Produktové novinky

Nový Samyang AF 24mm f/1.8 FE ocení nejen astrofotografové

Nový Samyang AF 24mm f/1.8 FE ocení nejen astrofotografové
15. 4. 2021 | 3 minuty čtení

Malé a lehké objektivy Samyang z řady Tiny netřeba nijak zvlášť představovat, jsou opravdu oblíbené. Tipujeme, že ještě větší oblibě se bude těšit širokoúhlý objektiv Samyang AF 24mm f/1.8 FE určený pro bezzrcadlovky Sony. Kromě malých rozměrů, slušné světelnosti a vynikající kvality obrazu totiž nabízí velice praktickou vychytávku, která udělá velkou radost těm, kdo rádi fotí noční hvězdnou oblohu.

Širokoúhlý objektiv vhodný nejen pro astrofotografii

Dá se říci, že se tento nový objektiv blíží ideálu. S délkou 7,1 cm skutečně malý a hmotnost 230 g je opravdu velice nízká. Díky těmto vlastnostem o něm skoro nebudete vědět, když si jej vezmete s sebou na focení krajiny, ale třeba také reportáže, protože světelnost f/1,8 umožní používání krátkých expozičních časů i za horšího světla. I když je primárně určen pro full frame bezzrcadlovky Sony, je skvěle použitelný i na přístrojích s menším snímačem velikosti APS-C. Na těch bude jeho úhel záběru odpovídat cca 36 mm objektivu, takže pro street fotografii a momentky snad nemůžete najít nic lepšího (a to i díky malým rozměrům).

Optická konstrukce se skládá z 11 členů v 8 skupinách a zahrnuje 7 speciálních členů (2 ASP, 3 HR, 2 ED). Objektiv je vybaven nejnovějším krokovým motorem STM, který umožňuje ovládat skupinu větších a těžších ostřících čoček téměř neslyšně a přesně. Kruhová clona s 9 lamelami zajistí jemný a přirozý bokeh a umožní vám snadno izolovat objekt od pozadí. Těsnění proti nepříznivým vlivům počasí objektiv chrání před prachem, mírným deštěm a sněhem a umožňuje mu poskytovat ohromující snímky i v horších klimatických podmínkách.

Díky propracované optické konstrukci se Samyang AF 24mm f/1.8 FE perfektně hodí na focení noční oblohy, protože poskytuje nečekaně vysokou kvalitu snímků s minimální sférickou aberací a komatem.

Nové funkce speciálně pro astrofotografii

Objektiv Samyang AF 24mm f/1.8 FE je vybaven novým režimem „Custom Mode“ s LED indikátorem pro astrofotografii. Tento režim můžete ovládat prostřednictvím nového tlačítka Focus Hold. Klikáním na tlačítko přímo nastavujete zaostření na nekonečno. Umožní vám uložit a používat přesnou hodnotu zaostření na nekonečno přizpůsobenou přímo vašemu fotoaparátu.


Pokud se hodnota zaostření neshoduje, rozsvítí se červená LED dioda. Po stisku tlačítka se hodnota zaostření automaticky přizpůsobí uložené hodnotě a barva LED diody se změní z červené na zelenou.Vzhledem k tomu, že se noční obloha fotí po tmě, se jedná o extrémně užitečnou funkci, kterou u jiného objektivu nenajdete.

Hlavní vlastnosti:

  • Lehká a kompaktní konstrukce
  • Vhodný pro astrofotografii
  • Nové tlačítko Focus Hold
  • Skvělý optický výkon
  • Těsnění proti nepříznivým vlivům počasí

Chci vědět vše o objektivu Samyang AF 24mm f/1.8 FE

SAMYANG 50 mm f/1,4 AF II pro Sony E

Objektiv 50 mm f/1,4 s E-bajonetem/Full-frame, Přizpůsobitelný ovládací/zaostřovací kroužek, Autofokus s manuálním ovládáním

17 490,-
SAMYANG 85 mm f/1,4 AF FE II pro Sony E

Pro Sony E / Full-Frame, Rozsah clony: f/1,4 až f/16, Minimální ostřící vzdálenost 85 cm

17 990,-
SAMYANG 45 mm f/1,8 AF pro Sony E

plnoformátový širokoúhlý objektiv pro Sony CSC fotoaparáty, velmi rychlé AF, světelnost f/1,8 pro focení detailů s rozmazaným pozadím

8 440,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Diskuze

Nový Samyang AF 24mm f/1.8 FE ocení nejen astrofotografové

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...