dokument o význačném fotografovi Antonínu Kratochvílovi, jehož jsme hrdým partnerem. Můžete se na něj podívat i v pohodlí domova, prostřednictvím Aerovodu, kde mimochodem najdete i jiné zajímavé snímky s fotografickou tematikou.

Místo tradičních FotoŠkoda FESTů jsme také dvakrát uspořádali jejich on-line verzi, FotoŠkoda WEEK. A tím to neskončilo - všechna videa z toho podzimního najdete tady a můžete se v produktových prezentacích, fototipech i rozhovorech s Jakubem Freyem, Františkem Ortmannem, Martinou Kaufmannovou, Petrem Hrickem, Ondřejem Prosickým, Petrem Horkým a Davidem Gaberle inspirovat i teď.

Služby pro každého fotografa

I příští rok si budete moci vyhlédnuté kousky před koupí vyzkoušet na delší dobu v testcentru nebo půjčovně, osahat si je na prodejně, nebo si použitou techniku pořídit v bazaru. Nadále vám přes aplikace Fotobox a Designer s láskou vyvoláme snímky nebo vytvoříme fotoobraz či fotoknihu, vybereme s vámi to nejlepší album, aby procházení rodinných vzpomínek byl opravdový zážitek.

Děkujeme, že jste s námi

V Centru FotoŠkoda se snažíme kumulovat vědění a sdílení informací o tom, co se děje ve fotografickém světě − být fotografickým hubem, kde se odehrává všechno kolem fotografie pod jednou střechou. Jsme jedno z míst s největší koncentrací fotografických odborníků na světě, podobné možná budete jen těžko hledat. To pro nás znamená strategická myšlenka být místem setkávání fotografů.

Martin Škoda

Heslo "vše kolem fotografie pod jednou střechou" se budeme snažit naplňovat i v příštím roce.

Děkujeme za rok, který jsme s vámi mohli prožít, a přejeme vám veselé svátky strávené s blízkými, hodně zdraví, spoustu dobrého světla a to pravé vykročení do roku 2021. Těšíme se na shledání v roce 2021!

tým Centra FotoŠkoda

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Diskuze

Slavíme 30. výročí aneb Co se u nás událo v roce 2020

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...