Fotosoutěže

Plazům na stopě: Soutěžte se zoo Hluboká o kurz s Vaškem Křížkem

Termín: 24. 4. - 31. 8. 2021
Plazům na stopě: Soutěžte se zoo Hluboká o kurz s Vaškem Křížkem
23. 4. 2021 | 3 minuty čtení

Fotíte zvířata? Zúročte své schopnosti ve fotosoutěži zoo Hluboká! Zachyťte na snímku jednoho či více druhů plazů a vyhrajte účast na workshopu s naším lektorem Vaškem Křížkem nebo poukázku na fotoslužby. Ty nejlepší snímky pak budou k vidění na výstavě.

Vyfoť plaza a vyhraj

Fotíte rádi zvířata? Patří mezi vaše často fotografované objekty plazi? Máme tady něco pro vás! Zoo Hluboká vyhlašuje soutěž o nejlepší fotku zachycující českého plaza v jeho přirozeném prostředí, za níž můžete získat účast na workshopu s naším lektorem Vaškem Křížkem v tamní zoologické zahradě nebo poukázky na fotoslužby. Nejlepší fotografie se pak stanou součástí výstavy.

Součástí fotosoutěže je také mapování výskytu plazů, proto by účastníci měli ke snímkům připojit podrobné informace o tom, kdy a kde fotografii pořídili. Výsledky mapování poté budou zaznamenány v databázi Biolib.

Všichni plazi, kteří se nacházejí na našem území, patří mezi zvláště chráněné živočichy, proto je třeba se při fotografování chovat ohleduplně a zvířata nijak neomezovat.

Ještěrka zelená © Václav KřížekJeštěrka zelená © Václav Křížek

Pravidla soutěže

  • Soutěží se ve 2 kategoriích: Nejlepší fotografie podle odborné poroty a Nejlepší mapovatel.
  • Soutěží se v termínu od 24. 4. do 31. 8. 2021.
  • Odesláním fotografie autor souhlasí s použitím pro nekomerční účely (propagační materiály) bez nároku na honorář a uveřejněním na webových stránkách zoo, facebookovém a instagramovém profilu zoo.
  • Soutěžící musí být autorem fotografie, kterou do soutěže posílá.
  • Soutěž není věkově ani jinak omezená.
  • Zúčastnit se můžete s libovolným počtem fotografií, na každé však musí být zaznamenán jiný jedinec na jiné lokalitě. Protože je cílem soutěže i mapování plazích druhů, můžete zasílat i umělecky méně vydařené snímky. V případě, že máte více fotografií jednoho jedince z jedné stejné lokality, zašlete maximálně 2 snímky tohoto zvířete.
  • Fotografie je třeba odevzdávat ve formátu JPG a v rozlišení nejméně 3000 x 2000 px. Nesmějí být také obsahově upravovány, povoleny jsou pouze základní úpravy jako změna jasu, konstrastu, doostření, ořez apod.
  • Fotografie posílejte na e-mail education@zoohluboka.cz. Přímo do těla e-mailu doplňte také kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail) a popis fotografie - název druhu, datum pořízení fotografie, údaje k místu (místní název lokality, obec, okres, ideálně GPS souřadnice) a případně i další informace (kolik jedinců jste viděli, jak místo vypadalo apod.).
  • Výherci soutěže budou kontaktováni e-mailem a ceny budou předány v areálu zoo při zahájení výstavy. Termín bude upřesněn.

Podrobná a kompletní pravidla najdete na stránkách zoo Hluboká.

Ještěrka zelená © Václav KřížekJeštěrka zelená © Václav Křížek

Autor úvodní fotografie: Václav Křížek

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotografická soutěž na instagramu - i fotka a video jsou řemeslo

Fotografická soutěž na instagramu - i fotka a video jsou...

Zasoutěžte si s Nikonem o fullframový Nikon Z f!

Zasoutěžte si s Nikonem o fullframový Nikon Z f!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...