Produktové novinky

Canon EOS R5, R6 a 1D X Mark III nyní s novým firmwarem

Canon EOS R5, R6 a 1D X Mark III nyní s novým firmwarem
8. 7. 2021 | 3 minuty čtení

Canon představuje nový firmware! Majitelům profesionálních bezzrcadlovek R5 a R6 a zrcadlovky 1D X Mark III řadou vylepšení a nových funkcí, kterými Canon reaguje na podněty uživatelů, dopomohou k profesionální kvalitě videa.

Firmware verze 1.4 a 1.5 pro profesionální přístroje

Bezzrcadlovky Canon EOS R5 a R6 (verze 1.4) a zrcadlovka EOS 1D X Mark III (verze 1.5) se s firmwarem, který Canon dnes představil, dočkají vylepšení, o něž žádali uživatelé a s nimiž se stanou výkonnými pomocníky pro profesionální záznam videa.

Video jako v kině

To, co znali uživatelé R5, nyní budou moci využít i majitelé R6 a 1D X Mark III - totiž gama křivku Canon Log 3 (C-Log 3), která rozšiřuje dynamický rozsah a umožňuje krativnější práci s barevným prostorem. Můžete tak vytvářet videa jako v Hollywoodu.

Kromě toho budou nyní R6 a 1D X Mark III lépe spolupracovat s kinematografickými produkčními procesy a snáze sladíte barevnost se záznamem z kamer Canon Cinema EOS.

Jednodušší pracovní postupy při postprocesu

Všechny modely nyní budou umožňovat záznam současně na dvě paměťové karty. Máte tak jistotu, že o soubor nepřijdete, ani kdyby jedna z karet byla poškozená. Modely R5 a 1D X Mark III budou teď také podporovat nový standard paměťových karet CFexpress VPG400, s nimiž je záznam spolehlivější - minimální rychlost zápisu 400 Mb/s využijete zejména při natáčení v rozlišení 8K nebo v RAWu.

R5 kompatibilní s kinematografickými produkty

Další změny významně ovlivní videomožnosti fotoaparátu R5. Budou nyní kompatibilní s filmovými transfokátorovými objektivy CANON EF CINEMA CN-E18-80mm T4,4 L IS KAS S a CANON EF CINEMA CN-E70-200mm T4,4 L IS KAS S, díky čemuž se filmová tvorba uživatelů dostane na zcela novou úroveň.

Nový firmware také umožní uživatelům R5 ovládat expozici, ostření a zoom z těla a spustit záznam tlačítkem na objektivech Canon Cine. Kompatibilita se týká i softwaru Canon EOS a CameraConnect.

Nově budete moci pořizovat externí plnoformátový záznam 8K ProRes RAW a 5K ProRes RAW s ořezem, pokud R5 připojíte k Atomos Ninja V+, a 5K ProRes RAW s ořezem s Atomos Ninja V. S rekordérem Atomos Ninja V+ R5 bude umět natáčet v rozlišení 8K při 30 sn./s. Tyto profesionální formáty rovněž umožňují při zpracování snadno upravovat vyvážení bílé a citlivost ISO.

Aktualizace firmwaru pro Canon EOS R6 a 1D X Mark III naleznete na stránkách Canon. Pro model R5 bude firmware k dispozici v průběhu léta.

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

DJI RS 4 a DJI RS 4 Pro - stabilizátory nové generace

Diskuze

Canon EOS R5, R6 a 1D X Mark III nyní s novým firmwarem

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...