Aktuality z fotosvětaLeicaSeriály

Letem fotosvětem #20 : Grilovaná Leica

Letem fotosvětem #20 : Grilovaná Leica
25. 5. 2021 | 4 minuty čtení

Tak trochu výroční 20. týden tohoto roku byl ve fotosvětě dost zajímavý, bizarní až bulvární. Spočítali jsme úspěchy foto výrobcům na letošní TIPA Awards. Podle malé ochutnávky nám i letos budou cukat koutky pusy při Comedy Wildlife Photography. V New Yorku si tak nějak zasedli na foto průmysl a během krátké doby po Sony žalují i Kodak. A ano, doposud jsme si taky mysleli, že spálený fotoaparát je na vyhození.. fotoaparát ano, ale s Leicou je to vždycky jinak.

TIPA 2021 dominovala Sony

Technical Image Press Association zkráceně TIPA je mezinárodní nezisková asociace sdružující desítky médií a časopisů. Ta každoročně vydává anketu TIPA Awards 2021, která hodnotí ty nej produkty z různých kategorií. Výsledky takových anket jsou diskutabilní, ale výrobci se jimy rádi občas chlubí. Takže řečí strohé statistiky se asi nejvíc mohla chlubit společnost Sony se dvěma bezzrcadlovkami, jedním sklem, kompaktem a mobilem. Následovala Sigma a její čtyři vítězství (tři skla a jedno bezzrcadlo). O třetí místo se dělí Canon a Nikon se třemi vítěznými kategoriemi a čtvrté bylo také nerozhodně pro dvojici produktů od Fuji a Tamronu. (zdroj:tipa)


 

Ochutnávka Comedy Wildlife Photography Awards

Fotosoutěž Comedy Wildlife Photography Awards si na nic nehraje, neláká na kdovíjakou prestiž ani nehonoruje výherce x-cifernými cenami. I přes to si získala soutěž věhlas a po každém vyhlášení vítězné snímky oblétnou svět. Důvod je jednoduchý - veselé, úsměvné, humorné a někdy poťouchlé záběry zvířat, co vždycky pobaví. Letošní přihlášky na Comedy Wildlife Photography Awards 2021 budou uzavřeny až 30. června. Ale už teď byly odhaleny některé z nejlepších přihlášených snímků - viz. zdroj. (zdroj:comedywildlifephoto/titulka:arthur trevino)


 

New York vs. Kodak

Skandál s půjčkou 765 milionů dolarů společnosti Kodak přiklepnutou v období prezidentování Donalda Trumpa pokračuje. New Yorku žaluje společnost Kodak a jejího výkonného předsedu Jima Continenza. Generální prokurátor NY se domnívá, že je prostě podezřelé, že Jim Continenza nakoupil velkého množství akcií Kodaku za cca. dva dolary den před oznámením půjčky, aby se cena následující den vyšplhala na cca. 60 dolarů za akcii. Mimochodem nejde o první zpochybnění této investice šéfa Kodaku (vyšetřování IDFC). A také to vypadá, že si v New Yorku v žalobách proti fotoprůmyslu trochu libují (žaloba proti Sony). (zdroj:reuters)

 

 

Dron pro šprty

Společnost DJI uvedla na trh nový vzdělávací dron. DJI RoboMaster Tello Talent je nejnovější z programovatelných dronů a robotů, které DJI vyrábí. Jde o takové novodobé naplnění Jana Amose Komenského a jeho Schola ludus (školy hrou). Který dron není koneckonců tak trochu hračkou. RoboMaster Tello je vedle létání určen právě pro děti a programování/ kódování v poměrně jednoduché a zábavné formě. (zdroj:dji)

 

Grilovaná Leica

Nedávno jsme v Letech fotosvětem psali o očekávané dražbě prototypu jedné unikátní designovky Leica, o které se ani neví, jestli je funkční. Podle všeho to u legendárního výrobce ve Wetzlaru vlastně není důležité. Ikonická Leica si zkrátka drží cenu doslova i v “posmrtném” životě. To potvrzuje vydražený kus M4, který prošel nespecifikovaným požárem. Na tom aukční síň postavila i propagaci a dálkoměr i s objektivem z roku 68 jednoduše označila jako grilovaný (chargrilled). Tak samozřejmě vznikl prostor pro fantazie typu nepřežití válečného konfliktu a podobné příběhy. A tak se majitel rozpovídal na jedné FB skupině, kde uvedl skutečný důvod - zcela rutinní požár domu. Ani tento přízemní nudný příběh nezabránil tomu, aby se nefunkční přeflambovaná M4 s padesátkovým Summicronem vydražily za 2 070 $. (zdroj:flintsauctions)

WANDRD ROGUE Sling 6L Black

Materiály odolné proti povětrnostním vlivům, Variabilní přepážky, Pouzdro na notebook

3 390,-
PEAK DESIGN Slide Lite COYOTE - popruh

Noste jako popruh přes rameno nebo řemínek na krk, Pojme kompaktní zrcadlovky nebo zrcadlové fotoaparáty, Nastavitelná délka od 99 do 145 cm

1 790,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Další Seriály

Nan Goldin - bouřlivé období v New Yorku

Nan Goldin - bouřlivé období v New Yorku

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...