15. 9. 2022 | 6 minut čtení

O svých zážitcích z dovolené jistě rádi vyprávíte. A co teprve kdybyste ze svých zážitků a postřehů složili ucelený příběh a vytvořili z něj fotoknihu! Taková vzpomínka bude skvělá jak pro vás jako připomenutí po mnoho letech, tak pro vaše blízké, kteří si budou moci ve skutečné knize prohlédnout vaše prožitky.

To nejlepší z dovolené ve skutečné knize

Po návratu z dovolené jste plní dojmů a zážitků a s nadšením o nich vyprávíte. Pořádáte třeba i promítání fotek pro své blízké a doplňujete je příhodami, které se k nim vážou. Jistě ale také víte, že nad fotkou ve fyzické podobě se často rozběhne živější diskuse, protože lidé, kteří si fotky předávají mezi sebou, mohou být takřka součástí vaší dovolené.

Napadlo vás někdy udělat z vyprávěných historek a silných zážitků ucelený příběh? Takový, po kterém budete moci sáhnout do knihovny a kdykoliv si ho znovu připomenout? Takový, který nikdo jiný na světě nebude mít? Svažte ho do fotoknihy!

Fotokniha s pevnou vazbou, Centrum FotoŠkodafotokniha s pevnou vazbou

Jak vybrat fotky do fotoknihy

Při promítání můžete mít klidně tisíc fotek, pokud je doplníte poutavým vyprávěním. Fotokniha je třešničkou na dortu celé dovolené a zaslouží si výběr těch nejlepších snímků dokonale reprezentujících celý zážitek. Ale jak na to, když vám všechny fotky připadají skvělé, ale do fotoknihy se vám nevejdou? Stačí se držet několika základních pravidel a fotky vytřídíte raz dva:

  • Je dost možné, že fotky budete třídit naněkolikrát. Proto si udělejte primární výběr, který uložíte do zvláštní složky, aby se vám do něj vyřazené snímky už nemotaly.
  • Stále fotek zbylo hodně? Nevadí! Teď se totiž zaměříme na to, jak z primárního výběru udělat výběr konečný. Prvním krokem je výběr pouze jednoho záběru z mnoha stejných pokusů, které jste třeba při pózování v západu slunce nacvakali. Většinou se totiž liší pouze nepatrnými detaily v póze či výrazu tváře. Vyberte tu nejlichotivější či nejzábavnější a šup s ní do finálního výběru!
  • Někdy se poštěstí, například pokud fotíte s kontinuálním snímáním, zachytit perfektní sekvenci, která by směle mohla být flipbookem. Neváhejte a vložte je do fotoknihy!
  • Zaměřte se na rozmanitost snímků - vložte do fotoknihy jak ty, na kterých jste vy, tak záběry okouzlujícího prostředí nebo třeba jídla. Ať je zážitek při každém prohlížení zcela komplexní.

Fotokniha s knižní vazbou, Centrum FotoŠkodafotokniha s knižní vazbou

Kvalitní provedení a ruční práce

Máte výsledný výběr? Výborně! Teď už jenom stačí si v Designeru vybrat typ fotoknihy a začít tvořit. Rozhodnout se můžete mezi čtyřmi - s pevnou, knižní, měkkou a koženou vazbou. Každá je svým způsobem speciální:

  • fotokniha s měkkou vazbou - Byť k tomu název navádí, nemusíte se bát zohýbaných rohů po několika prohlédnutích. Desky jsou vytvořené ze tří vrstev fotografického papíru a příjemně se drží v ruce. Je to jednoduché, elegantní a finančně velmi dostupné řešení, jak získat kvalitní fotoknihu.
  • fotokniha s pevnou vazbou - U fotoknihy s pevnou vazbou si můžete vybrat z řady materiálů i barev, z nichž vám vyrobíme obálku, a můžete si ji nechat vytvořit s okénkem, v němž bude fotografie.
  • fotokniha s knižní vazbou - Fotokniha s knižní vazbou je naše chlouba. Obálku si můžete nadesignovat přesně podle sebe včetně fotografií nebo nápisu na hřbetě.
  • fotokniha s koženou vazbou - Pokud chcete pro svou fotoknihu něco skutečně jedinečného, sáhněte po kožené vazbě. Ve vaší knihovně se bude tenhle luxusní kousek opravdu vyjímat.

Můžete si je nechat vytvořit v různých formátech, od těch "kapesních" až po formát A3. U všech si můžete být jistí precizní ruční prací od procesu tisku až po finální svázání a tzv. lay flat vazbou, takže ani panoramatické fotky nebudou rušené stránkovými předěly. Až najdete svůj oblíbený formát, můžete si pak v něm vytvářet každou důležitou událost ve svém životě, a dát vzniknout originální poličce v knihovně.

Fotokniha s měkkou vazbou, Centrum FotoŠkodafotokniha s měkkou vazbou

Intuitivní aplikace pro dokonalý výsledek

V Designeru si s knihou můžete skutečně vyhrát. Ať už s barvami předsádek či desek (podle typu fotoknihy), tak se samotným obsahem, k jehož doplnění a vyladění máte k dispozici řadu designů, klipartů či pozadí, a samozřejmostí je pak také možnost popisků, v nichž můžete uchovat dojmy či hlášky, které by se po letech vytratily z paměti.

A pokud se na ruční třídění ani uspořádávání fotoknihy necítíte, je tady pro vás funkce smart book, která podle sofistikovaného algoritmu nejen vybere ty nejlepší snímky, ale také je uspořádá do efektní fotoknihy. Profesionální výsledek tak můžete mít za pár minut hotový a pak v něm jenom doladit detaily.

Fotokniha s knižní vazbou, Centrum FotoŠkodafotokniha s knižní vazbou

chci fotoknihu

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 – 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

59 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak vybrat fotografický papír

Jak vybrat fotografický papír

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

5 důvodů, proč si nechat vyvolat film zrovna u nás

Diskuze

Vychutnejte si příběhy z dovolené v originální fotoknize

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...