Aktuality z fotosvěta

OM Digital Solutions zahajuje činnost

OM Digital Solutions zahajuje činnost
6. 1. 2021 | 3 minuty čtení

Od 1. 1. 2021 oficiálně zahajuje svou činnost společnost OM Digital Solutions, která přebírá portfolio i vývoj nových technologií od společnosti Olympus. Odkud se vzal název společnosti a kam napnou síly její vývojáři? To se dozvíte v článku.

Z Olympusu OM Digital Solutions Corporation

1. ledna 2021 zahájila svou činnost společnost OM Digital Solutions Corporation, která bude v budoucnu poskytovat produkty doposud vycházející pod záštitou společnosti Olympus. Ředitelem a prezidentem nové společnosti se stal bývalý vedoucí fotografické divize Olympus, Shigemi Sugimoto.

Kdo rád užíval produkty Olympus, nemusí se bát, že bude muset přesedlat na jinou značku - společnost má nadále v plánu posouvat možnosti kompaktů i bezzrcadlovek a příslušenství k nim - OM-D, PEN nebo Zuiko. A nejenom zde - můžete se těšit také na další inovativní produkty v oblasti zvukových záznamníků nebo dalekohledů.

Zejména v oblasti fotoaparátů jsme při vývoji našich produktů uplatňovali inovativní filozofie. Ve filmové éře jsme uspěli s vývojem bezprecedentního kompaktního a lehkého designu zrcadlových fotoaparátů řady OM. Tuto vášeň a filozofii rozvoje jsme zdědili i v digitálním věku, což vedlo k uvedení standardu Micro Four Thirds a postup do bezzrcadlové řady OM-D.

Kromě toho jsme vyvíjeli prvotřídnío bjektivy a špičkové fotografické vybavení využívající průkopnické technologie jako inovativní uspořádání optických členů, provotříní stabilizace obrazu nebo funkce High-Res Shot.

Shigemi Sugimoto

Nová společnost se pyšní cílenější a pružnější organizační strukturou, která umožňuje rychleji a intenzivněji hledat nové příležitosti.

Tradice OM žije dál

OM systém byl vyvinutý v 70. letech a právě na něj odkazuje název nové společnosti. Systém měl za cíl překonat tři překážky, kterým čelily tehdejší zrcadlovky, a to velké rozměry, hmotnost a hlasitost a otřesy způsobené závěrkou. Nové "OM" fotoaparáty byly lehčí, kompaktnější a tišší, ale zachovaly si nejvyšší výkon.

OM v názvu tak symbolizuje pozici náročných situací a zároveň vývoj inovativních produktů a technologií. Ostatně OM můžeme vidět i u produktů Olympus digitální éry - OM-D stojí v čele fotografické značky a patří mezi prvotřídní bezzrcadlovky.

Digital Solutions zase odkazuje na směřování a odhodlání nové společnosti, která hodlá čelit stávajícími i budoucím výzvám digitálního věku.

OM SYSTEM TG-7 červený

12 Mpx snímač 1/2.3" BSI CMOS, vodotěsnost do hloubky 15 m, ohnisko 25-100 mm (ekvivalent 35mm), 4x optický zoom

14 490,-
OM SYSTEM OM-1 MARK II
OM SYSTEM OM-1 MARK II - tělo

Vestavěný přechodový neutrální šedý filtr, Pětiosá stabilizace s kompenzací 8,5 EV, Automatické zaostřování s AI detekcí subjektů

54 990,-
OM SYSTEM TG-7 černý

12 Mpx snímač 1/2.3" BSI CMOS, vodotěsnost do hloubky 15 m, ohnisko 25-100 mm (ekvivalent 35mm), 4x optický zoom

14 490,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Diskuze

OM Digital Solutions zahajuje činnost

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...